روزنامه صهیونیستی هاآرتص روز جمعه در مقالهای نوشت: یک شرکت چینی برنده مناقصه طرح توسعه بندر حیفا به مدت ۲۵ سال شده است، مسالهای که منافع آمریکا را در دریای مدیترانه به خطر میاندازد.
به گزارش روسیا الیوم، روزنامه صهیونیستی هاآرتص درخصوص خطرات احتمالی حضور چینیها در اداره بندر حیفا برای امنیت ملی هشدار داد؛ چرا که پایگاه نیرویی دریایی اسرائیل و زیردریاییهای جنگی این رژیم در بندر حیفا مستقر است.
در ادامه این مقاله آمده است: به نظر میرسد که هیچ کس در اسرائیل در خصوص تبعات راهبردی این مساله نمیاندیشد.
هاآرتص نوشته است: سرمایه گذاری چین در بنادر اسرائیل، تهدید برای روابط راهبردی میان اسرائیل و آمریکا است و ممکن است که تاثیرات منفی بر منافع آمریکا در دریای مدیترانه و نیز بر جایگاه اسرائیل به عنوان یک پایگاه نظامی راهبردی برای ناوگان ششم دریایی آمریکا بگذارد.
این روزنامه به نقل از مقامهای آمریکایی نوشته است: آنها معتقدند که اسرائیل با بخشیدن کلید بندر حیفا به چینی هاعقل خود را از دست داده است و نیروی دریایی اسرائیل دیگر نمیتواند بر روابط محکمی که میان این نیرو و ناوگان ششم دریایی آمریکا وجود دارد در صورت ورود چینیها به این عرصه تکیه کند.
هاآرتص در ادامه به فعالیتهای دیگر شرکتهای چینی در سرزمینهای اشغالی از جمله در حوزه زیر ساخت ها، مانند پروژه تونلهای «کرمل» در حیفا، مترو «تل آویو» و همچنین پیروزی یک شرکت چینی دیگر در مناقصه احداث بندر جدید اسدود پرداخته و نوشته است: چین در اسرائیل نفوذ کرده است.
روابط اقتصادی چین با رژیم صهیونیستی پس از برقراری روابط سیاسی، سالیانه از روند رو به رشد برخوردار بوده است.
پیشتر روزنامه 'ساوت چینا مورنینگ پست' در گزارشی سرمایهگذاری مستقیم چین در اسرائیل در سال ۲۰۱۶ را ۱۶ میلیارد دلار عنوان کرده بود که نشان از سه برابر شدن این سرمایه گذاری است.