به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، آخرین جلسه علنی این هفته مجلس شورای اسلامی به ریاست محمدباقر قالیباف و با حضور اکثریت نمایندگان با دستورکار انتخاب 3 حقوقدان شورای نگهبان و بررسی توافقنامه حمل ونقل بین المللی بین ایران و بلاروس برگزار شد.
اولین دستورکار نمایندگان در این جلسه انتخاب 3 حقوقدان شورای نگهبان بود که در ابتدا احمد نادری عضو هیئت رئیسه مجلس نامه معرفی 6 حقوقدان برای عضویت در شورای نگهبان را که از سوی رئیس قوه قضائیه به مجلس ارسال شده بود را قرائت کرد.
نمایندگان پس از استماع برنامهها و رزومه کاری 6 حقوقدان شورای نگهبان، هادی طحان نظیف، غلامرضا مولابیگی و بهزاد پورسید را با اکثریت آرا به عنوان سه حقوقدان شورای نگهبان انتخاب کردند.
همچنین در ادامه این جلسه کلیات و جزئیات لایحه سند الحاقی (پروتکل) اصلاح موافقتنامه حمل و نقل بین المللی جاده ای بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری بلاروس با اکثریت آرا به تصویب نمایندگان رسید.
واکنش نمایندگان به بررسی لایحه توافقنامه بین ایران و بلاروس
به گزارش خبرآنی، در جریان رسیدگی به لایحه سند الحاقی یا پروتکل اصلاح موافقت نامه حمل و نقل بین المللی بین دولت جمهوری اسلامی و دولت جمهوری بلاروس، تعدادی از نمایندگان نسبت به بررسی این لایحه واکنش نشان داده و نقطه نظراتی داشتند که سلمان اسحاقی نماینده قائنات در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: آیا موافقت نامهها به اقتصاد و معیشت مردم کمک میکند یا یکسری افراد خاص بهره مند خواهند شد؟ هیچ گزارش عملکردی برای موافقتنامههای گذشته نداشتم. موافقت نامهها کجای مملکت را درست میکنند؟ مردم آن چیزی که میخواهند سر و سمان دادن به اقتصاد است و وضع قوانین اقتصادی اولویت است.
در ادامه هم بیت اله عبدالهی نماینده اهر و هریس در مخالفت با کلیات این لایحه بیان کرد: در این شرایط بررسی این لایحه ضرورتی ندارد. آیا ارزش دارد که وقت مجلس صرف این موضوعات شود لذا باید ضروریات کشور در دستور کار قرار گیرد و این لایحه اولویت مجلس نیست.
اعلام وصول طرح مقابله با نفوذ سرویسهای اطلاعاتی و نهادهای بیگانه
در بخش دیگری از این جلسه رضا جباری عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی 4 طرح نمایندگان از جمله مقابله با نفوذ سرویسهای اطلاعاتی و دولتها و یا نهادهای بیگانه در کشور، طرح صلاحیت رسیدگی محاکم جمهوری اسلامی ایران درخصوص جرائم بینالمللی، طرح اصلاح قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی و همچنین طرح حمایت از تولید کشاورزی و افزایش تابآوری تأمین نیازهای غذایی در شرایط جنگی و بحرانی را اعلام وصول کرد.
همچنین نمایندگان در نطقهای میان دستور خود نسبت به عملکرد بانکها و واردات برنج انتقاد کردند.
اخطارها و تذکرات نمایندگان
در بخش تذکرات شفاهی احمدی سنگر نماینده رشت در تذکر خود درباره افزایش قیمت کالاهای اساسی گفت: مجلس در شرایط فعلی با توجه به افزایش قیمت کالاهای اساسی از جمله مرغ، گوشت قرمز، شکر، لبنیات، حبوبات به ویژه برنج خارجی و داخلی و قیمت نان که باعث نگرانی مردم شده، پیگیری لازم را دارد.
مجتبی زارعی نماینده تهران نیز در تذکر شفاهی خود با اشاره به حمله اسرائیل به ایران اظهار کرد: بزرگترین براندازی مدرن که شامل برق آساترین حمله به زیرساختهای دفاعی و ترور عالی ترین مقامات نظامی و تلاش ناکام برای حذف مقامات سیاسی، در همان هفته اول زیر پاهای ملت لگدمال و له شد.
در ادامه هم حجت الاسلام حمید رسایی نماینده تهران در خصوص گرانی سرسام آور در کشور بیان کرد: یکی از دلایل این گرانی ها وابستگی اقتصاد به کشور است که در این راستا مجلس طرح دوفوریتی در راستای امنیت پولی ملی را در دستور کار دارد.
بیانیه مجلس: دیگر نمی توان مانند سابق مذاکره کرد
در پایان این جلسه نیز احمد نادری عضو هیئت رئیسه مجلس بیانیه نمایندگان را قرائت کرد، در این بیانیه با اشاره به جنگ 12 روزه و موضوع مذاکره آمده بود که وقتی آمریکا مذاکره را ابزاری برای فریب ایران و پوشش حمله نظامی رژیم صهیونیستی قرار داده، دیگر نمیتوان مانند سابق مذاکره کرد؛ باید پیش شرطهایی گذاشت.
انتهایپیام/