محمدحسام نوری؛ مدیرعامل شرکت دانش بنیان "آوا شریف" در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی اظهار کرد: این شرکت موفق به تولید پرندهای پایشی شده که قابلیت پرواز تا 40 دقیقه با حمل یک کیلوگرم محموله اضافه و تجهیز به دوربین را دارد.
وی گفت: این پرنده به فناوری هوش مصنوعی مجهز شده و دارای قابلیت «لاک و ترک» است؛ به این معنا که کاربر میتواند روی یک هدف خاص قفل کرده و پرنده بهصورت خودکار آن سوژه را دنبال کند. در صورتی که هدف یک خودرو باشد، پرنده قادر به تعقیب آن است و اگر فردی در حال حرکت باشد، در موقعیت ثابت قرار میگیرد و آن فرد را تحت نظر میگیرد.
نوری افزود: نمونهای از این پرنده، از نوع کابلی است و توان خود را از طریق کابل تأمین میکند. با بهرهگیری از هوش مصنوعی، این پرنده میتواند موقعیت خود را نسبت به سطح زمین حفظ کند؛ حتی بدون نیاز به GPS. برای مثال، در شرایطی که باد یا جریان هوا وجود دارد، سیستم هوش مصنوعی با استفاده از دوربینهای زیرین، تصویر منطقه را بررسی و نسبت به آن نقطه قفل میکند تا پرنده جابهجا نشود. این قابلیت در مناطق شهری که GPS معمولاً عملکرد ضعیفی دارد، بسیار کاربردی است.
وی با بیان اینکه این پرنده با استفاده از تصاویر لحظهای، خود را در موقعیت پروازی ثابت نگه میدارد، ادامه داد: نوع دیگری از این محصول نیز به باتری مجهز است که میتواند تا 20 یا حتی 30 کیلومتر از کاربر فاصله بگیرد. تفاوت اصلی میان دو نوع کابلی و باتریخور در میزان آزادی حرکت آنهاست.
نوری با اشاره به وضعیت شرکتهای ایرانی در این حوزه گفت: در ایران شرکتهای معدودی هستند که توانستهاند چنین پرندههایی با قابلیت پرواز تا ارتفاع 300 متر طراحی کنند. بیشتر پرندههای رایج در کشور در ارتفاعهای زیر 100 متر مانند 50 یا 60 متر فعالیت میکنند و تاکنون نمونهای با این سطح از ارتفاع و پایداری پروازی دیده نشده است.
به گفته وی، در کشورهای خارجی برخی پرندههای رزمی به این فناوری مجهز شدهاند اما در داخل کشور تنها برخی شرکتها توانستهاند با شرایط خاصی این عملیات را انجام دهند. پرنده جدید ما، قابلیت عملیات در شرایط جوی متنوع و دماهای مختلف را دارد و وابستگی کمتری به زیرساختهای خارجی دارد.
انتهای پیام/