ایمنی عزاداران در تکایا و هیأت‌های مذهبی

به گزارش پایگاه خبری خبر آنی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ در ایام محرم، هیئت‌های مذهبی با جان و دل، مکان‌هایی را برای عزاداری برپا می‌کنند. مساجد، شبستان‌ها، حسینیه‌ها و مهدیه‌ها به محلی برای تجمع عزاداران حسینی تبدیل می‌شوند. علاوه بر این، تکایا و خیمه‌گاه‌های موقتی نیز برپا می‌شوند که معمولاً پس از چند روز جمع‌آوری می‌شوند. این تکایا، به‌ویژه به دلیل موقتی بودن، ممکن است در برخی موارد از رعایت نکات ایمنی غافل شوند.

این بی‌توجهی می‌تواند عواقب ناگواری به همراه داشته باشد. به ویژه زمانی که جمعیت زیادی در این تکایا حضور دارند و وقوع حادثه‌ای مانند آتش‌سوزی می‌تواند تعداد زیادی از افراد را درگیر کند.

در ادامه، به مهم‌ترین نکات ایمنی برای برپایی تکایا و هیئت‌ها در ایام محرم پرداخته می‌شود که می‌تواند از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کرده و سلامت عزاداران را تضمین کند.

سیم‌کشی برق تکایا و هیئت‌ها باید حتماً توسط برق‌کار متخصص و مجرب انجام شود. این کار از بروز مشکلات و خطرات ناشی از سیم‌کشی نادرست جلوگیری می‌کند.

از لامپ‌های ولتاژ بالا و بدون حباب و حفاظ مانند لامپ‌های مدادی برای روشنایی تکایا استفاده نکنید، چرا که ممکن است خطرات جدی ایجاد کنند.

سیم‌های برق و تجهیزات برقی باید حداقل یک متر از مواد قابل اشتعال مانند پارچه‌های برزنتی، فرش، پرده، پرچم و غیره فاصله داشته باشند تا از آتش‌سوزی جلوگیری شود.

برای انجام امور برقی و تأسیساتی، از افراد متخصص و ساکن در محل استفاده کنید تا اطمینان حاصل شود که کارها به درستی انجام می‌شود.

از گرفتن انشعابات متعدد از یک پریز برق خودداری کنید، زیرا این کار می‌تواند باعث آتش‌سوزی الکتریکی شود.

هنگام حرکت دسته‌های عزاداری، باید افرادی را مسئول هدایت سینه‌زنان در ابتدا، انتها و طول دسته بگذارید تا از بروز هرگونه حادثه جلوگیری شود.

در اجتماعاتی که شامل ذبح حیوانات است، مسائل ایمنی و بهداشتی باید به‌دقت رعایت شود تا هیچ خطری متوجه عزاداران نشود.

هنگام حرکت دسته‌های عزاداری، باید مراقب برخورد علم، پرچم‌های دارای میله فلزی و دیگر وسایل با سیم‌های برق باشید.

شایع‌ترین حوادث در ایام سوگواری

خفگی‌برق‌گرفتگی، مسمومیت (اسید و قلیا)، سوختگی، خونریزی و برق‌گرفتگی هستند.

در صورت وقوع برق‌گرفتگی اگر مصدوم هنوز در تماس با جریان برق است، فوراً جریان برق را قطع کنید. بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و مصدوم را به بیمارستان منتقل کنید. اگر مصدوم هوشیار است، از او بخواهید که حرکت نکند. مصدوم را گرم نگه‌دارید و تا رسیدن به مرکز درمانی با او صحبت کنید. در صورتی که مصدوم پاسخگو نیست و تنفس ندارد، احیای قلبی را آغاز کنید.

اگر مسمومیت به دلیل مصرف اسید قوی، ماده قلیایی یا ماده نفتی رخ داده است از ایجاد استفراغ در بیمار خودداری کنید. اگر مصدوم کاملاً هوشیار است و تشنج ندارد، سریعاً مقدار زیادی آب یا شیر به او بدهید. هر چه سریع‌تر مصدوم را به بیمارستان منتقل کرده و او را به حالت خوابیده به پهلوی چپ انتقال دهید.

یکی از مخاطرات در این ایام تجمعات انبوه است که به‌ویژه در شهرهای مذهبی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. تجمع و ازدحام جمعیت در اطراف حرم‌ها، می‌تواند رخدادهای مخاطره‌آمیزی را رقم زند، بنابراین لازم است که اقدامات پیشگیرانه و سلامتی را مدنظر قرار دهید.

اگر احساس کردید تراکم جمعیت، به حد خطرناکی رسیده است، تلاش کنید تا از مرکز ازدحام فاصله بگیرید.

اگر نتوانستید فاصله بگیرید و در مرکز ازدحام قرار گرفتید، راهکارهای زیر را در نظر داشته باشید

از هل‌دادن و وارد آوردن فشار به دیگر افراد به ویژه افراد سالمند، کودکان و یا افراد دارای معلولیت، خودداری کنید.

گام‌های خود را استوار کنید و مراقب باشید سر نخورید.

انرژی خود را حفظ کنید. تلاش بیهوده نکنید تا جمعیت را بشکافید یا فرار کنید، یا داد و فریاد راه بیندازید.

اگر در تجمع گیر افتادید، دست‌هایتان را جلوی سینه‌تان قرار دهید تا فضا و حفاظی بین قفسه سینه شما و پشت نفر جلویی ایجاد کند، با این کار، در صورت افزایش فشار جمعیت، تنفس شما دچار مشکل نمی‌شود.

اگر در کنارتان کسی روی زمین افتاد، بلافاصله کمک کنید تا از جایش بلند شود، زیرا احتمال دارد شما نیز تعادل خود را از دست دهید. با موج جمعیت همراه شوید.

توجه به نکات ایمنی در تکایا و هیئت‌های مذهبی در ایام محرم نه تنها به حفظ جان و سلامت عزاداران کمک می‌کند، بلکه باعث می‌شود تا این مراسم‌ها که پر از عشق و ارادت به اهل بیت هستند، در فضایی امن و آرام برگزار شوند.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.