۹نکته درباره اصلاح‌طلبانی که قلبشان برای افشاگری تندتند می‌زند/ کی قرار بوده روحانی،احمدی‌نژاد باشد؟

۹نکته درباره اصلاح‌طلبانی که قلبشان برای افشاگری تندتند می‌زند/ کی قرار بوده روحانی،احمدی‌نژاد باشد؟

اوضاع را درک کنیم این روزها مردم در شرایط بسیار سخت اقتصادی قرار گرفته اند. رییس جمهور بدون گره زدن اقتصاد به سیاست باید تصمیمات مهمی بگیرد ، او دیگر فرصت اشتباه کردن ندارد. مصطفی صادقی : در این چند وقت اخیر، یعنی از زمانی که اقتصاد ما با بحران مواجه شده برخی از ما درخواست خاصی از حسن روحانی داریم.از او می خواهیم که افشاگری کند و پشت پرده ها را بگوید . این فعلا نخستین نسخه ای است که ما برای شرایط فعلی داریم . اجازه دهید ماجرا را شفاف تر مطرح کنیم .چند ماه بعد از اینکه حسن روحانی دولت دوم خود را آغاز کرد به دلایل متعددی اوضاع اقتصادی با چالش مواجه شده است . گرانی به یکباره اوج گرفته و رکود هم که از قبل بود با تورم ترکیب شده و کالبد اقتصادی کشور را به یک بیماری سخت مبتلا کرده است.در چنین شرایطی است که دو سوال اساسی پیش روی ما قرار گرفته است:

۱-چرا چنین شده است؟

۲-چه باید کرد؟

در سطح اقتصادی هم درباره چرایی پدیدار شدن این عارضه بحث های متعددی شده است و هم نسخ متعددی نگاشته شده برای برون رفت از این وضع نامناسب. اما بنای این وجیزه بررسی سطح اقتصادی ماجرا نیست.آنچه نگارنده به آن خواهد پرداخت ، لایه سیاسی این ماجرا است. 

روحانی یک افشاگر است؟

نه فقط از ابتدای ماجرا بلکه حتی قبل از آن خواست ویژه ای به صورت پررنگ وجود داشته است . اینکه از روحانی مکرر خواسته شده است افشاگری کند . محتوای این افشاگری چیست و چرا خواسته می شود که بیان شود و چه عواقبی از پس بیان شدن آن وجود دارد ؟می توان به چند مساله در این مورد اشاره کرد :۱-کسانی که این خواسته را دارند اعتقاد دارند که دولت چندان اختیاری ندارد ، دیگران در امور دولت دخالت می کنند ،دولت توانایی برخورد با این دیگران را ندارد و ...۲-کسانی که این خواسته را دارند در ذهن خود روزهایی را به خاطر می آورند که روحانی صبر خود را از دست داده و به تندی برخی مسایل را مطرح کرد. پس حالا هم می شود مانند آن روزها بود.۳-کسانی که این خواسته را دارند می خواهند دولت شمشیر از رو کشیده و هر چه در پرده است عیان کند و ...

قبل از هرچیزی باید آنچه این طیف از حامیان دولت می خواهند را بررسی کرد و سپس درباره عاقبت آن گفت.سوال این است که اگر درخواست کنندگان واقعا اعتقاد دارند دولت اختیار اندکی دارد و توانایی مقابله با دخالت دیگران را ندارد اساسا چرا برای حسن روحانی تبلیغ کردند . به یک معنا سوال این است که اگر همین حامیان باورشان این بود که کارکرد دولت در جمهوری اسلامی تا این حد ضعیف است چرا در کنار حسن روحانی قرار گرفتند و با وعده های انتخاباتی مردم را ترغیب به رای دادن به او کردند ؟ واقع ماجرا این است که اگر همین حامیان چنین تصویری از توانایی نهاد دولت در نظرشان بود هرگز نه خود در انتخابات شرکت می کردند و نه دیگران را به انجام این امر تشویق می کردند. پس بی راهه نرویم می دانستیم که دولت اختیارات دارد و حسن روحانی هم توانایی استفاده از این اختیارات را داراست.سوال این است که آن روزها که حسن روحانی پی در پی پشت تریبون اکت سیاسی آنچنانی پدید می آورد و در برخی اوقات حتی چالش برانگیزی فوق تصور به راه می افتد چه امتیازی برای مردم که اصلا به خاطر آن به روحانی رای داده باشند پدید آمد؟آیا مثلا اگر همین فردا حسن روحانی پشت تریبون برود و نطق آنچنانی درباره فلان نهاد و ارگان انجام دهد اوضاع اقتصاد به سامان خواهد شد ؟ آیا آن کسی که در صحن علنی مجلس به حسن روحانی این پیغام را می رساند که اگر افشاگری نکنی اصلاح طلبان پارلمانتاریست از تو حمایت نخواهند کرد و تنهایت خواهند گذاشت اکنون خیالش راحت است که رییس دولت منتخب آنچنان در مجلس تنها ماند و مخالفان فندک کش و برجام سوز بر او تاختند و او صبورانه نگاه کرد و هیچ نگفت؟باید نکات اساسی تری را مطرح کرد :

حسن روحانی

یکم:در اینکه سیاست اقتصادی حسن روحانی در دولت دومش مناسب نبوده هیچ تردیدی نیست. او میان دو طیف طیب نیا و نوبخت جانب بوروکرات ها را گرفت. حالا معلوم است که آن سیاست به کار گرفته شده در اقتصاد غلط بوده است. اینکه حسن روحانی حالا چه باید انجام دهد و کدام راه اقتصادی را انتخاب کند در حوصله این مطلب نیست و مجالی دیگر می طلبد.

دوم:سوال این است که حضراتی که دستور افشاگری می دهند چرا خود چنین نمی کنند . هم تریبون مجلس در اختیارشان است و صدایشان به همه جای ایران می رسد و هم از مصونیتی بسیار بالا برخوردارند.

سوم:سوال سوم این است که همین حضرات اساسا تا کنون چند نطق دلسوزانه در مورد اقتصاد کشور داشته اند ؟ مگر اینان نماینده مجلس نیستند مگر قرار نیست در کمیسیون ها وقت بگذارند و درباره اوضاع مملکت قانونگذاری کنند؟ لطفا آمار بدهند که تا کنون چند ساعت برای اقتصاد کشور وقت گذاشته اند،چند طرح آماده برای مطرح شدن در صحن علنی دارند؟

چهارم : فراکسیون امید که شاخص ترین نمایندگان حامی دولت را در خود جای داده تا کنون چند جلسه درباره اوضاع اقتصادی داشته که پیام فراکسیونی برای تهدید روحانی می فرستد که باید افشاگری کند؟

پنجم: افشاگری کند چه بگوید ؟ آیا واقعا آنچه این روزها در بازار می گذرد پشت پرده ای اینچنین دارد ؟ مثلا فلان نهاد و فلان ارگان باعث این وضع اند؟ اگر چنین است نه خواست اصلاح طلبان و حامیان دولت که خواست همه مردم و جناح ها این خواهد بود که پرده ها بیافتد! واقع قضیه این است که آنچه بر اقتصاد ما می گذرد چندان ربطی به سیاست داخلی ندارد . این یک بیماری اقتصادی است که منشا آن حتما برخی تصمیمات نادرست و نامتناسب با این دوران است. 

ششم : اصل ماجرا این است که روحانی قبول دارد که این یک عارضه اقتصادی است . او آنچنان هوشمند است که نمی خواهد در این شرایط نابسامان ،اقتصاد را به سیاست گره بزند . او آنچنان هم که منتقدان می گوید کم کار نیست که در خانه خوابیده و نزدیک ظهر به محل کارش برود. کسانی که اطلاع دارند گواهی می کنند که ساعت های متعددی جلسات اقتصادی نه در سطح دولت بلکه بالاتر از آن برای شرایط فعلی برگزار شده و می شود. روحانی ، رییس جمهور و مسوول اول این ماجراست ؛ پس برای او از همه مهم تر است که این بحران زودتر تمام شود.

هفتم : یکی از نمایندگان عزیز و محترم قبلا حامی دولت ، پشت تریبون فریاد می زد و یکی از علل شرایط اخیر را نظارت استصوابی می دانست. صرف نظر از اینکه این قانون چه خوبی و بدی هایی دارد معنایش این است که افراد با صلاحیت تری بوده اند که می توانستند جای او باشند اما به دلیل این قانون در مجلس نیستند . سلمنا ! شما همین امروز انصراف دهید امید به خدا که فرد با صلاحیت تری جای شما را گرفته بلکه لااقل یک نطق اقتصادی و مطابق با خواسته مردم داشته باشد، از قانونگذاری و برگزاری جلسه فاکتور می گیریم!

هشتم : یادمان باشد ما نخواستیم روحانی رییس جمهورمان باشد که هر روز به فضای سیاسی نیمه دوم دهه هشتاد و دو سال ابتدایی دهه نود بازگردیم. خواستیم فضای کشور آرام باشد .خسته بودیم از اینکه هر روز علیه یک نفر یک سازمان یا یک نهاد یا یک جناح تهمت های آنچنانی و افشاگری های درست و نادرست می شنیدیم.ما هرگز قراری برای تولید یک احمدی نژاد دیگر نداشتیم.

و نکته آخر :اوضاع را درک کنیم این روزها مردم در شرایط بسیار سخت اقتصادی قرار گرفته اند. رییس جمهور بدون گره زدن اقتصاد به سیاست باید تصمیمات مهمی بگیرد ، او دیگر فرصت اشتباه کردن ندارد. حالا وقت تنها گذاشتن روحانی نیست ، همین! 

214214

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.