بازگشت ارز صادراتی صنایع‌دستی و تشکیل شورای راهبردی موزه‌ها

پایگاه خبری خبر آنی _ گروه جامعه؛ در این هفته از اصفهان خبر رسید که مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این استان اصفهان عملیات مرمت گنبد تاج الملک مسجد جامع عظیم و تاریخی اصفهان را آغاز کرده است.

امیر کرم‌زاده، میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان گفت: این عملیات مرمتی شامل استحکام‌بخشی و مرمت پوسته خارجی گنبد تاج الملک بااعتباری بالغ‌بر ۱۰ میلیارد ریال است که با توجه به پیش‌بینی‌های انجام‌شده امید می‌رود این عملیات مرمتی در مدت‌زمان ۲ ماه به پایان برسد.

مصلی: ثبت ملی محوطه‌های باستانی را سرعت دهید

ثبت ملی محوطه‌های باستانی را سرعت دهید

همچنین این هفته نشستی هم برگزار شد با موضوع محوطه‌های باستان شناسی در زمان جنگ و منازعات. در این نشست معصومه مصلی رئیس پژوهشکده باستان شناسی گفت: ما منازعات را در این نشست اتفاقات جنگی در نظر می‌گیرم محوطه‌های باستان شناسی هم محوطه‌هایی هستند که مانند تپه‌ها در فضای باز قرار دارند. جنگ ۱۲ روزه تلنگری بود که به ما بگوید در کجا قرار دادیم یکی از بحران‌ها منازعات است. یک نوع تخریب طبیعی که کشور ما با آن زیاد مواجه بوده سیل و آتش سوزی است‌. شکل حرکت ما در مقابل حفاظت از آنها باید برای همه این محوطه‌ها باشد و شاید باید سرعت مان را بالا ببریم‌.

وی گفت: تا جایی که من می‌دانم در ۱۲ روز اخیر اتفاق خاصی برای هیچکدام از بناها و محوطه‌ها پیش نیامده است. چیزی که خیلی مهم است داشتن سپر آبی است. تمام محوطه‌ها و بناهای کشورهای دیگر با موقعیتی که دارند تحت پوشش سپر آبی قرار می‌گیرند لازم است که ایران هم در این زمینه ورود کند. ما نیاز داریم که کارگاه‌های آموزشی برای مردم و نظامیان داشته باشیم.

شورای راهبردی اداره‌کل موزه‌ها تشکیل جلسه داد

تشکیل جلسه شورای راهبردی اداره‌کل موزه‌ها

همچنین از بخش موزه‌ها هم خبر رسید که جلسه شورای راهبردی اداره‌کل موزه‌ها با حضور حداکثری اعضا برگزار شد.

شورای راهبردی اداره‌کل موزه‌ها که به منظور نهادینه‌سازی فرهنگ مشارکت و استفاده از خرد جمعی و با هدف افزایش اثربخشی، کارآیی و ایجاد انسجام و یکپارچگی در برنامه‌های کلان، تقویت همکاری و بهره‌مندی از ظرفیت‌های فکری و علمی راه‌اندازی شده است.

همفکری در اجرای راهبردهای کلان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبتنی بر «وفاق، تغییر، تحول، توسعه، فناوری، چندصدایی و خردجمعی» از جمله مأموریت‌های این اعضا است.

بازگشت هدفمند ارز صادراتی صنایع‌دستی بر اساس قیمت مواد اولیه مصرفی

بازگشت هدفمند ارز صادراتی صنایع‌دستی

همچنین در پی پیگیری‌های معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و با تعامل سازنده با بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت، «تصویب‌نامه هیأت وزیران» درباره «الزام بازگشت ارز حاصل از صادرات صنایع‌دستی متناسب با قیمت مواد اولیه مصرفی»، از تاریخ ۵ خرداد ۱۴۰۳ به‌طور رسمی وارد فاز اجرایی شد.

بر اساس این مصوبه، صادرکنندگان صنایع‌دستی مکلف‌اند ارز صادراتی را متناسب با قیمت مواد اولیه داخلی به‌کاررفته در تولید، در سه سطح ۱۰، ۲۰ و ۳۰ درصد بر اساس اظهارنامه گمرکی به چرخه رسمی ارزی کشور بازگردانند. این رویکرد جدید که با هدف حمایت هدفمند از تولیدگران داخلی و افزایش شفافیت ارزی تدوین شده، حاصل جلسات فنی با حضور نمایندگان ارشد معاونت صنایع‌دستی، معاونت ارزی بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت است.

فرزاد اوجانی، مدیرکل تجاری‌سازی و بازاریابی معاونت صنایع‌دستی، با تأکید بر پیامدهای مثبت این سیاست، گفت: اجرای این مصوبه، نقطه‌عطفی در تنظیم‌گری ارزی حوزه صنایع‌دستی است. از یک‌سو با افزایش شفافیت در بازگشت ارز، اعتماد نظام بانکی به فعالان این بخش ارتقا می‌یابد و از سوی دیگر، انگیزه‌های صادراتی برای سرمایه‌گذاری مجدد در تولید، تقویت می‌شود.

معاون وزیر: بسته حمایتی ویژه‌ برای هنرمندان صنایع دستی تدوین می‌شود

تدوین بسته حمایتی ویژه برای هنرمندان صنایع دستی

خبر دیگر در حوزه صنایع دستی اینکه معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تدوین بسته حمایتی ویژه برای هنرمندان این عرصه و ارائه تسهیلات بیمه‌ای و مالیاتی خبرداد.

مریم جلالی اظهار کرد: در این نشست مهم، تصمیمات و مصوبات کلیدی برای توسعه صنایع دستی و رفع موانع پیش رو بررسی شد.

وی با بیان اینکه در نشست امروز موضوع تسهیل صادرات صنایع دستی مورد بررسی قرار گرفت، افزود: نماینده تام‌الاختیار بانک مرکزی موظف شد تا ارزیابی صادرات نقره را در خود اصفهان انجام دهد، تا دیگر نیاز نباشد هنرمندان برای این کار به تهران مراجعه کنند.

جلالی اضافه کرد: رایزنی‌هایی برای اصلاح قوانین و آئین‌نامه‌های صادرات نقره انجام شد تا فرآیند صادرات تسهیل شود.

معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی تصریح کرد: پیگیری‌هایی برای امکان پست مکرر صنایع دستی به‌عنوان کالای فرهنگی (بدون محدودیت‌های ماده ۳۷) آغاز شده و قرار است، حمایت‌های مالیاتی، بیمه‌ای و تسهیلاتی ایجاد شود.

۵ هزار متر مربع سایه‌بان در مرز شلمچه ساخته می‌شود

ساخت ۵ هزار متر مربع سایه‌بان در مرز شلمچه

معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی گفت: براساس هماهنگی‌ها مقرر شده است که ۵ هزار متر مربع سایه‌بان در مرز شلمچه ساخته شود.

انوشیروان محسنی‌بندپی بیان کرد: در راستای اعتلا بخشیدن به قداست و حرمت رویداد بین‌المللی اربعین، هماهنگی‌های لازم با همه دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های حوزه گردشگری انجام شده است و لازم است این دستگاه‌ها و تشکل‌ها پای کار بیایند تا بتوانیم اربعین متفاوت‌تری را در این شرایط خاص کشور رقم بزنیم.

معاون گردشگری وزیر میراث‌فرهنگی با بیان این‌که اقدامات مقدماتی در خصوص این مهم انجام شده است گفت: براساس هماهنگی‌ها مقرر شده است که ۵۰۰۰ مترمربع سایه‌بان در مرز شلمچه ساخته شود که پیمانکار آن توسط مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان انتخاب شده است و در هفته آینده عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی خبر داد: حوزه صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز برای اربعین امسال ابتکار عمل ویژه‌ای به خرج داده است که بر اساس آن در همه مبادی مرزی کشور از جمله شلمچه، چذابه و مهران بتوانیم بازارچه‌های مرزی را برای عرضه صنایع‌دستی دایر کنیم تا شاهد ویژگی منحصر به فردتری در مرزها در اربعین امسال باشیم.

پایش آسیب های وارده به محوطه های باستانی در زمان جنگ انجام نشده است

عدم پایش آسیب‌های وارده به محوطه‌های باستانی در زمان جنگ

این هفته یک کارشناس میراث فرهنگی از عدم پایش آسیب‌های وارده به محوطه‌های باستانی در زمان جنگ انتقاد کرد و گفت: هنوز در ارتباط با محوطه‌های باستانی پایشی نشده است که جنگ چه آسیبی به آنها زده است. اگر این موارد را بررسی کردیم باید آن را در سطح بین المللی نیز مطرح کنیم.

علیرضا قلی نژاد پیربازاری کارشناس میراث فرهنگی گفت: بحث جنگ‌ها موضوع جدی است که یکباره میراث فرهنگی را تخریب می‌کند. بخش قابل توجهی از آسیب‌ها نیز به حوزه میراث ناملموس وارد می‌شود و همانطور که خودشان ناپیدا هستند و وقتی در معرض آنها قرار می‌گیرم متوجه آنها می‌شویم، آثار تخریبی هم که به آنها وارد می‌شود ممکن است به ما با یک تأخیری برسد. معمولاً آسیبی که به این بخش از میراث وارد می‌شود هم جبران ناپذیرتر است.

وی گفت: تجربه‌های بین المللی به ویژه در چند دهه اخیر در کشورهای سوریه یا افغانستان و عراق و جنگ ۱۲ روزه ایران با خود شواهدی از آسیب‌هایی که به محوطه‌های باستانی وارد شده دارند. البته هنوز در ارتباط با محوطه‌های باستانی پایشی نشده است و اگر این موارد را بررسی می‌کنیم باید آن را در سطح بین المللی نیز مطرح کنیم.

نتیجه ثبت جهانی روستای کندلوس شهریورماه اعلام می‌شود

اعلام نتیجه ثبت جهانی روستای کندلوس در شهریور

در این هفته معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران از اعلام نتیجه ثبت جهانی روستای کندلوس در شهریور ماه سال جاری، خبر داد.

مهدی اسحاقی یکی از اهداف مهم این نشست‌های سریالی و مرتب در بخش گردشگری روستایی را بررسی و انتخاب روستاهای قطب گردشگری که قابلیت معرفی ثبت در لیست میراث جهانی دارند، برشمرد.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران افزود: امسال روستای کندلوس در صف بررسی ثبت جهانی گردشگری روستایی قرار گرفته، که نتیجه آن در پایان شهریور ماه سال جاری، بررسی و اعلام خواهد شد.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.