رقابت میلیاردی مالکان پیشن و فعلی تاتنهام برای خرید تیم NBA لندن

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، رقابت برای خرید امتیاز تیم لندن در پروژه بسکتبالی NBA اروپا، به جدال تازه‌ای میان دنیل لوی، رئیس پیشین باشگاه تاتنهام، و خانواده جو لوئیس، مالک فعلی این باشگاه، تبدیل شده است.

لیگ NBA قصد دارد طی یک برنامه 10 ساله و با سرمایه‌گذاری حدود 7.6 میلیارد پوندی (معادل 10 میلیارد دلار)، رقابت‌های جدیدی را در سطح بسکتبال اروپا راه‌اندازی کند. ارزش امتیاز تیم لندن در این پروژه بیش از یک میلیارد پوند برآورد می‌شود و همین موضوع توجه سرمایه‌گذاران بزرگ را به خود جلب کرده است.

دنیل لوی برای حضور در این رقابت، ائتلافی با شرکت لیبرتی گلوبال و مجموعه MSP Sports Capital تشکیل داده است؛ شرکتی که پیش‌تر از حامیان مالی تیم مک‌لارن در مسابقات اتومبیل‌رانی بود.

در سوی دیگر، خانواده جو لوئیس با همکاری خانواده چکتس و خانواده اکلز، کنسرسیوم رقیبی را تشکیل داده‌اند. خانواده چکتس سابقه مالکیت یا سرمایه‌گذاری در تیم رئال سالت‌لیک در لیگ فوتبال آمریکا و سن‌لوئیس بلوز در لیگ هاکی روی یخ NHL را دارد. خانواده اکلز نیز در باشگاه‌های برنلی و اسپانیول سهام‌دار هستند.

نام تاد بولی، رئیس پیشین باشگاه چلسی و صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان نیز در میان سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به خرید امتیاز تیم لندن مطرح شده است.

این رقابت از آن جهت جذابیت بیشتری دارد که لوی و لوئیس سال‌ها شرکای تجاری یکدیگر بودند. همکاری آنها از سال 1995 و در قالب شرکت سرمایه‌گذاری ENIC آغاز شد. لوی چهره اجرایی این مجموعه بود و لوئیس سرمایه مالی آن را تأمین می‌کرد.

لوئیس در سال 2022 از فعالیت مستقیم در تاتنهام کنار رفت و کنترل باشگاه به یک ساختار خانوادگی و امانی منتقل شد. در سپتامبر 2025 نیز دوران 25 ساله ریاست اجرایی لوی بر تاتنهام با تصمیم ویوین و چارلز لوئیس، فرزندان جو لوئیس، به پایان رسید. این جدایی با وجود باقی ماندن لوی به‌عنوان سهام‌دار اقلیت، روابط تجاری دو طرف را تحت تأثیر قرار داد.

برنامه NBA اروپا قرار است از سال 2028 با حضور 16 تیم آغاز شود. 12 تیم دارای امتیاز ثابت خواهند بود و چهار سهمیه دیگر از طریق رقابت‌های انتخابی پیش از شروع مسابقات تعیین می‌شود. لندن، منچستر، رم، آتن، استانبول و لیون از شهرهای مدنظر برای میزبانی تیم‌های ثابت هستند. بارسلونا، رئال مادرید، پاری‌سن‌ژرمن، بایرن مونیخ و میلان نیز از باشگاه‌هایی هستند که مذاکراتی با مسئولان این پروژه داشته‌اند.

مارک تیتوم، معاون کمیسر NBA، درباره چشم‌انداز این رقابت‌ها گفته است: چشم‌انداز ما برای بسکتبال این است که همه را با خود همراه کنیم؛ از یورولیگ و نهادهای حاکمیتی گرفته تا فیبا و باشگاه‌ها، تا فضای بسکتبال اروپا را متحول کنیم.

او همچنین با اشاره به ساختار فوتبال اروپا تأکید کرده است که یکی از درس‌های مهم NBA از فوتبال اروپا، اهمیت نظام هرمی و مسیر مشخص صعود تیم‌ها به بالاترین سطح رقابت‌هاست؛ ساختاری که به گفته او در بسکتبال فعلی وجود ندارد.

در بخش دیگری از این پروژه، انتخاب محل میزبانی تیم لندن نیز مورد توجه قرار گرفته است. ورزشگاه تاتنهام یکی از گزینه‌هایی است که نامش مطرح شده و می‌تواند به سود کنسرسیوم خانواده لوئیس باشد. همچنین محدوده اطراف نیروگاه باترسی به‌عنوان گزینه‌ای احتمالی مطرح شده بود؛ هرچند مسئولان این مجموعه در سپتامبر 2026 اعلام کردند که ساخت سالن جدید NBA در برنامه توسعه این منطقه جایی ندارد.

به این ترتیب، رقابت برای تصاحب امتیاز تیم لندن، علاوه بر ابعاد اقتصادی و ورزشی، به رویارویی دوباره دو طرفی تبدیل شده است که زمانی در ساختار مدیریتی تاتنهام متحد بودند.

انتهای پیام/ 

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.