آمریکا پیشنهاد رشوه ۵ میلیارد دلاری به فلسطینیان برای موافقت با توطئه معامله قرن و طرح سازش موسوم به صلح با رژیم صهیونیستی را مطرح کرد.
به گزارش روز جمعه پایگاه خبری روزنامه' القدس العربی'، روزنامه صهیونیستی اقتصادی 'گلوبس' نوشت:آمریکا به زودی به رهبران فلسطینی پیشنهاد کمک مالی ۵ میلیارد دلاری در مقابل بازگشت به مذاکره با تل آویو، جهت دستیابی به راه حل را ارائه میکند.
روزنامه اقتصادی صهیونیستی ادعا کرد که این اطلاعات را از دیپلماتهای آمریکایی که نامشان را ذکر نکرد به دست آورده است.
دیپلماتهای آمریکایی گفتند: مقامهایی وزارت خارجه آمریکا که مسئولیت پرونده فلسطینی را به عهده دارند توانستند 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری ایالات متحده را متقاعد به ارائه این پیشنهاد مالی برای نجات فلسطین از وضعیت کنونی کنند.
بر اساس این گزارش، 'جارید کوشنر' مشاور و داماد ترامپ و'جیسون گرینبلات' فرستاده آمریکا به خاورمیانه رئیس جمهوری ایالات متحده را متقاعد به ارائه پیشنهاد مالی به فلسطینیان کردند.
این منابع افزودند: ترامپ با این پیشنهاد و روش سرمایه گذاری آن یعنی پرداخت ۵ میلیارد دلار از سوی آمریکا و همین میزان از سوی اتحادیه اروپا و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس به فلسطینیان موافقت کرد.
روزنامه صهیونیستی' گلوبس' مدعی شد که این مبلغ بی هدف تعیین نشده بلکه بر اساس طرحهای توسعه اقتصاد فلسطین از جمله توسعه نوار غزه وطرحهایی که در نشستهای بین المللی مختلف مطرح شده و اسرائیل هم در آن نقش دارد، مشخص شده است.
دولت آمریکا ماه گذشته کمک مالی خود به تشکیلات خودگردان و آژانس امداد رسانی به پناهجویان فلسطینی را به طور کامل قطع کرد که موجب بحران مالی فلسطین شد.
روزنامه صهیونیستی گلوبس افزود: سیاست ترامپ سیاست عصا و هویچ است که پس از ضربه شدید به اقتصاد فلسطین (عصا) وقطع کمکهای مالی به طور کلی اینک، پیشنهاد مالی ۵ میلیارد دلاری را به رهبران فلسطینی (هویچ) به شرط بازگشت به مذاکرات سازش موسوم به صلح را مطرح میکند.
این روزنامه صهیونیستی همچنین مدعی شد: فلسطینیان با دو گزینه روبه رو هستند یا با این پیشنهاد موافقت کنند و در میز مذاکره با اسرائیل حاضر شوند و یا با مخالفت با این پیشنهاد وارد بحران اقتصادی شدیدتری شوند.
مقام آمریکایی که در روزنامه صهیونیستی نامش ذکر نشده است، افزود: ترامپ آماده است تا مبالغی بیشتر به فلسطینیان در مقابل اجرای خواسته هایش پرداخت کند، زیرا وی معتقد است تحریمهای اقتصادی سریعتر نتیجه میدهد.
روزنامه صهیونیستی ادامه داد: مقامهای رژیم صهیونیستی جزئیات اطلاعات پیشنهاد مالی آمریکا به رهبران فلسطینی را دریافت کرده اند، اما احتمال موفقیت پیشنهاد واشنگتن در زمان حکومت 'محمود عباس' رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، شک دارند.
مقامهای رژیم صهیونیستی معتقدند که عباس روی شروط خود جدیت داشته و با اینگونه پیشنهادها موافقت نخواهد کرد.
دولت آمریکا تاکنون تصمیم خود مبنی بر مطرح کردن وطن جایگزین برای آوارگان فلسطینی را افشا نکرده، اما در اوایل ماه میلادی جاری اقدامهایی را علیه مساله بازگشت فلسطینیان از جمله قطع کمکهای مالی این کشور به 'آژانس امداد و کاریابی برای فلسطینیان' (آنروا) را اتخاذ کرده است.
روزنامههای آمریکایی نیز از وجود رویکردهایی در نزد دولت کنونی آمریکا برای حل مساله آوارگان فلسطینی خبر میدهند.
طبق گزارشهای فلسطینی، ۵ میلیون و ۹۰۰ هزار آواره فلسطینی در جهان وجود دارد که بیشتر آنها در کرانه باختری، نوار غزه، اردن، سوریه، لبنان و عراق بسر میبرند.
طرح آمریکایی- صهیونیستی وطن جایگزین برای آوارگان فلسطینی طرحی است که همواره مورد مخالفت فلسطینیها و کشورهای عربی بوده است.
در طول مذاکرات سازش فلسطینی -اسرائیلی در ۲۵ سال گذشته، مساله آوارگان فلسطینی یکی از پیچیدهترین مسایل روی میز مذاکرات بوده است.
تصمیمهای یکجانبه فعلی ترامپ برای عملی ساختن طرح وی موسوم «معامله قرن» مبنی بر سازش فلسطینی -اسرائیلی است.
این تصمیمها برای اقدامهای تحریک آمیز ماههای اخیر نظیر قطع کمک مالی به «آنروا»، به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیتالمقدس، اتخاذ میشود.
دولت آمریکا طی یک سال اخیر تصمیمهای بسیاری برای نابودی مساله فلسطین اتخاذ کرده که مهمترین آنها به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارت خود به این شهر و پس از آن نیز قطع هرگونه کمک به آوارگان فلسطینی بود.
ترامپ به تازگی اعلام کرد که اگر تشکیلات خودگردان فلسطین با طرح صلح او موسوم به معامله قرن موافقت نکند، هرگونه کمک مالی به فلسطینیان را قطع خواهد کرد.
دولت آمریکا ۲۵ آگوست (۳ شهریور گذشته) هم ۲۰۰ میلیون دلار از کمکهای مالی اختصاصی به تشکیلات خودگردان را قطع کرد.
فلسطینیها ضمن اعتراض به طرح شوم آمریکا برای پایان دادن به مساله فلسطین که از آن به عنوان «معامله قرن» یاد میشود، بر حق بازگشت خود به خانهها و سرزمینهای اشغال شده و پایان یافتن محاصره ظالمانه غزه که ۱۲ ساله شده، تاکید دارند.