به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، علیرضا پاکدل رئیس فدراسیون هندبال و رئیس کاروان ورزش کشورمان در بازیهای آسیایی 2025 جوانان و مزدا صوفی، سرپرست فدراسیون کاراته با حضور در جمع اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی، اقدامات و فعالیتهای صورت گرفته در حوزه مسئولیت خود را تشریح کردند.
محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه در ابتدای این نشست، با اشاره به انسجام و همبستگی آحاد مردم و جامعه ورزش در جنگ 12 روزه تأکید کرد: در تهاجم ناجوانمردانه دشمن توانستیم برابر دو قدرت اتمی جهان مقتدرانه ایستادگی کنیم. رژیم متخاصم اسرائیل ناجوانمردانه به شهرها و خانههای مردم حمله کرد؛ بهطوری که دامنه این حملات، جامعه ورزش و اماکن ورزشی از جمله فدراسیون هندبال را نیز در بر گرفت.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود خطاب به دنیامالی وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: حدود یک سال از حضور شما در رأس وزارتخانه سپری میشود. به خاطر داشته باشید در بدو ورود به حوزه مسئولیت، وعدههایی جهت بهبود اوضاع و ایجاد تحول در ورزش داده بودید که نه تنها محقق نشد، بلکه شاهد اتفاقات ناشایستی چون موضوع دوومیدانی در کشور کره جنوبی بودیم که مایه سرافکندگی شد.
رئیس کارگروه ورزش حزب موتلفه با ابراز تأسف نسبت به اتفاق رخ داده در کره جنوبی گفت: متأسفانه باید اذعان کنیم در این قضیه، سهلانگاری و ضعف عملکرد شورای برونمرزی که بدون بررسی کافی اجازه حضور برخی افراد ناشایست در مسابقات خارجی را صادر میکند، غیر قابل انکار است. انتظار داشتیم طی این مدت، وزارت ورزش اقدام مناسبی در برخورد با عوامل سهل انگار یا خاطی انجام میداد که هیچ اتفاقی نیفتاد.
در ادامه جلسه، تعدادی از اعضای کارگروه ورزش نظرات، پیشنهادها و پرسشهای خود را در ارتباط با بهبود عملکرد و فعالیتهای دو فدراسیون و حوزه فعالیت مهمانان جلسه، از جمله چگونگی اعزام کاروان ورزشی جوانان به المپیک آسیایی بحرین، شعار کاروان اعزامی، لباس ورزشکاران، وضعیت حال حاضر هندبال، انتخابات پیش روی فدراسیون کاراته، اقدامات صورت گرفته طی دوران سرپرستی و موارد دیگر را مطرح کردند.
ابتدا پاکدل اظهار داشت: ابتدا جنایات رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن جمعی از فرماندهان، هموطنان عزیز، ورزشکاران خصوصاً دو نفر از هندبالیستها را محکوم میکنم. بیگمان این جنایتها همواره در ذهن و یاد مردم ایران باقی میماند و کینه ملت نسبت به رژیم متجاوز را دو چندان خواهد کرد. روزی که مسئولیت فدراسیون هندبال را بر عهده گرفتم، اوضاع این ورزش چندان خوب نبود.
وی با تمجید از شرایط فعلی هندبال ایران خاطرنشان کرد: با همدلی و اتحاد خانواده هندبال، مشکلات را به مرور زمان برطرف و رفته رفته در مسیر تقویت این ورزش گام برداشتیم؛ بهطوری که در حال حاضر، این رشته در مسیر موفقیت حرکت میکند. البته در رسیدن به این جایگاه، مسئولان ورزش حامی ما بودند و از حمایتهای دنیامالی و خسرویوفا (رئیس کمیته ملی المپیک) تشکر میکنم.
رئیس فدراسیون هندبال با تمجید از اقدامات دنیامالی عنوان کرد: شهادت میدهم وزیر ورزش طی دوران جنگ 12 روزه از هیچ کوششی برای ایجاد فضای اتحاد، همدلی و آرامش در میان جامعه ورزش فروگذار نکرد. وقتی بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به فدراسیون هندبال خسارت وارد شد، وزیر ورزش به ما آرامش داد و با حمایتهای ایشان و کمیته ملی المپیک، بخشهایی که تخریب شده بود با حدود سه میلیارد تومان در حال مرمت است.
پاکدل با بیان اینکه اقدامات لازم از روزِ بعد از جنگ در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: در حال حاضر تنها 10 درصد از کار باقی مانده که بهزودی انجام میشود. برای المپیک آسیایی جوانان بحرین نیز قرار است 236 ورزشکار کشورمان در قالب 20 رشته به مسابقات بحرین اعزام شوند. نگاه ما به اعزام جوانان به دلیل شرایط سنی آنها صرفاً کیفی نیست.
وی با بیان اینکه رشتهای بدون بررسی اعزام نمیشود، گفت: جلساتی با فدراسیونها برگزار شده و فراتر از آن، نفرات و تیمها را زیر نظر داریم تا با آمادگی کامل به رقابتها اعزام شوند. از برخی رشتهها و قهرمانان انتظار داریم مدالهای خوبی دریافت کنند. افق دیدمان المپیک 2028 و 2032 است.
رئیس کاروان ورزش کشورمان در بازیهای آسیایی جوانان درباره شعار کاروان کشورمان اظهار داشت: «سفیران امید» بهعنوان شعار کاروان انتخاب شده و تلاش خواهیم کرد رقابت خوبی با حریفان داشته باشیم. اقدامات فرهنگی و توجیهی در دستور کار بخشهای مربوطه قرار خواهد گرفت و نگرانی چندانی در این رابطه وجود ندارد.
پاکدل با بیان اینکه بحرین دهکده بازیها ندارد، تصریح کرد: همه ورزشکاران باید در هتلهای مختلف اسکان پیدا کنند. برای این منظور نیز تمهیدات لازم اندیشیده شده، اما کار سختی داریم.
وی در مورد لباس کاروان ایران در بازیهای آسیایی جوانان عنوان کرد: نظر مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش بر این است تا لباسی متحدالشکل و دائمی برای ورزشکاران تدارک دیده شود، اما چون فرصت کم بود، گمان نمیکنم این مهم در المپیک آسیایی جوانان و بازیهای کشورهای اسلامی به نتیجه برسد. رئیس کمیته ملی المپیک با حساسیتی که روی این موضوع دارد، دستور داده کار کارشناسی و توجه لازم در خصوص جنس و طرح البسه اقدام شود.
رئیس فدراسیون هندبال درباره فعالیتهای این رشته خاطرنشان کرد: تیمهای هندبال طی چند سال اخیر پیشرفت قابل توجهی داشتهاند. این موفقیت خصوصاً در بخش بانوان چشمگیر بوده و در بخش هندبال ساحلی نوجوانان، تیم اول آسیا هستیم.
پاکدل در ادامه تمجیدهای خود از تیمهای ملی هندبال ایران اظهار داشت: تیم ملی بزرگسالان چند ماه پیش نایب قهرمان آسیا شدند و بانوان ما برای اولین بار پس از انقلاب نتایج بسیار خوبی کسب کرده که کسب شش سهمیه جهانی، مؤید این موضوع است. افق چشمانداز، روشن است و به شما اطمینان میدهم در آینده از هندبال بیشتر خواهید شنید.
وی در ادامه تصریح کرد: با تمام اوصاف نمیتوان کتمان کرد که امکانات و توانمندی قدرتهای جهانی یعنی ژاپن، کره جنوبی، قطر، بحرین و برخی کشورهای دیگر بیشتر از ماست. نگاه کوتاهمدت و نتیجهگرا به ورزش، کار را سخت میکند و این امر همانطور که فرصت است، تهدید نیز محسوب میشود. همین تهدیدها باعث میشود رئیس فدراسیون بعضاً دست به عصا حرکت کند.
« مشکل مالی نداریم اما متمول هم نیستیم.»، رئیس فدراسیون هندبال ضمن بیان این جمله گفت: برای هر اعزام هفت تا هشت میلیارد تومان هزینه میکنیم که رقم بالایی است. فقدان کمپ تیمهای ملی از جمله مشکلات هندبال است که باید برای آن چارهاندیشی کنیم. انتظار داریم شهرداریها بیش از پیش هوای ما را داشته باشند و از نمایندگان مجلس تقاضا دارم التفات بیشتری به فدراسیونهای مدالآور داشته باشند.
پاکدل با بیان اینکه در صدد ریشهکن کردن مشکلات برگزاری لیگ است، تصریح کرد: یکی از اقداماتی که پیگیر آن بوده و هستم، تشکیل یک تیم قدرتمند تهرانی در لیگ هندبال است که آن هم بهزودی محقق خواهد شد. از مربیان خارجی و عملکرد آنها رضایت داریم. با این وجود باید ببینیم شرایط ادامه کار با آنها چگونه پیش خواهد رفت.
مزدا صوفی سرپرست فدراسیون کاراته، سخنران نهایی این جلسه بود. فدراسیونی که قرار است انتخابات آن روز 28 تیر برگزار شود. وی در همین رابطه و فعالیتهای صورت گرفته طی دوران سرپرستی خود خاطرنشان کرد: طی آخرین جلسهای که با وزیر محترم ورزش داشتم، مقرر شد انتخابات کاراته در زمان اعلام شده برگزار خواهد شود. سرپرست علاوه بر اینکه از اختیارات رئیس فدراسیون برخوردار است، یک وظیفه مهم یعنی برگزاری انتخابات را هم بر عهده دارد.
وی با دفاع از کارنامه کاری خودش گفت: با توجه به شناختی که مقام محترم وزارت ورزش از اینجانب داشت و متعلق به خانواده کاراته هستم، حکم سرپرستی فدراسیون را به عهده من گذاشت. از سال 1363 کنار کاراته بودهام و از شاگردان استاد علی اکبر محمدی بقا هستم. سالها مسئولیت هیئت کاراته شهرستان رشت، استان گیلان و مشاور ریاست فدراسیون کاراته به عهده اینجانب بود.
سرپرست فدراسیون کاراته با بیان اینکه اطلاع کافی از وضعیت کاراته و نیروهای این ورزش را دارد، تصریح کرد: پس از ورود به فدراسیون نیاز بود پیکره این ورزش مورد جراحی قرار گیرد. بیشتر از چندین سال، مسئولیت فدراسیون به عهده کسی بود که درد این ورزش را نمیدانست؛ چون به این رشته تعلق نداشت. امور اداری و اجرایی فدراسیون کاراته در مسیر درست قرار نداشت.
« جریانی به مدت چندین سال مانع برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی بودند.»، صوفی ضمن بیان این جمله عنوان کرد: من این رسم نامتعارف را از میان برداشتم که با احیای سازمان تیمهای ملی و حمایت کمیته فنی، این مهم صورت پذیرفت. نتیجه این تغییرات این شد که از شش وزن، تغییرات جدی در چهار وزن ایجاد شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: برخی از هیئتهای استانی بنا به دلایل و الزامات قانونی باید تغییر مییافتند که این مهم صورت پذیرفت. معتقد هستم که باید همگی در راستای قانونمداری و عدالت حرکت کنیم تا بتوانیم به پیشرفت و اهداف عالیه در کاراته برسیم.
سرپرست فدراسیون کاراته در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: وقتی سرپرست شدم، منابع مالی در فدراسیون موجود نبود و با دیون معوقه زیادی روبرو شدم. با این حال توانستم با استفاده از حمایت مقام عالی وزارت و حمایت دوستداران واقعی کاراته، در دوران سرپرستی 9 اعزام را به انجام برسانم که ماحصل آن کسب سه سهمیه در بازیهای جهانی چین است.
صوفی با بیان اینکه در گذشته این تعداد اعزام برای رقابتهای لیگ جهانی کاراته وجود نداشته که غیبتهای قبلی با اعتراض مسئولان فدراسیون کاراته همراه شده، اظهار داشت: سامانه ملی کاراته را به گونهای طراحی کردیم که موضوع درجات سنواتی و مسیر هر گونه سوءاستفاده بسته شد؛ چون متوجه شده بودیم مسئله سنواتی، درآمد نامشروع ایجاد میکند و من جلوی آن را گرفتم.
وی با بیان اینکه از ابتدا بر قانونمندی تأکید داشت و تا آخر بر این عهد پایبند ماند، تصریح کرد: با توجه به شناختی که از جامعه کاراته دارم، فکر میکنم آنها فردی واجد شرایط را انتخاب خواهند کرد که این ورزش را بشناسد و شاهد برگزاری یک مجمع خوب و قانونی خواهیم بود. کاراته از جمله رشتههای مدالآور است که انتظار داریم مسئولان وزارت ورزش، خصوصاً دستاندرکاران کمیته ملی المپیک نسبت به آن توجه ویژه داشته باشند.
سرپرست فدراسیون کاراته خطاب به اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی گفت: به شما اطمینان میدهم اگر حمایتهای کافی از کاراته انجام شود و فردی دلسوز و متخصص در رأس فدراسیون قرار گیرد، شاهد پیشرفت زیادی در این ورزش خواهیم بود. از تأسیس کاراته در ایران 50 سال میگذرد، اما این فدراسیونِ مدالآور 50 متر مکان اختصاصی هم ندارد!
صوفی با بیان اینکه ریلگذاریها را در فدراسیون انجام داده، خاطرنشان کرد: اکنون مسیر برای رئیس آینده فدراسیون هموار است. امروزه ورزش تنها عامل تقویت جسم افراد نیست؛ بلکه رکن اساسی فرهنگ، اقتصاد، اجتماع و حتی سیاست است. چرا نباید از این پتانسیل در راستای تقویت ارکان جامعه، وفاق، همدلی و ارتقا روحیه ملی استفاده کنیم؟
وی در پایان اظهارات خود تصریح کرد: خوشحال هستم که در آستانه پایان مأموریت خودم اعلام میکنم کاراته در شرایط خوبی قرار دارد. امیدوارم مسیر موفقیت این ورزش در سایه اتفاق نظر و همدلی، بیش از پیش سرعت بگیرد.
انتهای پیام/