رضایی: کمتر از سه درصد مفاد قطعنامه جدید علیه ایران قابلیت اجرا دارد

به گزارش خبرنگار سیاسی ‌پایگاه خبری خبرآنی، سرلشکر محسن رضایی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با اشاره به تحولات اخیر در موضوع برجام و قطعنامه آژانس گفت: اروپایی‌ها وعده داده بودند که در صورت توافق ایران با رافائل گروسی، مکانیسم اسنپ‌بک فعال نخواهد شد، اما تحت فشار آمریکا از تعهد خود عقب نشستند.

وی افزود: حتی پس از تغییرات در قطعنامه با مشورت چین و روسیه، بار دیگر فرانسه، آلمان و انگلیس تنها 24 ساعت مانده به رأی‌گیری تحت فشار واشنگتن از توافق عقب‌نشینی کردند. به گفته رضایی، این روند نشان می‌دهد که اروپا استقلالی در سیاست خارجی ندارد و به طور کامل تابع سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

فرمانده اسبق سپاه فعال‌سازی مکانیسم اسنپ‌بک را غیرقانونی دانست و تصریح کرد: ایران همواره تحت بازرسی‌های آژانس بوده و هیچ انحرافی نداشته است. طرف مقابل به تعهدات خود پایبند نبوده و استناد به اسنپ‌بک وجاهت حقوقی ندارد. چین و روسیه نیز بر غیرقانونی بودن این اقدام تأکید کرده‌اند.

رضایی با اشاره به ناکامی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی افزود: اگر آنها در جنگ 12 روزه علیه ایران شکست نمی‌خوردند، به سراغ اسنپ‌بک نمی‌رفتند. این اقدام سند آشکار شکست راهبردی دشمن در ماه‌های اخیر است.

وی در ادامه با تشریح ابعاد اقتصادی تحریم‌ها گفت: بسیاری از بندهای قطعنامه عملاً قابلیت اجرا ندارد؛ از جمله بازرسی کشتی‌ها که با مخالفت چین و روسیه روبه‌رو شده است. بر اساس بررسی‌های دستگاه‌های مسئول، کمتر از سه درصد مفاد قطعنامه قابلیت اجرایی دارد و برای همان مقدار هم پیش‌بینی‌های لازم در ستاد مقابله با تحریم‌ها و شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا انجام شده است.

رضایی با یادآوری تجربه ایران در دوران تحریم تأکید کرد: در اوج فشارها، فروش نفت کشور از حدود 20 میلیارد دلار به بیش از 50 تا 60 میلیارد دلار افزایش یافت. به همین دلیل بسیاری از تحریم‌ها قابل خنثی‌سازی است.

وی مدت‌زمان تأثیرگذاری تحریم‌ها را عمدتاً روانی دانست و گفت: اثر این تحریم‌ها بین سه تا نه ماه متغیر خواهد بود، اما ماهیت آن بیشتر روانی است تا واقعی.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مذاکره باید در خدمت میدان باشد، اظهار داشت: من با اصل مذاکره مخالف نیستم، اما مذاکره نباید برای وقت‌کشی دشمن یا تقویت رژیم صهیونیستی باشد. دوران مذاکره برای مذاکره تمام شده و باید خطوط قرمز جدیدی تعریف شود.

وی تأکید کرد: هرگونه مذاکره باید با پیش‌فرض‌های روشن باشد؛ از جمله اینکه استفاده از ابزار نظامی علیه ایران به هیچ وجه پذیرفته نیست. در غیر این صورت، جمهوری اسلامی مقابله به مثل خواهد کرد، نه تنها علیه اسرائیل، بلکه علیه اهداف آمریکا در منطقه.

رضایی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی نشان داده در مدیریت جنگ نیز با تدبیر عمل کرده و بیش از 30 درصد توان خود را به کار نگرفته است. اکنون لازم است چارچوب‌های تازه‌ای در سیاست خارجی و دیپلماسی ایران تعریف شود.

وی در پایان گفت: مذاکره نباید قطع شود، اما چارچوب‌ها باید تغییر کند؛ این مأموریت بر عهده وزارت امور خارجه و مسئولان ذی‌ربط است و آنچه من تأکید دارم، ضرورت تغییر رویکرد دیپلماسی کشور است.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.