به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هر ساله به منظور تقویت کادر آموزشی و پژوهشی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، در سال دو بار اقدام به برگزاری فراخوان جذب اعضای هیئت علمی میکند. این روند در سالهای اخیر نیز اجرا شده و فراخوانهای جذب اعضای هئیت دانشگاهها همواره یکی از مسیرهای مهم برای جذب اساتید و بالا بردن کیفیت آموزشی در دانشگاهها بوده است.
با این وجود طی ماههای گذشته عدم صدور کد استخدامی برای عدهای از پذیرفتهشدگان جذب در سالهای 1399 و ماقبل آن، 1400، 1401 و 1402، به چالشی جدی برای این افراد تبدیل و باعث شده بخش عمدهای از آنها همچنان به صورت حقالتدریس مشغول به فعالیت علمی در دانشگاهها شوند و یا بلاتکلیف بمانند.
هر چند به گفته مسئولان وزارتعلوم این وزارتخانه طی دو ماه اخیر تلاشها و پیگیریهای مستمری را در این خصوص صورت داده است اما بخش مهمی از حل این مسئله در اختیار سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی برای تامین اعتبار لازم و صدور کدهای استخدامی این افراد است.
نماینده سازمان امور استخدامی اخیرا در یکی از جلسات هیئتعالیجذب از وجود مغایرتهایی بین آمار سازمان اداری و استخدامی و وزارت علوم در خصوص متقاضیان جامانده از فراخوانهای سالهای 1399 تا 1401 خبر داد و اعلام کرد این موضوع باید در جلسات مشترک بین این دو دستگاه بررسی شود.
هر چند آمار دقیقی از این تعداد این افراد منتشر نشد اما نماینده سازمان برنامه و بودجه اخیرا در گزارشی درباره تأمین اعتبار ردیف استخدامی فراخوانهای سالهای 1399، 1400 و 1401 گفته است اخیرا 339 ردیف استخدامی تأمین اعتبار شده و آماده بارگذاری در سامانه دانشگاههاست.
هر چند این سه دستگاه از پیگیریهای خود برای حل مشکل این افراد خبر میدهند اما امروز جمعی از دانشآموختگان و اعضای هیئت علمی که در فراخوانهای جذب هیئت علمی سالهای 1399 و ماقبل آن، 1400، 1401 و 1402، به طور قانونی جذب شدند و هنوز کد استخدامی آنها صادر نشده و بلاتکلیفاند در نامهای به رئیسجمهور خواستار رسیدگی فوری به وضعیت خود شدند.
دو درخواست اعضای هیئت علمی بلاتکلیف از رئیسجمهور
در بخشی از این نامه خطاب به مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان آمده است:
تأخیر چندین ساله صدور کد استخدامی از سوی وزارتعلوم و سازمان اداری استخدامی و دیگر ارگانهای مرتبط و عدم پاسخگویی دقیق مسئولان امر، در حالی اتفاق میافتد که بسیاری از اعضای هیئت علمی جذب شده، چندین ترم و سال است که بدون داشتن قرارداد، دریافت حقوق و مزایا تنها به واسطه تعهدات علمی و اخلاقی در دانشگاهها مشغول به آموزش و پژوهش هستند.
توجه بفرمایید که بسیاری از این اعضا، به دلیل اعتماد به سخنان متولیان امر، از مشاغل پیشین خود استعفا کرده و یا دیگر فرصتهای شغلی خود را از دست دادند، حتی بسیاری به دلیل ابلاغیههای جذب مجبور به مهاجرت به شهر دیگری شدند.
به رغم مراجعه مکرر جذبشدگان مذکور چه به طور حضوری و چه غیرحضوری، شاهدِ قول شفاهیِ همکاری و مساعدتِ مسئولان مربوطه هستیم اما در عمل، هیچگونه پیشرفت و اتفاق خاصی در صدور احکام نبودهایم.
عدم صدور کد استخدامی از سوی ارگانهای مرتبط، موجب بیانگیزگی علمی نخبگان و تمایل به مهاجرت از کشور و از همه مهمتر مشکلات معیشتی شدید اساتید و نخبگان علمی کشور و خانوادة آنها (که بیش از چندین هزار نفر میباشند) شده و ادامة این وضعیت نابسامان را عملاً غیر ممکن ساخته است.
ادامه این روند نهتنها نقض صریح اصل 28 و 34 قانون اساسی (حق اشتغال و دادخواهی) است؛ بلکه در تضاد کامل و آشکارا با فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری و نیز سند چشمانداز 1404 در خصوص بهکارگیری نیروهای متخصص و جوان میباشد.
جناب آقای دکتر پزشکیان، از حضرتعالی به عنوان ریاست محترم جمهور خواهشمندیم که:
1) از طریق تذکر مؤکد به وزی محترم علوم و رئیس سازمان اداری و استخدامی در خصوص چرایی تعلل در صدور کد استخدامی اعضای هیئت علمی، روند صدور کدهای استخدامی پذیرفتهشدگان تمامی فراخوانهای اشاره شده فوق را تا به سرانجام رسیدن کامل پیگیری بفرمایید.
2) همچنین با توجه به فعالیت بسیاری از این اعضا در دانشگاهها، آن هم بدون حقوق و مزایا، از شما خواهشمندیم که بهگونهای اقدام شود که تمامی حقوق و مزایای معوقه اعضای هیأت علمی از زمان ابلاغ رأی و شروع به کار آنها در دانشگاهها به صورت کامل پرداخت گردد، نه از تاریخ صدور کد استخدامی.
انتهای پیام/