سوق دادن اعتبارات بانکی به سمت تولید به کمک وام اشتغال

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، دولت‌ها در تمامی کشورها به موضوع اشتغال اهمیت می‌دهند. زیرا زمینه ایجاد امید و انگیزه در مردم را به وجود می‌آورد و از سرخوردگی جلوگیری می‌کند. همچنین ایجاد اشتغال یکی از وظایف دولت‌هاست. به نحوی که همگان بتوانند شغلی داشته باشند و از این طریق امرار معاش کنند.

ایجاد اشتغال به افزایش تحرک اقتصادی در کشور منجر می‌شود. در همین راستا، یکی از مهم‌ترین انواع تسهیلاتی که در تبصره تسهیلات بانکی قانون بودجه همه ساله در نظر گرفته می‌شود، همین وام اشتغال است. متأسفانه شواهد نشان می‌دهد که بانک‌ها همراهی لازم را در این زمینه ندارند و ترجیح می‌دهند اعتبارات‌شان را در حوزه‌های سودده به کار بیندازند.

وام اشتغال از جمله تسهیلاتی است که مصرف‌محور نیست و برگشت آن صورت می‌گیرد. بنابراین، امکان سرمایه‌گذاری مجدد در حوزه تولید را به وجود می‌آورد. یکی از طرح‌هایی که در کشور در دستور کار قرار دارد، توانمندسازی افرادی است که تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارند. اجرای این طرح نیازمند اعطای وام اشتغال به افراد واجدشرایط است.

اعطای وام اشتغال به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی از جهات مختلف برای جامعه نفع دارد. از یک طرف، اشتغال‌زایی صورت می‌گیرد و از طرف دیگر، این افراد نسبت به دریافت کمک‌های دولتی بی‌نیاز می‌شوند.

نظرات محمدصادق مشایخ، رئیس کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان را در خصوص لزوم پرداخت وام اشتغال جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.

مشایخ ضمن اشاره به این موضوع که پرداخت وام اشتغال از اهمیت بالایی برخوردار است و با جدیت باید در دستور کار باشد، تصریح کرد: متأسفانه در حوزه‌های مختلف به جای این که به فکر حل مشکلات باشیم، صورت مسئله را پاک می‌کنیم. در همین ارتباط، متاسفانه خلق پول به نفع رشد اقتصادی در کشور نیست و بیشتر برای جبران کسری بودجه یا زیرمجموعه‌های بانک‌ها به شکل غیرمولد استفاده می‌شود و موضوع اشتغال و اشتغال‌زایی نیز مورد توجه قرار نمی‌گیرد. وام‌های کلانی که اعطا می‌شود جنبه رانتی دارد و به افراد خاص داده می‌شود. این روند باید تصحیح شود و با اعطای وام به افراد واجدشرایط و واقعی به سمت اشتغال‌زایی برویم. وام‌های خرد اشتغال بسیار اثرگذار و مثبت هستند

وی ادامه داد: اگر اعطای وام اشتغال به جامعه هدف صورت بگیرد، نیازی به واردات کالا نداریم و مشکل بیکاری هم رفع می‌شود. اما متأسفانه به جای این که اعطای وام اشتغال جدی گرفته شود و به افراد واقعی تعلق بگیرد، در جایی به کار می‌افتد که اثری ندارد.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: اگر قرار است به اعطای تسهیلات خرد به مردم بپردازیم، بهترین وام همین وام اشتغال است و باید وام اشتغال در اولویت باشد. زیرا زمینه سوق دادن اعتبارات بانکی به حوزه تولید و فعالیت‌های مولد را ایجاد می‌کند و اصابت بسیار خوبی نیز به اهداف دارد و کمک بزرگی به رشد تولید در کشور داشته است.

مشایخ گفت: در حال حاضر بیش از 4 میلیون واحد صنفی در کشور داریم که حدود 3 میلیون از آن‌ها اضافه هستند. به اندازه کافی در زمینه توزیع کالا واحد صنفی داریم و این بخش اشباع شده است. باید فکری به حال افزایش تولید و رونق دادن به اقتصاد بکنیم.

وی ادامه داد: سیاست‌های حاکمیت در حوزه اعطای وام باید به سمت اعطای تسهیلات به منظور توسعه مرغداری، دامداری، کشاورزی، تولید و... و به طور کلی کسب‌وکارهای خرد برود. این طور فعالیت‌هاست که تحرک اقتصادی را در کشور به وجود می‌آورد و زمینه به کار افتادن اعتبارات در فعالیت‌های مخرب را از بین می‌برد.

وی خاطرنشان کرد: به منظور آبادانی کشور باید سیاست‌های دقیقی به اجرا بگذاریم. از یک طرف باید با اعطای وام اشتغال و حمایت از حوزه‌های مولد به تقویت تولید در کشور بپردازیم و از طرف دیگر جلوی واردات بی رویه را بگیریم. در این شرایط است که توسعه اقتصادی رخ می‌دهد. وام اشتغال مبتنی بر نیاز واقعی کشور، بر رشد تولید واقعی و جلوگیری از واردات کمک بزرگی در این زمینه کرده است و تجربه موفقی بوده است. پرداخت وام اشتغال با حمایت نهادهای عمومی واسطه نیز به اصابت بهتر این وام به هدف کمک می‌کند

مشایخ گفت: پاک کردن صورت مسئله مشکلی را حل نمی‌کند و باید این واقعیت را بپذیریم که نیازمند ایجاد شغل در کشور هستیم و اعطای وام اشتغال باید در اولویت قرار بگیرد. متأسفانه سالانه 30 میلیارد دلار قاچاق وارد کشور می‌شود و صنایع و تولید را نابود کرده است. جلوی این مسائل باید گرفته شود.

وی ادامه داد: اعطای وام اشتغال به افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی در راستای توانمند کردن آن‌ها به نحوی که نیازی به دریافت کمک نداشته باشند، ایده بسیار خوبی است. این امر هم به لحاظ اقتصادی به نفع کشور است و هم به لحاظ شرعی و دینی اقدام تأییدشده‌ای است. وقتی افراد توانمند شوند و شغلی داشته باشند، نیاز آن‌ها به دریافت کمک‌های دولتی از بین می‌رود. از این نظر نیز اعطای وام به اقشار ضعیف برای کشور نفع دارد.

مشایخ خاطرنشان کرد: سوق دادن اعتبارات به حوزه تولید اهمیت بالایی دارد. وقتی صنایع و کسب و کارها تعطیل می‌شوند، افزایش بیکاری در کشور رخ می‌دهد و افزایش فعالیت‌های غیرمولد را شاهد هستیم. بنابراین، اعطای وام اشتغال اهمیت حیاتی برای کشور دارد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.