از لحظات نفس‌گیر زیر آوار تا تصمیمات سرنوشت‌ساز در صداوسیما

به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی ، قدرت‌الله محمدی با پرداختن به جنگ 12 روزه اظهار کرد: سازمان آتش‌نشانی تهران در هر شرایطی – چه عادی و چه بحرانی – به‌صورت 24 ساعته در آماده‌باش کامل است. آتش‌نشانان ما در پایگاه‌های مختلف سطح شهر حضور دارند و مسئولیت رسیدگی به تمام حوادث شهری بر عهده این سازمان است.

وی با اشاره به حجم عملیات در روزهای آخر جنگ تصریح کرد: تهران روزانه با حدود 450 مورد حادثه مواجه است؛ از حوادث امدادی و خدمات ایمنی گرفته تا آتش‌سوزی‌های معمول. در عین حال باید پاسخگوی حوادث ناشی از بحران اخیر هم می‌بودیم. با وجود این حجم بالا، نیروهای ما با میانگین حضور بین 4 تا 5 دقیقه، در محل حادثه حاضر می‌شدند و این یکی از دستاوردهای بزرگ عملکرد عملیاتی ما بود.

آماده‌باش 100 درصدی؛ آتش‌نشانان خود درخواست کاهش استراحت دادند

مدیرعامل آتش‌نشانی تهران با بیان اینکه از ساعات ابتدایی بحران، آماده‌باش کامل در تمام ایستگاه‌ها برقرار شد، گفت: نیروهای شیفت استراحت خود پیش‌قدم شدند و داوطلبانه خواستار کاهش ساعات استراحت شدند. برخی حتی اعلام کردند که در شیفت استراحت هستند اما مایل‌ هستند که فوراً به صحنه عملیات اعزام شوند. این روحیه فداکاری واقعاً ستودنی است.

مواجهه مستقیم با خطر؛ اصابت‌های مجدد به محل عملیات

محمدی در ادامه با اشاره به خطرات حین عملیات اظهارکرد: در چند مورد نیروهای ما در زمان انجام عملیات امدادی در محل حادثه دوباره مورد اصابت قرار گرفتند. خود من در یکی از نقاط حضور داشتم. وقتی صدای جنگنده‌ها را شنیدم، نیروها را عقب کشیدم و چند ثانیه بعد همان نقطه‌ای که ایستاده بودیم مورد اصابت قرار گرفت. در همان منطقه، بیش از چهار بار مجبور به جابه‌جایی شدیم در حالی که همچنان موشک‌ها به منطقه برخورد می‌کردند.

آتش‌نشانان نسل جدید، اما با روحیه دفاع مقدس

وی با اشاره به جوان بودن عمده نیروهای آتش‌نشانی تهران گفت: اکثر نیروهای ما متولدین دهه 70 و 80 هستند و هیچ‌گونه تجربه‌ای از جنگ تحمیلی و دفاع مقدس ندارند. این نخستین مواجهه عملی آنان با یک بحران نظامی واقعی بود اما به‌قدری با شجاعت و روحیه ایثارگری عمل کردند که تحسین‌برانگیز است. مدیران عملیاتی ما در این 12 روز، حتی 12 ساعت متوالی خواب نداشتند. ما در ایام جنگ حتی لباس عملیاتی را درنیاوردیم و مداوم در میدان حضور داشتیم.

نجات بیش از 100 نفر از زیر آوار؛ وقتی ثانیه‌ها تعیین‌کننده هستند

به گفته محمدی، در این مدت بیش از 100 نفر از زیر آوار زنده بیرون آورده شدند. اگر نیروها با تأخیر می‌رسیدند، بسیاری از این عزیزان جان خود را از دست می‌دادند. ما تلاش کردیم تا در کوتاه‌ترین زمان، جان یک انسان را نجات دهیم و موفق هم شدیم. این یکی از افتخارات بزرگ سازمان ما در این بحران است.

فرماندهی در حادثه صدا و سیما؛ ترکیب آتش، آوار و اصابت‌های پی‌درپی

محمدی با اشاره به حادثه‌ای که در ساختمان صدا و سیما رخ داد هم گفت: آن منطقه شرایط بسیار خاصی داشت. چندین بار مورد اصابت قرار گرفت و حجم آتش‌سوزی بالا بود. فرماندهی عملیات برعهده آتش‌نشانی تهران بود. تجهیزات آواربرداری با همکاری کامل شهرداری و نهادهای زیرمجموعه فراهم شد.

روایت سرباز نجات‌یافته پس از 4 ساعت زیر آوار؛ صدای زندگی، صدای آتش‌نشان بود

محمدی در ادامه به یکی از عملیات‌های موفق و انسان‌دوستانه اشاره و اظهارکرد:  در یکی از موارد یک سرباز جوان حدود 4 ساعت زیر آوار گرفتار بود. ما صدای او را می‌شنیدیم و عملیات نجات را ادامه می‌دادیم. خودش بعداً تعریف کرد که در آن لحظات چندین بار شهادتین خوانده بود. وقتی صدای نیروهای آتش‌نشانی را شنیده، فهمیده که هنوز امیدی هست. این جوان، کشتی‌گیر و اهل آمل بود. وقتی نجات پیدا کرد، می‌گفت فقط برای آتش‌نشانان دعا می‌کند. دست‌اندرکاران در حالی که خود خسته و کم‌رمق بودند، به او آب رساندند، با او صحبت کردند، شوخی کردند و تلاش کردند تا روحیه‌اش را حفظ کند. حالا او در آغوش خانواده‌اش است. این فقط یکی از چندین موردی بود که در ایام جنگ موفق شدیم جان فردی را نجات دهیم.

آتش‌نشانان در اوج بحران، با جان و دل خدمت کردند

جلال ملکی - سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران - نیز با اشاره به عملکرد جهادی آتش‌نشانان در حوادث اخیر پایتخت، ضمن قدردانی از تلاش بی‌وقفه نیروهای عملیاتی، بر لزوم حمایت قانونی و توجه ساختاری به این قشر فداکار تأکید کرد.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه در این ایام حساس شاهد جانفشانی تمام‌قد آتش‌نشانان بوده‌ایم، گفت: جا دارد یک خدا قوت ویژه عرض کنم به تمام دست‌اندرکاران در سراسر کشور، به‌ویژه آتش‌نشانان شهر تهران. از شخص مدیرعامل سازمان گرفته تا آخرین نیروی عملیاتی؛ همه با جان و دل در صحنه حضور داشتند و لحظه‌ای از مسئولیت شانه خالی نکردند.

حتی مصدومیت نیروها و خسارت تجهیزات هم خدمت را متوقف نمی‌کرد

وی ادامه داد: در جریان این عملیات‌ها، بخشی از تجهیزات ما آسیب دید و متأسفانه تعدادی از نیروها نیز دچار مصدومیت شدند، چه در حین عملیات و چه در اثر اصابت‌های ثانویه. فوراً تجهیزات آسیب‌دیده جایگزین شد تا خدمت‌رسانی بدون وقفه ادامه پیدا کند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی افزود: یکی از مهم‌ترین و ماندگارترین خاطرات ما در این ایام، نجات افراد از زیر آوار بود. چنین صحنه‌هایی هیچ‌گاه از ذهن ما پاک نخواهد شد. البته برخی صحنه‌های دیگر، مثل مهربانی مردم و روحیه ایثارگری نیروها، کمتر به چشم می‌آید. مردم با محبت فراوان از ما پذیرایی می‌کردند؛ غذا و لقمه برایمان می‌آوردند. درِ خانه‌های خود را باز می‌کردند و فرش می‌انداختند تا ما بتوانیم دقایقی استراحت کنیم.

روحیه همدلی در بین خانواده‌های آتش‌نشانان

وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش خانواده‌های آتش‌نشانان در پشت صحنه این ایثارگری‌ها اشاره کرد و گفت: ما در طول این 12،13 روز عملاً نتوانستیم کنار خانواده‌های خود باشیم؛ شاید مجموعاً دو ساعت هم حضور فیزیکی در کنارشان نداشتیم و اغلب در تماس تلفنی بودیم اما همین حمایت‌های عاطفی خانواده‌ها باعث شد با آرامش خاطر صددرصد توان‌ خود را برای خدمت به مردم بگذاریم.

جنگ بی‌خبر می‌آید؛ آتش‌نشانی همیشه باید آماده باشد

ملکی با اشاره به ضرورت آمادگی دائمی در سازمان‌های امدادی افزود: آتش‌نشانی تهران ظرف دقایق ابتدایی وارد حالت آماده‌باش کامل و با انسجام بالا وارد عملیات شد. در کنار این، برخی نواقص شناسایی شد که در حال برطرف کردن آن‌ها هستیم.

شغل سخت، بدون قانون سختی کار؟

سخنگوی آتش‌نشانی در ادامه با انتقاد از عدم شمول برخی حقوق قانونی برای آتش‌نشانان گفت: ما در محل حادثه با حملات مجدد، ریزش سقف و دیوار، انفجار بخاری و گاز و انتشار مواد شیمیایی مواجه بودیم. این شرایط به‌وضوح سلامت جسمی نیروهای ما را تهدید می‌کرد. حال این سوال پیش می آید آیا این‌ها برای اثبات سختی کار کافی نیست؟ هنوز در برخی مناطق، خصوصاً تهران، آتش‌نشانان ذیل قوانین سختی کار قرار نگرفته‌اند. این موضوع فراتر از اختیارات شهرداری و شورای شهر است و نیازمند ورود قانون‌گذاران کشور است.

وی تأکید کرد: البته هیچ آتش‌نشانی خدمات خود را به این مباحث منوط نمی‌کند و هیچ‌گاه کیفیت کار را کاهش نمی‌دهد، اما انصاف آن است که قانون‌گذاران، با تصویب قوانین حمایتی انگیزه ای مضاعف برای نیروهای امدادی فراهم کنند. اکنون بهترین فرصت است تا خستگی از تن آتش‌نشانان بیرون رود و با نگاهی دقیق‌تر، جایگاه واقعی آن‌ها در نظام خدمت‌رسانی کشور به رسمیت شناخته شود.

ملکی در پایان خاطرنشان کرد: به مردم اطمینان می‌دهیم که تا وقتی آتش‌نشانان هستند، جای نگرانی نیست. ما جان بر کف در خدمت مردم هستیم و خواهیم بود. شغل ما خدمت است؛ در هر لحظه‌ای که مردم نیاز داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.