محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین میگوید مقامات آمریکایی نظر او را درباره تشکیل کنفدراسیون فلسطین-اردن بر پایه یک قرارداد صلح جویا شدند.
به گزارش بی بی سی، عباس به این مقامات آمریکایی گفته است که این طرح را کاملا رد میکند مگر اینکه اسرائیل نیز شامل این کنفدراسیون شود.
به گفته "هاآرتص" عباس در دیداری با جرد کوشنر داماد و مشاور ترامپ و جانسون گریینبلات سفیر صلح آمریکا در امور خاورمیانه به آنها گفت که با تشکیل یک کنفدراسیون متشکل از فلسطین، اردن و اسرائیل موافق است.
هنوز مقامات آمریکایی، اردنی و اسرائیلی در این باره واکنشی نشان ندادهاند.
رئیس تشکیلات خودگران فلسطین درباره جزئیاتی طرحی که مقامات آمریکایی پیشنهاد کردند، صحبتی نکرد.
او همچنین اطلاعات بیشتری از چگونگی خودمختاری یک دولت فلسطینی تحت کنترل کنفدراسیون اردنی ارائه نداد.
شکلگیری اتحادیه فلسطین-اردن- اسرائیل، طرحی نیست که در گذشته جدی گرفته شده باشد و بسیاری ناظران آن پیشنهاد را کاملا غیرواقعی دانستهاند.
بهگزارش هاآرتص آقای عباس همچنین در رابطه با قطع بودجه "آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحده برای آوارگان فلسطینی" گفت که آمریکا رفتاری خصمانه با فلسطینیها دارد و روند صلح را تعطیل کرده است و میخواهد بهطور کامل این آژانس را از بین ببرد.
اخیرا وزارت خارجه آمریکا این آژانس سازمان ملل را بهطو "بازگشتناپذیری معیوب" خوانده بود و بر همین اساس دولت آمریکا تصمیم گرفت که دیگر به آن کمک نکند.
پس از این تصمیم آمریکا، کریس گانس، سخنگوی آژانس امداد و اقدام سازمان ملل متحد در امور آوارگان فلسطینی ضمن ابراز تاسف از قطع کمکهای آمریکا، "به شدیدترین وضع ممکن" ادعای وزارت خارجه آمریکا مبنی بر "ناکارآمدی و غیرقابل ترمیم بودن" این آژانس را رد کرد و گفت برنامههای آموزشی، بهداشتی و اجتماعی این آژانس بارها از سوی ناظران، کشورهای حامی و کشورهای منطقه ستایش شده و "مورد الگوبرداری" قرار گرفته است.
این سخنگوی سازمان ملل متحد همچنین گفته تعداد حامیان مالی این آژانس در یک سال گذشته بیشتر شده و کشورهایی از منطقه خلیج فارس و آسیا کمکهای مالی خود به برنامههای این آژانس را افزایش دادهاند به طوری که مجموع منابع مالی دریافتی آن بیش از یک سال قبل شده است.
روابط میان واشنگتن و فلسطینیان از زمان ورود دونالد ترامپ به کاخسفید رو به سردی گذاشت و به ویژه بعد از آن که رئیسجمهوری آمریکا دستور انتقال سفارت کشورش به بیتالمقدس را صادر کرد دو طرف وارد جدالهای علنی شدند.
در ماه مارس نیز در آستانه سالگرد تاسیس اسرائیل، هزاران نفر از فلسطینیها با شعار "راهپیمایی بازگشت"، تجمع اعتراضی و تحصنی ششهفتهای در مرز غزه با اسرائیل به راه انداختند که ارتش اسرائیل به روی آنها آتش گشود و معترضان بسیاری کشته شدند.