جهانبخش قلاوند عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، درباره ارزیابی 2 طرح تفحص در کمیسیون متبوعش، بیان کرد: بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد موسسه جهاد نصر در اجرای طرح 550 هزار هکتاری در استانهای خوزستان و ایلام نخستین دستور امروز کمیسیون بود، این طرح با وجود سابقه طولانی، با اشکالات و کاستیهای بزرگی مواجه است.
وی افزود: در فاز اول این طرح که قرار بود 250 هزار هکتار اجرایی شود، تنها 60 هزار هکتار به صورت قطعی تحویل داده شده و مابقی یا تحویل موقت شده یا اصلاً تحویل نشده است که این موضوع مشکلات عدیدهای برای کشاورزان ایجاد کرده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه در این جلسه پیشنهادی مطرح شد مبنی بر اینکه فاز دوم این پروژه حتماً توسط وزارت جهاد کشاورزی به عنوان کارفرما مدیریت شود، گفت: در نهایت اعضا پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان با اکثریت آرا با این طرح تحقیق و تفحص موافقت کردند.
قلاوند درباره تصویب دومین طرح تحقیق و تفحص در این کمیسیون، اظهار کرد: بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی درباره نحوه واردات نهادههای دامی بود. در این حوزه نیز اشکالات زیادی مطرح شده که عمده آن عدم شفافیت است.وی ادامه داد: در نهایت اعضا با اکثریت ارا با این طرح تفحص نیز موافقت کردند.
نماینده اندیمشک بیان کرد: گزارش هر 2 طرح تحقیق و تفحص برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس میشود.
به گزارش خبرآنی، طبق ماده 212 آییننامه داخلی هرگاه نمایندهای، تحقیق و تفحص در هریک از امور کشور را لازم بداند تقاضاى خود را بهصورت کتبی به هیئت رئیسه مجلس تسلیم نموده و هیئت رئیسه ظرف چهل و هشت ساعت آن را به کمیسیون تخصصى ذىربط جهت رسیدگى ارجاع مینماید.کمیسیون موظف است حداکثر ظرف دو هفته از تاریخ وصول، اطلاعاتى را که در این زمینه کسب نموده در اختیار متقاضى یا متقاضیان قرار دهد.همچنین طبق آییننامه داخلی، در صورت تصویب انجام تحقیق و تفحص، موضوع به همان کمیسیون تخصصى ذىربط جهت رسیدگى ارجاع میگردد.کمیسیون موظف است در مدت بیست روز اعضای هیئت تحقیق و تفحص را که حداقل یازده وحداکثر پانزده نفر خواهند بود از بین نمایندگان تعیین و به رئیسمجلس جهت صدور ابلاغ معرفى نماید؛ اعضای هیئت از میان خود یک رئیس، دو نائبرئیس و یک دبیر انتخاب میکنند.
هیئت حداکثر در مدت یک ماه پس از پایان مهلت تحقیق و تفحص، گزارش خود را به کمیسیون تسلیم مىنماید. کمیسیون موظف است ظرف یک ماه گزارش هیئت را در جلسه مشترک اعضای کمیسیون و هیئت مطرح و گزارش نهائی را جهت قرائت در مجلس برای مدت نیم ساعت تنظیم و پس از تصویب به هیئت رئیسه ارسال نماید. قبل از رأیگیری در رابطه با گزارش نهائی، وزیر یا مقام مسئول از عملکرد خود دفاع خواهد کرد.
انتهای پیام/