به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، دکتر احمد عرفانمنش مجری طرح «بچه ماهی مقاوم» در آستانه چهل و پنجمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی با بیان اینکه توسعه کمی صنعت آبزیپروری تا زمانی که مشکل بیماری در این صنعت وارد نشده بود سرعت زیادی داشت، اظهار کرد: اخیراً به علت شیوع بیماریها، پرورش ماهی دچار مشکلات فراوانی شده که دامنه این مشکلات علاوهبر مزرعهدار، به حوزه محیط زیست و بهداشت عمومی هم وارد شده است.
وی در ادامه توضیح داد: بر این اساس سازمان جهاددانشگاهی تهران بر آن شد تا با استفاده از دو دهه تجربه در حوزه واکسن آبزیان و ارتباط نزدیکی که با صنعت قزلآلای کشور دارد در زمینه تولید بچه ماهی مقاوم با استفاده از واکسن و برنامههای بهداشتی اقدام کند.
مجری طرح بچه ماهی مقاوم، با بیان اینکه پس از مطالعات کتابخانهای، از سال 1402 گروه فرآوردههای بیولوژیک دامی جهاددانشگاهی طرح تولید بچه ماهی مقاوم را آغاز کرد، گفت: در این طرح که در همکاری نزدیک با مزارع پرورش ماهی اجرا شد، بازماندگی ماهی بهطور چشمگیری افزایش یافته و همچنین ضریب تبدیل خوراک در طول دوره پرورش بهبود یافت.
عرفانمنش، مهمترین فاکتور را در این برنامه کاهش مصرف آنتیبیوتیک برشمرد که در وزن بالای 100 گرم متوقف شد.
وی افزود: افرادی که با پرورش ماهی آشنا هستند تأیید میکنند که مصرف دارو نسبت مستقیم با وزن ماهی دارد، بهعنوان مثال مصرف دارو در وزن 500 گرم پنج برابر مصرف در وزن 100 گرم است. با تمرکز در مقاومسازی بچه ماهی در وزن پایین، به مصرف داروها در وزن بالا نیاز کمتری پیدا میشود و این یک نوع سرمایهگذاری محسوب میشود.
مجری طرح بچه ماهی مقاوم در جهاددانشگاهی تهران، با بیان اینکه با اجرای این طرح ضریب تبدیل خوراک 30 درصد بهبود می یابد، در ادامه خاطرنشان کرد که این موفقیت علاوهبر تأمین نیازهای داخل، میتواند زمینه جلوگیری از واردات تخم چشمزده قزلآلا از کشور و خروج ارز را هم فراهم کند.
وی، تصریح کرد: با اجرای این طرح اقدام موثری در تأمین امنیت غذایی صورت گرفته و به لحاظ اقتصادی بهرهوری پرورش ماهی را به میزان قابل توجهی افزایش خواهد داد.
انتهای پیام/