به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه خبری خبرآنی، هندبال ساحلی ایران در سالهای اخیر رشد قابل توجهی را تجربه کرده و در ردههای سنی مختلف، استعدادهای درخشانی را به جامعه ورزش معرفی کرده است. تیم ملی هندبال ساحلی نوجوانان ایران، با تلاش و درخشش چشمگیر، موفق به کسب سهمیه ارزشمند حضور در مسابقات قهرمانی جهان هندبال ساحلی نوجوانان شد. این موفقیت، که حاصل برنامه ریزی فدراسیون، تلاش کادر فنی و پشتکار بازیکنان جوان و ماهها تمرین سخت و رقابتهای نفسگیر در سطح قارهای و کسب مدال طلای آسیا بود، نویدبخش آیندهای روشن برای این رشته ورزشی در ایران و پتانسیل بالای ورزشکاران جوان کشورمان محسوب میشد. کسب این سهمیه، نه تنها دستاوردی بزرگ برای فدراسیون هندبال بود، بلکه سکوی پرتابی برای بازیکنان جوان به سوی تجربههای بینالمللی و ارتقاء سطح فنی و تاکتیکی آنها به شمار میرفت.
با این حال، شور و هیجان ناشی از این موفقیت دیری نپایید و حمله وحشیانه رژیم صهیونسیتی به کشورمان و لغو پروازهای خارجی مانع حضور تیم ملی در جام جهانی تونس و مهمترین رویداد بینالمللی این رشته شد.
لغو اعزام به مسابقات جهانی هندبال ساحلی نوجوانان، نه تنها از دست دادن یک فرصت بینظیر برای کسب تجربه و رقابت در سطح بالای جهانی بود، بلکه تبعات گستردهتری نیز بر مسیر حضور ایران در المپیک جوانان داکار 2026 به همراه داشت. حضور در مسابقات جهانی، اغلب به عنوان یک فاکتور کلیدی برای کسب امتیاز و شانس برای گرفتن سهمیه المپیک در رشتههای مختلف محسوب میشود. از دست دادن این فرصت، به معنای کاهش شانس برای رقابت در المپیک جوانان و از دست رفتن فرصت درخشش یکنسل از هندبال ساحلی کشورمان است.
در چنین شرایطی، کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران، به عنوان نهاد متولی ورزشهای المپیکی، به طور فعالانه برای حل این مشکل وارد عمل شد. کمیته ملی المپیک، از طریق ارتباطات و تعاملات خود با کمیته بینالمللی المپیک (IOC) دنبال راهکارهایی برای بازگرداندن این فرصت از دست رفته بود.
استفاده از "ظرفیتهای دیپلماسی ورزشی" و بهرهگیری از روابط موجود با نهادهای بینالمللی، میتواند زمینهساز مذاکره برای دریافت سهمیه "وایلد کارت" یا ایجاد "فرصتی استثنایی" برای حضور هندبال ساحلی جوانان ایران در داکار باشد.
در همین راستا کمیته ملی المپیک نامهای را به IOC ارسال کرد و این موضوع را پیگیری کرد که با پاسخ کمیته بین المللی المپیک همراه بود. در نامه کمیته بین المللی المپیک به ایران ضمن ابراز تاسف از عدم امکان حضور تیم ملی هندبال ساحلی جوانان ایران در تونس و مسابقات قهرمانی جهان هندبال ساحلی جوانان دختر و پسر سال 2025 توضیحاتی را پیرامون شرایط حضور در بازیهای المپیک جوانان داکار 2026 بیان کرد.
در این نامه عنوان شده است که هیچ رویداد انتخابی نباید توسط فدراسیونهای بینالمللی (IFs) برگزار شود، تا از برگزاری رویدادهای خاص YOG و هزینههای مرتبط برای ورزشکاران، فدراسیونهای ملی و کمیتههای ملی المپیک (NOCs) جلوگیری شود. با این حال، فدراسیون جهانی هندبال (IHF) معیارهای ورزشی خاصی برای مشارکت تعیین کرده است که از جمله این معیارها می توان به داشتن حداقل سن 15 سال برای ورزشکاران در زمان مسابقه و عضویت ورزشکاران در یک فدراسیون عضو IHF اشاره کرد.
در ادامه IOC عنوان داشته عدم شرکت تیم ملی هندبال در مسابقات جهانی جوانان در تونس، به معنای عدم واجد شرایط بودن این تیم برای حضور در المپیک جوانان داکار نیست چون اصول حضور در داکار و معیارهای خاص ورزشی تعیینشده توسط IHF متفاوت از یکدیگر هستند.
پس از ارائه این مطالب IOC یادآوری کرده که تخصیص سهمیهها توسط این نهاد بین المللی و با همکاری نزدیک با هر فدراسیون جهانی انجام خواهد شد، تا صداقت رقابتها حفظ شود. از طرفی توسعه ورزش و همراستایی با مسیرهای موجود در کمیته ملی المپیک کشورها و فدراسیون جهانی نیز مورد توجه است.
کمیته بینالمللی المپیک اگر چه درخصوص حضور هندبال ساحلی جوانان ایران در داکار پاسخ قاطعی نداده اما اعلام کرده که راه حضور این رشته که شانس کسب مدال کاروان ایران محسوب میشود، بسته نیست و همچنان لزوم پیگیری این سهمیه برای ایران وجود دارد.
با توجه به فرصتی که همچنان پیشروی هندبال ساحلی ایران است، لزوم پیگیری جدی از سوی کمیته ملی المپیک ایران امری ضروری است و نامه اخیر IOC نشان میدهد، دیپلماسی ورزشی از طریق مهمترین مرجع بین المللی ورزش ایران میتواند نتایج خوبی را در احقاق حق این رشته داشته باشد.
قطعا تعاملات کتبی و حضوری از سوی مسئولان کمیته ملی المپیک ایران و IOC از یک سو و پیگیری فدراسیون ایران از طریق فدراسیون جهانی از سوی دیگر، میتواند امید جوانان ایران را برای حضور در المپیک داکار زنده نگه داشته و کاروان ایران را از مدال محروم نکند.
انتهای پیام/