به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، سید سجاد رضوی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنی مبنی بر میزان ارائه خدمات به بیماران خاص و صعبالعلاج در ایام حملات رژیم صهیونیستی به کشور و تدابیر اندیشیده شده برای بحرانهای احتمالی آینده اظهار کرد: باتوجه به سفر برخی از بیماران خاص به شهرها و نقاط امنتر، این شهرها با ورود چند هزار مهمان مواجه شدند که طبیعتاً نیازهای دارویی و درمانی زیادی داشتند. برخی از آنها به داروهای خاص نیاز داشتند، بعضیها احتیاج به دیالیز داشتند و برخی هم برای نوزادانشان شیر خشک لازم داشتند.
وی افزود: در یکی دو روز اول، مسائلی ایجاد شد اما با همکاری دانشگاههای میزبان، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، مشکلات به سرعت برطرف شدند و داروهای حیاتی مانند داروهای تزریقی و سایر داروهای موردنیاز بیماران خاص و سرطانی، بهسرعت جابجا شدند.
وی ادامه داد: در مورد بیماران دیالیزی، اقدامات فوری انجام شد. برای مثال در گیلان، تیمهایی شبانه فعال شدند که هم دستگاههای دیالیز خراب را تعمیر کردند و هم دستگاهها و داروهای موردنیاز بیماران دیالیزی به این استان ارسال شد. در عینحال شیفتهای کاری برای خدمترسانی به بیماران مزمن بهصورت چهارشیفته تنظیم شدند تا کار بیماران دیالیزی دچار مشکل نشود. شاید در برخی موارد، جابجاییهایی اتفاق افتاده باشد یا یک روز اختلالی ایجاد شده باشد، اما در مجموع اتفاق خاصی نیفتاد و درمان بیماران صعب العلاج به خوبی پیگیری شد. تمام بیماران مزمن که به مناطق میزبان منتقل شده بودند، درمانشان ادامه یافت و پیگیری شد.
رضوی با بیان اینکه در ایام جنگ در حوزه درمان همکاری مردم با بیمارستانها بسیار خوب بود، گفت: در حادثه میدان قدس مردم کمک بسیار زیادی به پرسنل بیمارستان شهدای تجریش کردند و کارکنان بیمارستان با برانکارد مجروحین را به بیمارستان منتقل کردند. البته در زمینه آموزش کمکهای اولیه باید کارهای بیشتری انجام شود. در حوزه مسائل اتمی و شیمیایی بحثهای مختلفی انجام شد اما وقتی اطلاعرسانیها از سوی مقامات رسمی انجام میشد به شایعات دامن زده نمیشد.
وی افزود: میزان مانورهایی که برای مردم برای شرایط بحرانی برگزار میشود کم است در حالی که کشورهایی که بحرانهای زیست محیطی و انسانی کمتری دارند مانورهای بیشتری برگزار میکنند و بنابراین باید به این مسئله نیز توجه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بیش از نیمی از بیمارستانهای کشور فرسودهاند و یک سوم نیاز به بازسازی دارند، بیان کرد: بیمارستانهای موجود تا حد ممکن از نظر استانداردهای آتشنشانی ایمنسازی میشود اما امکان این وجود ندارد که 500 بیمارستان ناگهان تخریب و بازسازی شوند اما سعی می کنیم نسبت به مقاومسازی بیمارستانها به تدریج اقدام کنیم. همچنین بسیاری از پناهگاههای بیمارستانها تبدیل به انباری شده بود و ما معتقدیم باید بیمارستانهای زیرزمینی و امنی داشته باشیم که مردم برای خدمات درمانی در شرایط بحرانی به آنجا منتقل شوند.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه کارکنان بهداشت و درمان زحمات زیادی متحمل شدهاند و در ایام بحران نیز اقدامات شایستهای داشتند، تصریح کرد: پرسنل ما بعضا در برخی دانشگاهها 7 تا 8 ماه حقوق معوق داشتند اما مطالبات مراکز درمانی از دو تا چهارماه برای پرداخت معوقات پرسنلی به بیمارستانها پرداخت شد.
رضوی با اشاره به ایثارگری کادر درمان در این ایام توضیح داد: پرسنلی که از نظر اقامت مشکل داشتند به ما می گفتند اگر به ما محل اسکان بدهید ما در بیمارسنانها میمانیم و حتی منزل نمیرویم. این ایثار در حوزه سلامت بینظیر بود. نیروی انسانی بسیار خوبی که داریم گرانترین دارایی وزارت بهداشت حساب میشود. پزشکان و پرستاران و امدادگران در این ایام از هلال احمر، بسیج جامعه پزشکی و ... اعلام آمادگی کردند. ما حتی از خارج از کشور تماسهایی داشتیم که پزشکان و پرستاران ایرانی مستقر در کشورهای خارجی اعلام آمادگی کردند اما الحمدلله ظرفیت بیمارستانها طوری مدیریت شد که از پرسنل موجود، استفاده شد.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه ما حدود 30 نامه در این 12 روز برای هماهنگیهای حوزه درمان صادر کردیم که مهمترین آن رایگان شدن درمان مجروحین بود، خاطرنشان کرد: حتی مجروحینی که به بخش خصوصی توسط اورژانس منتقل شده بودند مورد حمایت قرار گرفتند.
رضوی در پاسخ به سوالی درباره تشعشعات هستهای ناشی از حمله امریکا و اسرائیل به مراکز هستهای کشور توضیح داد: در حوزه تشعشعات هستهای با مشکلی مواجه نشدیم و براساس ارزیابیهای سازمان انرژی اتمی، شرایط ایمن بود، مصرف قرص ید نیز تنها در صورتی که تشعشعاتی در صورت حمله به راکتورها انجام شود باید صورت بگیرد، راکتورها را در تهران و بوشهر داریم که در این دو شهر قرص ید در اختیار مراکز بهداشت قرار گرفته بود.
وی با بیان اینکه تدابیری اندیشیده شده بود که در صورت طولانیتر شدن جنگ، از نظر ذخایر استراتژیک دارو و تجهیزات پزشکی تا یکسال نیز مشکلی ایجاد نشود، خاطرنشان کرد: دولت از نظر تامین منابع مالی برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی اقدامات لازم را به سرعت انجام داد. ما در این ایام حتی به دنبال احداث نقاهتگاهها نیز بودیم اما نیازی به استفاده از این ظرفیتها نشد، در صورتی که جنگ ادامه مییافت از داوطلبین نیز درخواست میکردیم پای کار بیایند و نقاهتگاهها و بیمارستانهای صحرایی را نیز برای ارائه خدمات راهاندازی میکردیم اما با توجه به اینکه ما اطلاعیه دادیم که جراحیهای الکتیو و غیراورژانسی به ویژه جراحیهایی که نیاز به خون زیاد دارند و اعمال زیبایی انجام نشود، ظرفیت بیمارستانها برای ارائه خدمت به مجروحین کافی بود.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه مراجعه مردم به مراکز درمانی و داروخانهها در ایام حملات اسرائیل به کشورمان کاهش پیدا کرده بود، اما این کاهش مراجعه نباید بهانهای برای تعطیلی داروخانهها میشد؛ چرا که این کار تخلف انضباطی محسوب میشود، گفت: با پیگیریهای سازمان غذا و دارو، از روز سوم یا چهارم بعد از بحران، روند اصلاح وضعیت تعطیلی برخی داروخانهها آغاز شد. البته برخی از داروخانههای منتخب و اورژانس، بهویژه آنهایی که شبانهروزی بودند، تعطیل نشدند چون مراجعه مردم به آنها ضروری بود و ادامه داشت. سازمان غذا و دارو نیز دلایل تعطیلی داروخانههایی که بسته بودند را بررسی میکرد و مواردی که خارج از ضوابط بودند، طبق مقررات با آنها برخورد شده و خواهد شد. سایر داروخانهها هم از روز سوم یا چهارم به بعد فعالیت خود را از سر گرفتند و عملاً از شنبه بعد از آن، تقریباً هیچگونه کمبود یا تعطیلی قابلتوجهی در سطح داروخانهها نداشتیم و فعالیتها به حالت عادی برگشت.
انتهای پیام/