به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، قرارگاه شهید علمالهدی که مسئولیت مستقیم برنامهریزی اردوی راهیاننور دانشجویی را بر عهده دارد تاکنون جلسات مختلفی را با موضوع پیادهروی اربعین و اعزام گروههای دانشجویی و دانشگاهی در سال جاری به پیادهروی اربعین برگزار کرده است. در این جلسات برنامهریزیها و مسائل مربوط به اعزام دانشگاهیان به این مراسم معنوی با حضور وزیرعلوم و معاون فرهنگی این وزارتخانه انجام شده است.
در گفتوگو با روحالله فضلی، دبیر اجرایی قرارگاه ملی اربعین دانشگاهیان کشور که مسئولیت معاونت اردویی سازمان بسیج دانشجویی را نیز عهدهدار است، آخرین تصمیمات و برنامهریزیهای صورت گرفته در خصوص اعزام گروههای دانشجویی و دانشگاهیان به پیادهروی اربعین را جویا شدیم.
وی در این گفتگو با اشاره به برگزاری جلسه اخیر این قرارگاه اظهار داشت: همه ساله و پیش از پیادهروی اربعین، نهادهای مختلف دانشگاهی در زمینه اعزام گروههای دانشجویی و دانشگاهی به پیادهروی اربعین فعال میشوند. ما از ابتدای سال جلساتی را در این زمینه برگزار کردیم و برنامهریزیهایی را برای اعزام دانشجویان به صورت گروهی به پیادهروی اربعین انجام دادیم.
فضلی با بیان اینکه در فضای اربعین کاروانهای دانشجویی از دانشگاهها و تشکلهای مختلف به نجف و کربلا اعزام میشوند، تصریح کرد: با این وجود محوریت این اعزامها بر عهده بسیج دانشجویی است و این سازمان تلاش میکند ذیل قرارگاه شهید علمالهدی هماهنگیهایی را در سطح کشور و دانشگاهها در این زمینه داشته باشد.
وی با اشاره به برخی برنامههای نهایی شده در این جلسات گفت: طبق برنامهریزیهایی که امسال صورت گرفته نیز قرار است اعزامهای گروهی و دانشجویی را به پیادهروی اربعین داشته باشیم و مانند سال قبل تسهیلاتی به دانشجویان با اولویت اعزامهای گروهی داده شود.در این خصوص قرار است از ظرفیت صندوق رفاه دانشجویان، جهاددانشگاهی و حتی خود دانشگاهها مانند دانشگاه آزاد و علومپزشکی، اعتباراتی در قالب وام قرضالحسنه و بدون سود در اختیار دانشجوها قرار گیرد تا با خیال راحتتر و با دغدغه کمتر به این سفر زیارتی اعزام شوند.
تعداد مواکب دانشگاهی در پیادهروی اربعین هنوز مشخص نیست
دبیر اجرایی قرارگاه ملی اربعین دانشگاهیان کشور با بیان اینکه امسال نیز تقریبا مواکب دانشجویی و دانشگاهی در مسیر پیادهروی اربعین در ایران و عراق فعال خواهند شد، تاکید کرد: سال گذشته حدود 68 موکب از حوزه مجموعههای دانشگاهی و دانشجویی در این مسیر فعال بود و به همه زوار و دانشگاهیان خدمات ارائه میکرد امسال نیز با شرایطی که در کشور ایجاد شده است ممکن است تعداد این مواکب با سال گذشته کمی متفاوتتر شود اما با تصمیمات اخذ شده امسال نیز این مواکب برقرار است و تلاش میشود ساماندهی بهتری در خصوص ارائه خدمات صورت گیرد.
وی با بیان اینکه مهمترین نکته در خصوص اعزامها مسئله جریانسازی فعالیتهای فرهنگی است، تاکید کرد: معتقدیم در این اعزامها و در حوزه بینالملل باید شاهد فرهنگسازی باشیم و لذا دانشجویان و دانشگاهیان مسلط به زبانهای مختلف در این سفر، ظرفیتی هستند که باید از آن استفاده کرد. سال گذشته نیز دانشگاهیان مسلط به زبانهای مختلف در طریقالحسین و شهر کربلا و نجف حضور داشتند و به دنبال فرهنگسازی و تبیین اهداف سفر پیادهروی اربعین برای سایر افراد با ملیتهای مختلف بودند.
دبیر اجرایی قرارگاه ملی اربعین دانشگاهیان کشور درباره مشخص شدن زمان اعزام گروههای دانشجویی به پیادهروی اربعین خاطرنشان کرد: از 5 صفر به بعد حضور عوامل اجرایی ایرانی در عراق و به ویژه کربلا پررنگتر میشود البته اینطور نیست که بگوییم فقط در یک بازده مشخصی این اعزامها انجام میشود اما معمولاً از اوایل ماه صفر تا اواخر این ماه اعزامهای گروهی اربعین و دانشگاهیان انجام میشود.
پیک اعزام گروههای دانشگاهی به پیاده روی اربعین
فضلی افزود: پیک اعزامهای دانشگاهی مانند سایر گروهها در یک بازه زمانی 25 تا 30 روز است که فضای اربعین در کشور عراق قالب است و همه حضور پیدا میکند و شاهد حضور گروههای دانشجویی و دانشگاهی نیز هستیم. البته دانشجویان به صورت فردی نیز به این سفر میروند که با آغاز ثبتنام در سامانه سماح که از آخر هفته قرار است آغاز شود این افراد با مجوزی که دریافت میکنند مانعی برای حضور در عراق ندارند.
وی تاکید کرد: با این وجود طبق تجربههای گذشته حدود 12 الی 15 روز مانده به اربعین شاهد پیک اعزامهای گروهی دانشجویی به این سفر هستیم است که برخی از گروهها به دلیل مدیریت تردد و ترافیک چند روز مانده به اربعین به کشور بر میگردند و برخی بعد از اربعین به این سفر خاتمه میدهند.
انتهای پیام/