100 هزار تن کاغذ و مقوا گرفتار در پیچ‌ و خم‌های بانکی

به گزارش سرویس‌خبری فرهنگی خبرگزاری خبر آنی، حمایت از تولید داخلی کاغذ تحریر چند ماهی است که به ادبیات دولت و دولتمردان وارد شده است، هم در گفته‌های سخنگوی دولت و هم در گفت‌وگوهای وزیران صمت و ارشاد چند باری بحث حمایت از تولید داخلی کاغذ مطرح شده است. در این راستا، نیمه نخست خرداد ماه سال جاری نیز نمایندگان معاونت فرهنگی وزارت ارشاد، مهرزاد دانش، مشاور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب، بازدیدی از کارخانه کاغذ زاگرس فارس داشتند؛ بازدیدی که در راستای حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تولید کاغذ در کشور انجام شد.

کارخانه کاغذ زاگرس فارس در شیراز با ظرفیت تولید 40 هزار تن کاغذ راه‌اندازی شده است. پیش‌تر اعلام شده بود که 87 درصد عملیات ساخت این واحد تولیدی انجام شده و برای تکمیل 13 درصد باقی‌مانده، به تسهیلات برای بخش سرمایه ثابت و سرمایه در گردش نیاز است.

این کارخانه با 110 هزار متر مربع مساحت، یکی از کارخانه‌های برخوردار از تکنولوژی روز دنیاست. کارخانه کاغذسازی زاگرس با ظرفیت تولید سالانه 40 هزار تن کاغذ چاپ و تحریر، توانایی تأمین 10 تا 20 درصد کاغذ مورد نیاز کشور را دارد.

کارخانه زاگرس فارس در دولت شهید رئیسی نیز مورد توجه قرار گرفت. رئیس‌جمهور شهید در دوران ریاست خود بازدیدی از این کارخانه داشت و حمایت از آن در دستور کار دولت قرار گرفت. در این بازدید برای تأمین تسهیلات ریالی جهت تکمیل بخش‌های مورد نیاز پروژه تأکیداتی شد. کمی بعد از سفر ریاست‌جمهوری به فارس، هیئت‌های دیگری نیز برای بازدید از کارخانه آمدند و جلسات کارشناسی برای تعیین میزان تسهیلات آغاز شد.

نیازمندی به 1200میلیارد تسهیلات در سال 1400

مدیرعامل این کارخانه پیش‌تر گفته بود که برای تکمیل به 1200 میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیاز دارد، اما رئیس سندیکای تولیدکنندگان این رقم را 900 تا 1000 میلیارد برآورد کرده است. بانک صنعت و معدن تسهیلات 400 میلیاردی را در اختیار این کارخانه قرار داد.

در حالی که دو سال پیش تنها مشکل آغاز به کار کارخانه تأمین برق عنوان شده بود، پیگیری‌های سرویس‌خبری خبر آنی نشان می‌دهد که مشکلات کارخانه زاگرس برای رسیدن به تولید در 2 سال گذشته تنها محدود به تأمین برق نیست. کارخانه امروز با پیچیدگی‌های حقوقی، معوقات بانکی در پرداخت تسهیلات صنعت و معدن و بانک تجارت، تجهیز نشدن بخشی از زیرساخت، گران‌تر شدن تجهیزات، کافی نبودن تسهیلات بانکی پرداخت شده با توجه به شرایط امروز و افزایش قیمت قابل توجه تجهیزات مورد نیاز و... روبه‌روست.

از سوی دیگر راه‌اندازی ایستگاه برق نیز نیازمند هزینه بالایی است و بانک‌ها هنوز بخشی از تسهیلاتی که باید دو سال و نیم پیش پرداخت می‌کردند را پرداخت نکرده‌اند. اما با گذشت یک ماه و نیم از بازدید نمایندگان وزارت ارشاد، چه اتفاق تازه‌ای در مسیر تولید کاغذ در این کارخانه رخ داده است؟

ابراهیم حیدری، مدیرعامل خانه کتاب در گفت‌وگو با سرویس‌خبری فرهنگی خبرگزاری خبر آنی، با اشاره به بازدید میدانی از کارخانه «کاغذ زاگرس» فارس و تأکید ویژه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر رفع موانع تولید، جزئیاتی از این سفر و پیگیری‌های صورت‌گرفته ارائه کرد.

حیدری با اشاره به اینکه این بازدید با پیگیری‌های معاونت فرهنگی وزارتخانه و به‌منظور بررسی میدانی شرایط انجام شد، اظهار داشت: کارخانه کاغذ زاگرس فارس در زمینی به مساحت 16 هزار متر مربع و با تجهیزات مدرن، پتانسیل بالایی برای تولید کاغذ تحریر دارد، اما بهره‌برداری کامل از آن نیازمند رفع برخی پیش‌زمینه‌ها و موانع است.

نشست با مقامات استانی و قول مساعد برای پیگیری مشکلات

وی درباره نتایج این سفر توضیح داد: پس از دو ساعت بازدید تخصصی از خطوط تولید، در نشستی که با حضور مسئولان استانی از جمله معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، مدیران بانک‌های عامل و مدیرعامل کارخانه برگزار شد، مسائل فنی و مالی بررسی شد. در این جلسه، معاون استانداری فارس قول مساعد داد تا مشکلات این واحد تولیدی به صورت ویژه و در سطح استانی پیگیری شود.

پیگیری در سطح هیأت دولت و بانک‌ها

مدیرعامل خانه کتاب با بیان اینکه پس از بازگشت به تهران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موضوع را در هیأت دولت مطرح کرد، افزود: مکاتبات رسمی با بانک‌های عامل برای بررسی وضعیت تسهیلات باقی‌مانده آغاز شده است. کارخانه زاگرس 90 درصد مسیر را طی کرده و باید هرچه سریع‌تر به چرخه تولید بازگردد.

ظرفیت‌های تولیدی و اهمیت اقتصادی پروژه

حیدری در خصوص ظرفیت‌های این کارخانه گفت: این واحد ظرفیت تولید 50 هزار تن کاغذ و مقوا در فاز نخست را دارد که در صورت تکمیل نهایی به 100 هزار تن خواهد رسید و می‌تواند بخش عمده‌ای از نیاز کشور را تأمین کند. کاغذ تولیدی در این واحد از مواد اولیه بازیافتی تأمین می‌شود و تمامی سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن تحت لیسانس یک شرکت آلمانی است. برای راه‌اندازی این پروژه تاکنون 30 میلیون یورو سرمایه‌گذاری شده و ورود آن به چرخه تولید، علاوه بر کمک شایان به اقتصاد و صنعت نشر، اشتغال‌زایی قابل‌توجهی برای استان فارس به همراه خواهد داشت.

چالش‌های مالی و ضرورت افزایش تسهیلات

وی گفت: با گذشت بیش از دو سال از زمان مقرر برای اورهال و راه‌اندازی کارخانه، بخشی از تسهیلات مصوب پرداخت نشده است. از سوی دیگر، با توجه به افزایش قیمت تجهیزات، تقاضای افزایش سقف تسهیلات را نیز در مکاتبات با بانک‌ها مطرح کرده‌ایم.

حیدری در پایان افزود: در حال حاضر بخشی از این فرایندها نیازمند تکمیل اسناد در شعب استانی است و بخش دیگر نیز به صورت موازی در تهران در حال پیگیری است تا شاهد فعالیت این واحد مهم صنعتی در کوتاه‌ترین زمان ممکن باشیم.

کارخانه کاغذ زاگرس با جذب کامل 30 میلیون یورو سرمایه‌گذاری خارجی به ثبت قانونی در سازمان سرمایه‌گذاری خارجی رسیده است و از معدود پروژه‌هایی به شمار می‌رود که 100 درصد سرمایه‌گذاری آن جذب شده است. به ادعای مدیران این کارخانه تنها حدود 10 درصد از پروژه باقی مانده و انتظار می‌رود مسئولان کشور برای تکمیل این بخش نیز حمایت لازم را انجام دهند تا پروژه هرچه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد، اشتغال موجود حفظ شود و تولید آغاز شود.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.