عبدی خطاب به جهانگیری: افزایش امید در جامعه مانند ریختن آب در حوض نیست/امید درمانی دولتی معنا ندارد
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور شنبه هفته جاری در اظهاراتی گفته بود که اگر امید مردم را افزایش دهیم روزهای سخت روزدتر به پایان میرسد.عباس عبدی یکی از تحلیلگران جریان اصلاحات در واکنش به این اظهارات با بیان اینکه افزایش امید در جامعه مانند ریختن آب در حوض نیست که به راحتی بتوان آن را افزایش داد، گفته است: دولت باید نشان دهد کارایی لازم را دارا بوده و میتواند از موانع و بحرانهای موجود عبور کند اما متاسفانه واقعیت آن است که چنین موضوعی اکنون در حکومت وجود خارجی ندارد.
دولتی که نزدیک به دو ماه بدون سخنگوست و چند وزارتخانه آن با سرپرست اداره میشود، دولتی که در شرایط حساس کنونی سفیرش در کشور مهمی چون چین مشخص نیست مردم به چه چیزی باید امیدوار باشند؟
وی در ادامه این گفتگو تصریح میکند " اگر دولت وظایف مرتبط با خود را به درستی انجام دهد مردم امیدوار خواهند شد. بنابراین اینکه مدام گفته میشود مردم باید امید داشته باشند کافی نیست. دولت اگر کار خود را درست انجام دهد مردم با درک و بینش واقعی خود به ادامه راه امیدار خواهد شد.
عبدی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه امیدوار کردن مردم با سخنرانی وظیفه دولت نیست، خاطرنشان می کند "سیاستی با عنوان امید درمانی دولتی وجود ندارد که حال بخواهیم صرفا با صحبتکردن جامعه را امیدوار کنیم. متاسفانه ما شاهد اختلافات گسترده در دولت هستیم. در کدام دولت این حجم از اختلافات وجود داشت؛ وزیر بهداشت علیه یک وزیر دیگر صحبت میکند، وزیر راه علیه دیگری است و این داستان در اکثر موارد ادامه دارد. آیا این دولت امید دارد که حالا قصد تزریق امید به جامعه را دارد. این دولت نیاز به یکسری تغییرات اساسی در درون خود دارد."
این تحلیگر اصلاح طلب با ضمن بیان مصادیقی از ناآمیدی کابینه دولت خاطرنشان میکند " سیاستهای متناقض، صدور روزانه بخشنامههای مختلف، عدم پایبندی به قول و قرارهای مطرح شده و فقدان مدیر برای کارهای مهم با کارایی و کارآمدی در تضاد است حداقل کاری که دولت باید در شرایط فعلی انجام دهد آن است که اقتصاد را به یک گروه کارشناس و متخصص واگذار کند... متاسفانه دولت کنونی توانایی کار کردن ندارد چرا که این مدیران برای شرایط نرمال و عادی شاید دولت مناسبی باشند اما برای شرایط کنونی مناسب نیستند."
عبدی ادامه میدهد " اینکه مسئولی بگوید چون به دولت رای دادهاید وضعیت همین بوده و باید تحمل کرد چه معنایی دارد؟ چطور زمانی که نیاز به رای مردم دارند این صحبتها مطرح نمیشوند."
وی همچنین درباره لوث شدن واژه "امید" در جامعه نیز تصریح میکند " دلیل لوث شدن کلمه امید دستمالی بیش از حد این کلمه است و مردم در این باره حق دارند. امید نتیجه یک موضوع دیگر است نه اینکه به خودی خود بار معنایی داشته باشد. کسی میتواند ایجاد امید کند که خودش امیدوار باشد. ناامیدی که در شرایط کنونی وجود دارد ناشی از ناامیدی است که از سوی مسئولان به مردم سرریز شده است بنابراین این تصور که مردم ناامید شده و مسئولان امیدوارند صددرصد غلط است."
عبدی در پایان این گفتگو تاکید میکند " اگر شما با تک تک مسئولان صحبت کنید ممکن است از مردم نیز ناامیدتر باشند اما فرق مسئولان با مردم آن است که مردم صادق هستند و صریح اعلام میکنند و نیز قدرت اجرایی نداشته و کاری از دستشان ساخته نیست در حالی که مسئولان وظیفه دارند کار کنند اما کاری انجام نمیدهند به همین دلیل کلمه امید لوث شده و کارایی خودرا از دست داده است
29215