به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، هوتن گلدوست مدیر پژوهش و فناوری شرکت "شهر کاتالیست رز اروند" از دستیابی متخصصان ایرانی به فناوری ساخت کاتالیستهای مورد نیاز پالایشگاهها خبر داد و اظهار کرد: این موفقیت میتواند نیاز استراتژیک کشور به بنزین را با تکیه بر توان داخلی برطرف کرده و مسیر مقابله با تحریمهای فناورانه را هموار کند.
گلدوست اظهار کرد: ماجرا از یک نیاز استراتژیک آغاز شد. همانطور که بنزین یکی از نیازهای استراتژیک کشور است، تأمین پایدار کاتالیستهای مورد استفاده در پالایش آن نیز اهمیت حیاتی دارد. در سالهای اخیر، کشور در زمینه تأمین این کاتالیستها با مشکلات متعددی روبهرو بوده؛ هم به دلیل تحریمهای خارجی و هم بهدلیل کیفیت پایین برخی نمونههای وارداتی.
وی افزود: از سال 1399، تیمی از محققان، نخبگان و دانشجویان کشور گرد هم آمدند تا این نیاز را بهصورت ریشهای حل کنند. هدف ما تولید کاتالیستهایی با کیفیت بالا بود که بتوانند پاسخگوی نیاز صنایع داخلی باشند؛ کاری پیچیده، زمانبر و با فناوری بالا.
گلدوست با اشاره به ویژگیهای فنی این کاتالیستها گفت: کاتالیست مورد نظر بهصورت پودری است و از تعداد زیادی ماده نانویی تشکیل شده که ترکیب و ساخت آنها بسیار حساس و تخصصی است.
ملیحه شمخانی مدیرعامل این مجموعه دانشبنیان نیز اظهار کرد: تجربه کشورهایی مانند ونزوئلا نشان داد که تحریم کاتالیست میتواند صنعت پالایشگاهی یک کشور را به بحران بکشاند؛ ما تصمیم گرفتیم چنین سناریویی را برای ایران غیرممکن کنیم.
وی ادامه داد: با همت متخصصان داخلی، تیمی فنی و خبره تشکیل شد که توانست تمام تستها، الزامات و استانداردهای سختگیرانه کارفرما را با موفقیت پشت سر بگذارد. خوشبختانه اکنون در جایگاهی قرار داریم که هم در بازار داخلی و هم در عرصه صادرات، توان رقابت داریم.
شمخانی از تولید موفق کاتالیستهای کراکینگ بستر سیال (FCC) بهعنوان یکی از دستاوردهای کلیدی این پروژه یاد کرد و گفت: این نوع کاتالیست برای فرآیندهای تولید بنزین در پالایشگاهها حیاتی است و ما توانستیم آن را در داخل کشور با کیفیت بالا تولید کنیم.
انتهای پیام/