عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بر ضرورت نصب دوربین مدار بسته در دانشگاهها برای جلوگیری از لورفتن سوالات امتحانی تاکید کرد.
محمد قمی (عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی) در گفتوگو با ایلنا در خصوص لو رفتن سوالات امتحانی در یکی از دانشگاههای دولتی مشهد گفت: در همه صنفها حتی در آموزش و پرورش و دانشگاهها هم امکان دارد، انحراف و خطا رخ دهد، لو رفتن سوالات امتحانی در مدارس اتفاق افتاده و گاه در دانشگاهها نیز اتفاق میافتد، اما خیلی کم است.
او با اشاره به دلایل لو رفتن سوالات امتحان آن هم در فضای حساس دانشگاه بیان کرد: این کار میتواند چند دلیل داشته باشد، به طور مثال شخصی که سوالات را فروخته شاید به خاطر اینکه یکی از دوستان یا آشنایانش در آن دانشگاه درس میخواند، اقدام به این کار کرده باشد. یک دلیل دیگر هم این است که شخص در ازای اخذ پول از یک یا چند دانشجو سوالات را فروخته باشد. همچنین غفلت، بیاحتیاطی و بیمبالاتی هم میتواند باعث لو رفتن سوالات امتحان در دانشگاه شود.
قمی افزود: وزارت علوم، دانشگاه و مدارس باید برای جلوگیری از لو رفتن و فروش سوالات امتحانی نظارت بیشتری کنند تا زمینه تکرار این اتفاق فراهم نشود و باید در عین حال مراقبتهای ویژهای صورت بگیرد، گرچه یک سری مراقبتها برای این کار انجام میشود، اما کم است. در این راستا استفاده از دوربینهای مدار بسته در تمام نقاط دانشگاه ضرورت دارد تا شخص خائن و افرادی که بیمبالاتی کردند، شناسایی شوند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر بروز کردن شیوه تکثیر و حفاظت از سوالات گفت: برای جلوگیری از این اتفاق باید هرچه سریعتر شیوههای تکثیر سوالات و حتی اتاق قرنطینه تغییر کنند و بهروز شوند تا کسی نتواند با لو دادن سوالات، کاسبی سیاسی، اقتصادی و حتی فامیلی کند.
وی با اشاره به نقش حراست دانشگاهها در جلوگیری از لو رفتن سوالات گفت: وظیفه ذاتی حراست توجه به همه اعضای دانشگاه اعم از دانشجویان، کارکنان، اساتید و همچنین اتاق قرنطینه، کارهای ثبت نام و... است و ممانعت از لورفتن سوالات در ایام امتحانات نیز معمولا یکی از وظایف اصلی آن است.
قمی با تاکید بر اینکه لورفتن سوالات باعث بیآبرویی علمی یک دانشگاه میشود، توضیح داد: با لورفتن سوالات در واقع آبروی علمی یک دانشگاه دولتی از بین میرود. این هم برای دانشگاه و هم برای وزارت علوم بد است و اگر بابی در این زمینه باز شود، برخی دانشجویان خرسند میشوند که سوالات به دستشان میرسد، بنابراین درس نمیخوانند. همین مساله ضربه بدی به علم، دانش و پژوهش خواهد زد و این حتی خلاف نظرات مقام معظم رهبری است.
او افزود: رهبری همیشه به گسترش علم و دانش تاکید میکنند و در واقع کسانی که این کار را انجام میدهند، خلاف نظر ایشان عمل کردهاند و از نظر شرعی هم دچار خسران بسیار بزرگی خواهند شد. بنابراین باید نظارت و دقت بیشتری از سوی مسئولان دانشگاه در زمینه تخلفات به خصوص در حوزه امتحانات صورت بگیرد.
این نماینده مجلس خطاب به دانشجویان و دانشآموزان در آستانه سال تحصیلی جدید گفت: در سال تحصیلی جدید از همه دانشآموزان و دانشجویان میخواهم که به علم آموزی، تحقیق و پژوهش توجه بیشتری داشته باشند.
وی افزود: دانشجویان و اساتید باید در وضعیت اقتصادی نامطلوب امروز برای برون رفت از این وضعیت دولت و مردم را یاری کنند. علاوه بر این شرکتهای دانش بنیان را فعال نگه دارند و بیشتر از این به تحقیقات و پژوهش بها دهند تا اقتصاد مقاوتی تحقق پیدا کند.