به گزارش خبرنگار خبرآنی ، محمد کشوری مدیر اندیشکده طیف در همایش «اینترنت، آینده ایران» که با هدف برگزاری سه پنل تخصصی با موضوعات اقتصاد دیجیتال، فناوری و امنیت، و همچنین تأثیرات اجتماعی اینترنت که امروز صبح در محل وزارت ارتباطات همزمان با شتابگیری تغییرات فناورانه و گسترش پیامدهای آن در حوزههای اقتصادی، امنیتی و اجتماعی برگزار شد با اشاره به تجربه حملات فیزیکی در روزهای اخیر گفت: همانطور که در حملات فیزیکی شاهد نفوذ از داخل بودیم، در فضای مجازی نیز حملات داخلی میتوانند به اندازه حملات خارجی خسارتزا باشند. این مسئله، ضرورت بازنگری در سیاستهای امنیتی شبکه را دوچندان میکند.
وی افزود: در مواجهه با حملات DDoS ، اگرچه محدودسازی پهنای باند بینالملل یکی از اقدامات اولیه تلقی میشود، اما در صورتی که آمادگی زیرساختی و تمهیداتی وجود نداشته باشد، این روش ناکارآمد خواهد بود. مانند شرایط جنگی که بستن مرزها بدون آمادگی قبلی مؤثر نیست، در حوزه سایبری نیز اگر سیاستها صرفاً موقتی یا موضعی باشند، آسیبپذیری بلندمدت شبکه را افزایش خواهند داد.
کشوری تصریح کرد:انسداد دسترسی به این پلتفرمها نهتنها منجر به استفاده گسترده از ابزارهای دور زدن فیلتر (مانند VPNها) شده، بلکه باعث افزایش تهدیدات امنیتی برای کاربران شده است.ابزارهای عبور از فیلترینگ، خود میتوانند حامل بدافزار و ابزار نفوذ باشند. کاربران بدون اطلاع، دستگاههای خود را به زامبیهایی تبدیل میکنند که از آنها در حملات داخلی استفاده میشود.
وی ادامه داد:فناوریهایی مثل IPv۶ در بسیاری از کشورها بهعنوان راهکارهایی برای افزایش امنیت استفاده میشوند، اما در ایران برای محدودسازی بهکار گرفته شدهاند. این سیاستها عملاً امنیت زیرساختی را تضعیف میکند.
وی بر ضرورت بازنگری در نگاه سنتی به امنیت سایبری اشاره کرد و افزود:ماهیت تهدیدات در دوران معاصر تغییر کرده است.جنگ امروز، جنگ ابزارها و فناوریهاست. دیگر نمیتوان با نگاه سنتی و روشهای قدیمی با تهدیدات مقابله کرد. همانطور که جنگ اخیر، نگاه ما به مفهوم جنگ را تغییر داد، امنیت سایبری نیز نیازمند تحول در سیاستگذاری، راهبرد و ابزارهاست.
کشوری در پایان از متولیان بخش زیرساختی کشور درخواست کرد که با اجتناب از تصمیمات مقطعی و تمرکز بر راهکارهای بلندمدت، مسیر مقابله مؤثر با تهدیدات امنیتی را هموار کنند.