به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، نمایندگان مجلس پیش از آغاز جلسه علنی امروز، جلسه غیر علنی داشتند که در آن، سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به بررسی ابعاد جنگ سایبری شکلگرفته در بازهای 12 روزه پرداخت. جنگی که به گفته سخنگوی هیئترئیسه مجلس، نه فقط محدود به همان روزها، بلکه دو روز پیش و پس از آن نیز ادامه داشته و روزانه بیش از 22 هزار عملیات سایبری علیه زیرساختهای کشور انجام شده است. جلسهای که با حضور کارشناسان، مدیران وزارتخانه و نمایندگان مجلس تشکیل شد.
پس از جلسه غیرعلنی، نوبت به صحن علنی رسید تا هم گزارش وزیر ارائه شود و هم بحثهای پیرامون آن آغاز شود.
اولین دستورکار این جلسه بررسی گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ارتباطات و ارتقاء امنیت شبکه در جنگ تحمیلی 12 روزه و ارائه برنامههای آن وزارتخانه جهت تکمیل شبکه ملی اطلاعات و حمایت و جهش کسب و کارهای دیجیتال بود.
ستار هاشمی که در جلسه علنی حضور یافته بود با تأکید بر اینکه در این بازه زمانی، بیش از 20 هزار حمله سایبری از خارج کشور شناسایی شد، خاطرنشان کرد که خدمات برخط کشور در این مدت فعال بوده و تلاش شده تا مردم از نظر خدماتی دچار اختلال نشوند.
وی ضمن اشاره به آسیبهای جزئی رخداده، اذعان داشت که این تجربه «درسآموختهای برای آینده» است و باید به تقویت زیرساختها ادامه داد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین نسبت به آلودگی شبکه بهدلیل استفاده گسترده از فیلترشکنها هشدار داد: به گفته او، 30 درصد از درخواستهای کاربران بهدلیل آلودگی شبکه پاسخ داده نمیشود و این موضوع باید با جدیت رسیدگی شود.
واکنش مجلس؛ از مطالبه فرماندهی واحد تا هشدار درباره ترور دیجیتال
نمایندگان مجلس ضمن ابراز نگرانی از ابعاد این نبرد دیجیتال، به مسائلی فراتر از عملیاتهای فنی پرداختند. یکی از مهمترین مباحث مطرحشده، استفاده دشمن صهیونیستی از فضای سایبری برای ترور و اقدامات خلاف مقررات بینالمللی بود.
رئیس کمیسیون صنایع با اشاره به ضعف در وحدت سیاستگذاری و فرماندهی در حوزه امنیت سایبری، گفت: نبود پاسخگوی واحد باعث شده که در مواقع بحران، تصمیمگیری مؤثر دشوار باشد.
تذکر قالیباف به جبلی
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، با تذکر به رئیس سازمان صداوسیما تأکید کرد که مطابق مصوبه شورای عالی فضای مجازی، سکوهای داخلی باید بدون دریافت هزینه در رسانه ملی تبلیغ شوند.
وی همچنین با یادآوری اینکه 1920 سؤال از سوی نمایندگان مجلس از وزرا مطرح شده، به ضرورت توجه نمایندگان به مسائل ملی اشاره کرد و هشدار داد که طرح سؤالات غیرضروری، کارکرد نظارتی مجلس را تضعیف میکند.
نمایندگان در بخش تذکرات کتبی خود به مطالبات معیشتی و اجتماعی نیز پرداختند: همسانسازی حقوق بازنشستگان، پرداخت مطالبات گندمکاران، رسیدگی به تأخیر بیمهها در پرداخت مطالبات داروخانهها، گرانی و کمبود دارو و همچنین ضرورت استفاده از امکانات بنیاد مستضعفان برای اسکان آسیبدیدگان جنگ اخیر از جمله مواردی بود که نمایندگان به به رئیس جمهور و مسئولان اجرایی کشور متذکر شدند.
ماموریت قالیباف به کمیسیون عمران
حادثه واژگونی اتوبوس زائران حضرت علی بن موسیالرضا (ع) در جاده فیروزآباد به کوار که منجر به جانباختن 22 نفر و مصدومیت 32 نفر شد، شوک بزرگی برای نمایندگان بود. قالیباف مأموریت ویژهای به کمیسیون عمران مجلس داد تا ابعاد این حادثه را بهصورت دقیق بررسی و گزارش کامل ارائه کند.
در پایان جلسه علنی امروز، حمیدرضا حاجیبابایی نایب رئیس مجلس اعلام کرد: جلسه بعدی صحن مجلس ساعت 6:15 روز یکشنبه پنجم مردادماه 1404 برگزار میشود.
انتهای پیام/