افزایش حضور پرستاران در اورژانس‌ها هم‌زمان با حملات اخیر/ اعلام آمادگی تیم‌های داوطلب پرستاری از سراسر کشور

دکتر احمد نجاتیان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، با اشاره به آمادگی نیروهای پرستاری در جریان حملات رژیم صهیونیستی به کشورمان اظهار کرد: سیستم بهداشت، درمان و پرستاری کشور طی سال‌های گذشته تجربه‌های مهمی در مواجهه با بحران‌های مختلف، از جمله حوادث طبیعی، زلزله و بحران کرونا کسب کرده است. به همین دلیل، این سیستم کاملاً آماده مقابله با هر نوع بحرانی است و دستورالعمل‌های مشخصی برای شرایط بحرانی تدوین شده است.

وی افزود: یکی از نخستین اقداماتی که در آغاز بحران انجام شد، کاهش اعمال غیرضروری و محدودسازی پذیرش مراجعه‌کنندگان غیراورژانسی بود. همچنین، بخش‌هایی که برای پذیرش بیماران ترومایی و مجروحان مورد نیاز بود، تخلیه و آماده‌سازی شدند. در اورژانس‌ها نیز بیماران غیراورژانسی و دارای وضعیت مساعد، ترخیص شدند تا ظرفیت لازم برای پذیرش مصدومان فراهم شود. نیروهای پرستاری بیشتری نیز در اورژانس‌ها مستقر شدند تا آمادگی لازم برای مواجهه با مصدومان احتمالی ایجاد گردد.

نجاتیان با بیان اینکه با توجه به تعدد بیمارستان‌ها، با انبوهی از مجروحان در مراکز درمانی مواجه نشدیم، گفت: در آن شرایط، نیروهایی از بخش‌های مختلف اعلام آمادگی کرده و وارد عمل شدند. فراخوان‌هایی نیز از سوی نهادهای مرتبط با حوزه پرستاری، از جمله سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت، صادر شد تا از ظرفیت نیروهای داوطلب، شامل پرستاران شاغل در بخش خصوصی، اعضای هیئت علمی، دانشجویان و بازنشستگان استفاده شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه تیم‌های مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی آموزش‌دیده و آماده بودند و فراخوان عمومی نیز برای جذب داوطلبان صادر شده بود. در نتیجه، شمار زیادی از پرستاران از سراسر کشور برای ارائه خدمات اعلام آمادگی کردند، هرچند در نهایت نیاز چندانی به این نیروها احساس نشد. تیم‌های داوطلب پرستاری همچنان آماده‌اند تا در مکان و زمان مقتضی، خدمات درمانی ارائه دهند.

رئیس سازمان نظام پرستاری همچنین با اشاره به اتخاذ تدابیری برای کاهش رفت‌وآمد پرستاران در شرایط جنگی و رفع نگرانی خانواده‌های آنان تصریح کرد: امکان اسکان برای برخی از پرستاران در همان بیمارستان‌هایی که مشغول به کار بودند، فراهم شد تا دغدغه رفت‌وآمد به منزل کاهش یابد. این اقدام تأثیر بسیار مثبتی در مدیریت منابع انسانی و کاهش اضطراب همکاران داشت.

نجاتیان در ادامه، با تأکید بر اینکه در کنار فعالیت پرستاران، دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز تیم‌های مستقلی را برای شرایط بحرانی تشکیل داده بودند، خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی، صرفاً نیاز به نیروی انسانی زیاد نیست؛ بلکه بیش از آن، نیاز به نیروهای تخصصی مانند پرستاران اورژانس یا ICU احساس می‌شود که بتوانند خدمات تخصصی را به مجروحان ارائه دهند. خوشبختانه این نیروها در نظام سلامت فعال بوده و در حال ارائه خدمات هستند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.