آموزش و پرورش آماده ارائه خدمات آموزشی برخط به دانش آموزان افغانستانی

به گزارش پایگاه خبری خبر آنی بنابر اعلام مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، فیلیپو گرندی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان که برای رایزنی با مقام‌های کشورمان به تهران سفر کرده است، با علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش دیدار و درباره مسائل آموزشی دانش آموزان اتباع مقیم ایران، گفت و گو کرد.

فیلیپو گرندی، به همراه خانم یوجی هان سو، رئیس دفتر منطقه‌ای کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و خانم یومیکو تاکاشیما ایشیکاوا نماینده این کمیساریا در ایران به منظور بررسی آخرین وضعیت پناهندگان افغانستانی گفت گو و تبادل نظر کردند.

وزیر آموزش و پرورش، ضمن ابراز خرسندی از این دیدار و قدردانی از حمایت‌هایی که کمیساریای عالی سازمان ملل متحد از پناهندگان در بخش‌های مختلف انجام می‌دهد، گفت: حضور شما را در ایران ارج نهاده و خوش آمد می‌گوئیم؛ کشور جمهوری اسلامی ایران همواره با نگاه انسان دوستانه و دینی میزبان پناهندگان کشورهای مختلف به ویژه کشور افغانستان بوده و بیش از ۴ دهه است که اقدامات بسیار ارزشمندی را به پناهندگان و اتباع خارجی ارائه داده است و این در حالی است که ایران در شرایط تحریم‌های ظالمانه قرار دارد؛ از این روی انتظار می‌رود این مهم، در مجامع جهانی و بین المللی تبیین و چهره انسان دوستانه این کشور از سوی سازمان ملل متحد به جهانیان بیشتر نمایانده شود.

کاظمی در ادامه ضمن تشریح خدمات ارائه شده از سوی آموزش و پرورش ایران به دانش آموزان اتباع، گفت: ایران به مهاجرین و پناهندگان خارجی در حوزه آموزش عمومی، خدمات گسترده‌ای ارائه می‌دهد که از آن جمله می‌توان به ثبت نام و تحصیل رایگان دانش آموزان، تأمین کتب درسی مورد نیاز، همانند دانش آموزان ایرانی، سنجش بدو ورود و غربالگری آنان از نظر وضعیت بهداشتی و سلامت، سنجش هوش و دیگر معاینات پزشکی اشاره کرد.

وی با اشاره به خدمات بهداشتی ارائه شده از سوی آموزش و پرورش به دانش آموزان تبعه سایر کشورها در ایران، افزود: ارائه خدمات بهداشتی رایگان، بهداشت دهان و دندان، مشاوره‌های رایگان، شرکت در اردوهای آموزشی، علمی و فرهنگی، خدمات مددکاری، ارائه فرصت استفاده از امکانات ورزشی رایگان، امکان استفاده از فعالیت‌های فوق برنامه و برگزاری کلاس‌های تقویتی و جبرانی، تنها بخشی از خدماتی است که کشور جمهوری اسلامی ایران به دانش آموزان افغانستانی ارائه می‌دهد.

کاظمی اذعان داشت: طبق برآوردها، ایران سالانه ۱۰۰ میلیون دلار جهت ارائه خدمات به اتباع هزینه می‌کند، این در حالی است که در دو سال اخیر کمک کمیساریا در این بخش، کمتر از یک درصد بوده است!

عضو کابینه دولت چهاردهم به مشکلات و تهدیدهای حضور پناهندگان در ایران اشاره کرد و گفت: اکنون که کشور افغانستان به ثبات و آرامش خوبی دست پیدا کرده، بهتر است افغانستانی‌های عزیز، با عزّت و با حفظ کرامت انسانی، به کشورشان بازگردند و برای اعتلای کشور و مردم جامعه خود، خدمت کنند.

کاظمی، اختلافات و تنازعات فرهنگی در سطح جامعه را از دیگر مسائل حضور پناهندگان در ایران به شمار آورد و افزود: حضور دانش آموزان اتباع کلاس‌های درس ما را با افزایش تراکم مواجه کرده است و این موضوع سبب افت تحصیلی شدید دانش آموزان ایرانی شده است.

وی به کمبود فضای آموزشی و صرف هزینه‌های بسیار برای تأمین آن اشاره کرد و گفت: این مهم نیز هزینه‌های بسیاری دارد که بخشی اقتصادی و برخی اجتماعی هستند، زیرا مردم ما از مسئولان توقع دارند این هزینه‌ها صرف دانش آموزان ایرانی شود و این درخواست منطقی و بجایی است.

وزیر آموزش و پرورش به مشکلات اقتصادی و آسیب‌های اجتماعی اتباع خارجی در ایران اشاره کرد و گفت: پناهندگان افغانستانی به دلیل مشکلات اقتصادی از فرزندانشان به عنوان نیروی کار و درآمدزایی استفاده می‌کنند که این موضوع در جامعه ایران سبب بروز آسیب‌های جدی می‌شود.

کاظمی با تأکید بر اینکه با وجود همه مشکلاتی که کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند، هیچ گاه از خدمات ارائه شده به پناهندگان کم نکرده است.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به ابراز همدردی و تسلیت گرندی، گفت: این مصیبت و ضایعه‌ای که بر ما مترتب شد، در مقابل جنایات رژیم صهیونی در غزه و ظلم و ستمی که بر کودکان مظلوم غزه می‌شود بسیار ناچیز و هیچ است.

وی گفت: ما مانند دانش آموزان ایرانی، کماکان بهترین خدمات را به مهاجرین و میهمان افغانستانی که به صورت رسمی و مجاز در ایران هستند ارائه می‌دهیم و حتی «دستور العمل ثبت نام دانش آموز اتباع» را به ادارات کل آموزش و پرورش کشور ابلاغ کردیم؛ همانگونه که در سال‌های گذشته نیز اجازه ندادیم هیچ دانش آموز افغانستانی، از آموزش محروم بماند.

کاظمی با توجه به مشکلات پیش روی دانش آموزان در کشور دوست و همسایه افغانستان، اذعان داشت: ما آمادگی داریم در راستای حمایت آموزشی، تمامی دانش آموزان افغانستانی را با استفاده از شبکه آموزش بومی و در چارچوب تفاهم نامه همکاری سه جانبه، آموزش داده و بر اساس اساسنامه مدارس مجازی مصوب شورای عالی آموزش و پرورش، به آنان مدرک تحصیلی معتبر ارائه دهیم.

در ادامه این جلسه فیلیپو گرندی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، ضمن تشکر از میزبانی بسیار خوب کشور ایران و اعلام هدف سفر خود به ایران، گفت: از چندی پیش قصد سفر به ایران را داشتم که به دلیل مشکلات اخیر، امکان آن برایم فراهم نشده بود و دوست داشتم پیش از اتمام مأموریت خود در این حوزه و پیش از پایان سال میلادی، به ایران سفر کنم؛ چرا که ایران هم از ابعاد کاری و هم از بعد شخصی برای من اهمیت بسیاری دارد.

همچنین فیلیپو گرندی، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، در دیدار با علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بیانیه رهبر انقلاب درباره ثبت نام دانش آموزان افغانستانی بدون مدرک هویتی در سال ۲۰۱۵، را اقدام تاریخی و ارزنده‌ای خواند که همه را شگفت زده کرد! چراکه حتی بسیاری از کشورهای مرفه نیز چنین اقدامی را انجام نمی‌دادند.

فیلیپو گرندی که به همراه خانم یوجی هان سو، رئیس دفتر منطقه‌ای کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و خانم یومیکو تاکاشیما ایشیکاوا نماینده این کمیساریا در ایران به منظور بررسی آخرین وضعیت پناهندگان افغانستانی به وزارت آموزش و پرورش آمده بود، ضمن تشکر از میزبانی بسیار خوب کشور ایران و اعلام اهداف سفر خود به ایران، گفت: از چندی پیش قصد سفر به ایران را داشتم که به دلیل مشکلات اخیر، امکان آن برایم فراهم نشده بود و دوست داشتم پیش از اتمام مأموریت خود در این حوزه و پیش از پایان سال میلادی، به ایران سفر کنم؛ چرا که ایران هم از ابعاد کاری و هم از بعد شخصی برای من اهمیت بسیاری دارد.

فیلیپو گرندی، دلیل اصلی سفر خود را تشکر از ارائه خدمات آموزشی به پناهندگان از سوی ایران اعلام کرد و گفت: ایران خدمات ارزنده‌ای به پناهندگان ارائه می‌دهد و بارها این موضوع را در مجامع مختلف جهانی بیان کرده‌ام و بسیار تأکید داشتم که دراین زمینه از کشور شما الگو بگیرند.

گرندی افزود: بیانیه رهبر انقلاب درباره ثبت نام دانش آموزان افغانستانی بدون مدرک هویتی در سال ۲۰۱۵، اقدام تاریخی و ارزنده‌ای بود که همه را شگفت زده کرد! چرا که حتی بسیاری از کشورهای مرفه نیز چنین اقدامی را انجام نمی‌دادند.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، به آثارسوء ناشی از جنگ اخیر ایران اشاره کرد و ضمن عرض تسلیت درگذشت برادر وزیر آموزش و پرورش گفت: مطلع شدم جنابعالی شخصاً دچار آثار سو این جنگ شده و برادرتان را از دست داده‌اید؛ از شنیدن خبر درگذشت برادر شما متأثر شدم و به شما بایت این اتفاق تسلیت می گویم.

وی ادامه داد: به شرایط سخت ناشی از تحریم‌ها در ایران، آگاهیم و می‌دانیم که سبب چالش‌های بسیاری سبب شده است.

وی ضمن ابراز تأسف بابت تخصیص بودجه اندک کمیساریا به ایران برای کمک و ارائه خدمات به پناهندگان، گفت: نسبت به این بی عدالتی و بودجه اندک بسیار متأسفم؛ زیرا بابت خدماتی که شما ارائه می‌دهید باید بودجه بیشتری ارائه شود، ولی به دلیل وجود مشکلاتی که ازآن آگاه هستید، این امکان فراهم نیست.

وی ضمن قدردانی از خدمات ایران به پناهندگان افغانستانی، گفت: پیش از سفر به ایران در افغانستان بودم. در این کشور همچنان نیاز به کمک هست. زیرا آموزش دختران بعد دوره ابتدایی در این کشور امکان پذیر نیست و این امر برای ما دغدغه بزرگی ایجاد کرده است.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، گفت از وزیر امور خارجه درخواست کردیم تا موضوع طرح بازگشت پناهندگان بصورت تدریجی اتفاق بیفتد و از شما بابت معافیت برخی از این پناهندگان از بازگشت به کشورشان تشکر و قدردانی می‌کنم. زیرا بازگشت تدریجی این افراد فرصت مناسبی برای حل مشکلات آنان فراهم می‌کند.

فیلیپو گرندی، با اشاره به خبر امکان آموزش مجازی به دانش آموزان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: مطلع شدم ایران پیشنهادی برای آموزش‌های مجازی به دانش آموزان خارج از کشور ارائه داده است، ما از این تصمیم حمایت می‌کنیم و می‌دانیم این اقدام شما برای نسل جوان بسیار ارزشمند است.

وی در پایان ضمن اشاره به کاهش ۳۰ درصدی اعتبارات سازمان ملل متحد گفت: می دانم که یک شریک کاری متمولی نیستم ولی اگر اجازه دهید یک شریک کاری باقی بمانیم.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.