توسعه تولید برق خورشیدی خانگی محور اساسی در مدیریت اقتصاد جنگ است

پایگاه خبری خبرآنی، مسئله تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور یک رویکرد اساسی و راهبردی در راستای تامین امنیت انرژی کشور است. در این میان، با توجه به حمله رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های اقتصادی کشور، نیروگاه‌های تولید برق اهداف استراتژیکی هستند که امکان نابودی دارند؛ بنابراین تمرکز بر تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور و توسعه برق خورشیدی از محورهای اصلی و اساسی مدیریت اقتصاد جنگ است.

نادیا محرابی کارشناس انرژی در رابطه با یکی از مشکلات اصلی در نظام تامین انرژی کشور گفت: یکی از مشکلات اصلی در نظام تامین انرژی کشور، سیستم بیش از حد متمرکز کشور در تولید برق است که مبتنی بر نیروگاه‌های بزرگ‌مقیاس و عدم تنوع بخشیدن به سبد تولید برق در کشور است. این وضعیت علاوه بر مشکلات مرتبط با امنیت انرژی، منجر به مصرف غیربهینه منابع گازی نیز شده است. در حال حاضر بخش بزرگی از برق ایران در نیروگاه‌های حرارتی و با سوخت گاز و گازوئیل تولید می‌شود. مصرف این منابع برای تولید برق به معنای کاهش امکان صادرات آنها و از دست رفتن درآمد ارزی کشور است. هر کیلووات ساعت برقی که از طریق خورشید تأمین شود، معادل مقداری گاز و نفت است که می‌تواند صادر شود یا در صنایع پتروشیمی با ارزش افزوده بالاتر مصرف شود. به این ترتیب توسعه انرژی خورشیدی در سطح خانگی و محلی، عملاً درآمد ارزی کشور را افزایش می‌دهد.

وی در ادامه افزود: مسئله تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور یک رویکرد اساسی و راهبردی در راستای تامین امنیت انرژی کشور است. در این میان، با توجه به حمله رژیم صهیونیستی به زیرساخت‌های اقتصادی کشور، نیروگاه‌های تولید برق اهداف استراتژیکی هستند که امکان نابودی دارند؛ بنابراین تمرکز بر تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور و توسعه برق خورشیدی از محورهای اصلی و اساسی مدیریت اقتصاد جنگ است.

محرابی با اشاره به تامین برق بخش خانگی با نیروگاه‌های خورشیدی با هزینه کمتر از 200 میلیون تومان گفت: بر اساس برآوردهای فنی، یک خانه معمولی که بتواند حدود 40 مترمربع سطح مفید را به نصب صفحات خورشیدی اختصاص دهد، می‌تواند نه تنها نیاز مصرفی روزمره خود را به طور کامل پوشش دهد، بلکه حتی در بخش قابل توجهی از سال مازاد تولید داشته باشد که قابلیت تزریق به شبکه برق کشور یا فروش به دیگر مشترکان را دارد و هزینه نصب کامل آن کمتر از 200 میلیون تومان است. به این ترتیب با تکیه بر تولید برق خورشیدی، حتی شرایط صادرات و درآمدزایی ارزی را نیز نصیب کشور خواهد کرد.

وی در ادامه افزود: در شرایط جنگی و بحران، اهمیت این مدل به مراتب بیشتر می‌شود. فرض کنید دشمن به زیرساخت‌های حیاتی تولید و توزیع برق حمله کرده باشد و شبکه سراسری در مناطقی دچار قطع گسترده شود. در چنین شرایطی، خانه‌هایی که به سیستم خورشیدی مجهز هستند می‌توانند برق مورد نیاز خود را بدون نیاز به شبکه مرکزی تأمین کنند و از فروپاشی کامل خدمات زیربنایی در امان بمانند. این رویکرد مصداق کامل پدافند غیرعامل در بخش انرژی است؛ یعنی مقاوم‌سازی زیرساخت‌ها بدون نیاز به ابزار نظامی. این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و باید هم مردم و هم دولت توجه ویژه‌ای به آن داشته باشند تا ریسک عملیات نظامی علیه نیروگاه‌های کشور به حداقل برسد و همچنین مسئله برق مردم نیز به شکل پایدار و همیشگی حل شود.

محرابی در پایان گفت: توسعه نیروگاه‌های خورشیدی خانگی علاوه بر مسائل امنیتی، ابعاد اقتصادی مهمی نیز دارد. با اجرای این طرح به صورت گسترده، وابستگی کشور به سوخت‌های فسیلی برای تولید برق کاهش می‌یابد و علاوه بر تامین امنیت انرژی کشور و حفظ پدافند غیرعامل کشور، شاهد تحقق تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور نیز خواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.