تحلیل رسانه انگلیسی درباره میزان اثر گذاری تحریم اقتصادی علیه ایران

رسانه حکومتی انگلیس بی بی سی، در تحلیلی به میزان آسیب تحریم‌های اقتصادی جدید ترامپ علیه ایران پرداخت و نوشت: آمریکا تقریباً در این جنگ گیر افتاده است.

تحلیل رسانه انگلیسی درباره میزان اثر گذاری تحریم اقتصادی علیه ایران

   به گزارش  سرویس بین الملل خبرآنی، از لندن، در تحلیل بی بی سی آمده است: رئیس جمهور آمریکا این هفته از "روز دی اقتصادی" علیه ایران سخن گفت و وعده داد تحریم های فراوان بر ایران اعمال کند، روز دی(D-Day) در اصطلاحات نظامی آمریکا، به روزی گفته می‌شود که قرار است یک عملیات بزرگ حمله در جنگ آغاز شود، ولی بیش تر از همه یکی از روزهای مشخص در جنگ جهانی دوم به این نام شهرت یافته است.

تارنمای بی بی سی نوشت:" تقریباً ۶ ماه پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، پیروزی سریع بر ایران را وعده داد، به نظر می‌رسد که این درگیری متوقف شده است و چشم‌انداز پیروزی نظامی یا توافق از طریق مذاکره کم‌رنگ‌تر می‌شود.

ترامپ برای شکستن این بن‌بست، "روز دی" اقتصادی را وعده داده است که در آن هر کشوری که با ایران تجارت کند، با عواقب اقتصادی "فوق‌العاده‌ای" روبرو خواهد شد، با این حال، ایران مدت‌هاست که با تحریم‌ها روبرو بوده و تاکنون تمایل خود را برای تحمل درد و همچنین ظرفیت خود را برای سازگاری با فشارهای اقتصادی و نظامی عظیم در طول درگیری نشان داده است.

پرسش اساسی برای آمریکا این است که آیا تحریم‌های بیش تر در جایی که سایر استراتژی‌ها شکست خورده‌اند، مؤثر خواهد بود؟

سازوکار دقیق فشار اقتصادی جدید ایالات متحده هنوز مشخص نیست و اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا ، قول داده است که آنها را در یک کنفرانس خبری در ۲۴ اوت فاش کند اما بسنت در مصاحبه‌ای با شبکه "سی ان بی سی" (CNBC ) روشن کرد که آمریکا مایل است علیه هر کشوری - دوست یا دشمن - که معتقد است به ایران کمک می‌کند، اقدام کند.

او گفت: " شما یا با مایید یا علیه ما، اگر اصرار به تجارت با [ایران] داشته باشید، چه انتقال پول، چه خرید نفت آن ها یا انجام نقل و انتقالات دریایی، آنگاه وزارت خزانه‌داری آمریکا و دولت ایالات متحده... تمام توان و نیروی خود را برای اعمال تحریم علیه شما به کار خواهند گرفت".

جی دی ونس، معاون رئیس جمهور، تحریم‌ها را به عنوان "مرحله جدیدی" از درگیری توصیف کرده که در آن فشار اقتصادی "مؤثرترین" ابزار موجود برای آمریکا بوده است، ونس در برنامه کلی تراویس و باک سکستون گفت: " آن ها سعی خواهند کرد فشار اقتصادی بر ما وارد کنند، اما آنچه در چند هفته گذشته صادق بوده این است که آنها فشار بسیار بیشتری نسبت به ما احساس کرده‌اند و ما این روند را ادامه خواهیم داد زیرا فکر می‌کنیم این بهترین راه برای دستیابی به هدف نهایی است."

ایران تقریباً از آغاز جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹ با تحریم‌های قابل توجه آمریکا روبرو بوده است.

کارزار فشار اقتصادی پس از خروج دولت اول ترامپ از برنامه جامع اقدام مشترک، پیمانی در سال ۲۰۱۵ بین قدرت‌های جهانی و ایران برای مهار برنامه هسته‌ای آن، تشدید شد و در درگیری فعلی، دولت آمریکا پیش از این عملیات خشم اقتصادی را اعلام کرده است، یک کارزار اقتصادی دو جانبه آمریکا که تحریم‌های هماهنگ شده توسط وزارت خزانه‌داری ایالات متحده علیه جریان‌های مالی رژیم و محاصره دریایی بنادر ایران را با هم ترکیب می‌کند.

عمران بیومی، متخصص ژئواستراتژی در شورای آتلانتیک در واشنگتن دی سی و مشاور سیاسی سابق وزارت دفاع، به بی‌بی‌سی گفت: آخرین اعلامیه احتمالاً نتیجه ناامیدی فزاینده از این است که گزینه‌های دیگر نتایج مورد نظر ترامپ را به همراه نداشته‌اند.

وی گفت: "این واقعاً به معنای اذعان به این است که آمریکا تقریباً در این جنگ گیر افتاده است و این تلاش دیگری برای فشار اقتصادی است."

بیومی افزود: "این فقط ابزار دیگری است که آمریکا از آن استفاده می‌کند، ما هیچ استراتژی روشنی از سوی دولت با ابزارهای نظامی یا اقتصادی ندیده‌ایم، این سوال که آمریکا در تلاش برای دستیابی به چه چیزی است، هنوز بی‌پاسخ مانده است."

مایکل پارکر، کارمند با سابقه ۸ ساله دفتر کنترل دارایی‌های خارجی و متخصص تحریم‌های اقتصادی، گفت: این استراتژی جدید احتمالاً تلاشی برای "گسترش شعاع انفجار اقتصادی" تحریم‌ها با هدف قرار دادن کشورهای ثالثی است که هنوز با ایران معامله می‌کنند اما اقتصادشان به دلار آمریکا وابسته است.

او گفت: "تاکنون، آمریکا تا حد زیادی از تهدید این تحریم‌های ثانویه علیه مؤسسات مالی خارجی برای تشویق به رعایت سیاست تحریم‌ها استفاده کرده است." " اما این اهرمی است که تا حدودی ناشناخته مانده است، تا جایی که هر چیزی را که با دلار آمریکا در ارتباط است و با ایران نیز در ارتباط است، هدف قرار می‌دهد"، به عنوان مثال، پارکر به مؤسسات مالی خارجی اشاره کرد که به ایران در فرار از تحریم‌ها کمک می‌کنند یا پول را به سمت خزانه ایران هدایت می‌کنند.

اینکه ایران چگونه به این اقدامات واکنش نشان خواهد داد، هنوز مشخص نیست اما کارشناسان تحریم می‌گویند که ایران تاکنون در استفاده از مسیر‌های نامنظم برای دور زدن تحریم‌ها مانند کشتی‌های "سایه‌ای" حمل نفت یا جبهه‌های تجاری جدید که در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار ندارند مهارت خود را ثابت کرده است.

محمد حموده، مدیر کنترل صادرات و تحریم‌ها در بورس لندن، گفت: "شما مدام شاهد ظهور نام‌های جدید هستید، زیرا ایران خیلی سریع خود را وفق می‌دهد و هر تحریمی که اعمال شود، آن ها راه جدیدی [برای دور زدن آن] پیدا می‌کنند."

وی افزود: این اقدامات متقابل ایران اغلب باعث می‌شود که مسئولان اجرای انطباق، بازی جبران خسارت را انجام دهند.

حموده گفت: "تحریم‌ها همه روی کاغذ قرار دارند، اما کار سخت در پشت صحنه است، تیم‌هایی در سراسر جهان وجود دارند که سعی در اعمال تحریم‌ها و شناسایی طرف‌های درگیر دارند، به همین علت ایران باید سعی کند خود را وفق دهد."

میزان اثربخشی این تحریم‌ها تا حد زیادی به واکنش کشورهایی که در نهایت هدف قرار می‌گیرند که می‌تواند شامل متحدان آمریکا مانند ترکیه و عراق و همچنین چین باشد بستگی دارد.

پارکر گفت: "برخی از این موارد از دست ایران خارج است." " توانایی ایران برای دور زدن یا اجتناب از تحریم‌ها، تا حد زیادی، به تمایل سایر کشورها و مؤسسات مالی برای دسترسی به سیستم بانکی رسمی آنها [ایران] بستگی دارد."

پارکر معتقد است که این تحریم‌ها "فقط به اندازه" تمایل کشورهای هدف برای رعایت اهداف سیاست خارجی آمریکا یا مواجهه با تحریم‌های بالقوه دردناک در تجارت با دلار آمریکا، قدرتمند بوده‌اند، برخی از کارشناسان در مورد وجود چنین تمایلی تردید دارند.

بایومی گفت: "برای مثال، من واقعاً نمی‌توانم تصور کنم که چین با این موضوع موافقت کند، این کشورها همگی توانسته‌اند منافع خود را با دولت ترامپ هدایت کنند.

" وی افزود: " نکته اساسی این است که این فقط یک ابزار دیگر است، اما مسئله گسترده‌تر استراتژی همچنان پابرجاست ، در غیاب آن، مطمئن نیستم که این موضوع در دراز مدت چیزی را تغییر دهد".

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.