کنشگری نوجوانان در راه ایران؛ هنوز در جنگ رسانه‌ای آتش بسی نداریم

به گزارش سرویس‌خبری مهر؛ کمتر از یک ماه قبل بود که رژیم صهیونیستی با گمان یک پیروزی غافلگیر کننده در حملاتی سریع اهداف نظامی و غیرنظامی را در کشورمان مورد هدف قرار داد و تعدادی از سران نظامی، دانشمندان هسته‌ای و شهروندان بیگناه کشورمان را به خاک و خون کشید.

این بحران ملی با وجود اینکه تلخی‌های بسیار زیادی برای ملت ایران داشت؛ فرصتی مناسب برای کنشگری آحاد جامعه خصوصاً کودکان و نوجوانان را فراهم ساخت.

حمله ددمنشانه رژیم سفاک صهیونیستی به ایران، گرچه یک شرایط بحرانی در کشور ایجاد کرد، اما همانطور که تجربه تاریخی نشان می‌دهد، بحران‌ها آبستن فرصت‌های بی نظیری هستند که شاید در شرایط عادی تکرار نشوند.

نوجوانان با حس هم سرنوشتی با دیگر آحاد جامعه تلاش رسانه‌های بیگانه برای ایجاد شکاف میان نسل جدید با نسل‌های گذشته را برهم زدند

حمله اسرائیل به ایران با تمام آسیب‌هایی که به ساخت فیزیکی کشور وارد کرد، فرصت‌های بی نظیری را در ساحت قدرت نرم ایران ایجاد کرد، یکی از این فرصت‌ها در عرصه اجتماعی و فرهنگی، تقویت اتحاد ملی، هویت ملی و احساس «هم سرنوشتی» در کشور بود، عناصری که سال‌ها رسانه‌های بیگانه سعی در تضعیف و فروپاشی آن داشتند.

در چنین شرایطی نهادها و فعالان عرصه‌های آموزشی و فرهنگی باید فرصت را غنیمت شمرده و با راهبرد و چشم انداز مشخص، نقش تاریخی خود را به خوبی ایفا کنند.

اپلیکیشن شاد پلتفرمی است که به وسیع‌ترین جامعه آماری کودکان و نوجوانان دسترسی دارد و به نوعی شبکه اجتماعی وزارت آموزش و پرورش است؛ شاد تلاش کرد تا به سهم خود، بحران تحمیل شده به کشور را تبدیل به یک فرصت فرهنگی برای نوجوانان کند.

یکی از راهبردهای اصلی اپلیکیشن شاد، ایجاد بستری برای کنشگری نوجوانان در قالب رویدادها و پویش‌ها بود. این کنشگری از چند زاویه مهم و قابل توجه است:

در شرایط بحرانی، هرکسی نقش و وظیفه‌ای بر عهده دارد که در بستر این نقش، احساس اثرگذاری و مفید بودن می‌کند و به واسطه ایفای نقش خود، احساس تعلق اجتماعی او افزایش پیدا می‌کند. طبیعتاً بزرگسالان در این زمینه، فرصت‌های بیشتری دارند و نوجوانان خود را فاقد چنین نقشی می‌دانند اما اپلیکیشن شاد با یک طرح ابتکاری تلاش کرد تا با طراحی رویدادها و پویش‌هایی برای نوجوانان نقش‌ها و ماموریت‌هایی را تعریف کند. دانش آموزان بصورت فعال و روزانه با مراجعه به بخش‌های مخصوص رویدادها و پویش‌ها در اپلیکیشن شاد، مأموریت روزانه خود را دریافت می‌کردند و گزارش انجام آن را برای اپلیکیشن شاد ارسال می‌کردند. این کنشگری، به خوبی احساس مفید بودن و تعلق اجتماعی را در دانش آموزان ایجاد می‌کرد.

تمرین کنشگری نوجوانان موجب تقویت هویت ملی می‌شود

نکته دیگری که شایسته توجه است این است که کنشگری فعال دانش آموزان در بستر رویدادها و پویش‌ها، منجر به تقویت حس هویت ملی در آنان می‌شود.

هویت ملی، شاهرگ شهروندی است. شهروندانی که به هویت ملی خود ایمان دارند و افتخار می‌کنند، قوا و انرژی خود را معطوف به سازندگی کشور خود خواهند کرد اما برعکس، تضعیف هویت ملی منجر به سرازیر شدن سرمایه‌ها و ظرفیت‌های شهروندان در مجاری غیرملی و وطنی خواهد شد. از همین رو است که تقویت هویت ملی جزو رسالت‌های ضروری نهادها و مراکز فرهنگی و آموزشی است.

کنشگری نوجوانان در راه ایران؛ هنوز در جنگ رسانه‌ای آتش بسی نداریم

۱۷ رویداد و پویش در شبکه شاد؛ فرصتی برای کنشگری نوجوانان برای ایران

اپلیکیشن شاد به عنوان زیست بوم کودک و نوجوان نیز در همین راستا به ادای این رسالت در بستر طراحی رویدادها و پویش‌ها پرداخت، در واقع یکی از اهداف مهم این رویدادها تقویت همین احساس هویت ملی است.

در حال حاضر هفده رویداد در اپلیکیشن شاد فعال است، برخی از این رویدادها تماماً اختصاص به اپلیکیشن شاد دارد و برخی متعلق به دیگر نهادها است که در تعامل با اپلیکیشن شاد و در بستر این اپلیکیشن به مخاطب نوجوان ارائه می‌شوند.

در ادامه به معرفی تعدادی از این رویدادها می‌پردازیم:

۱. پویش غیرت زینبی

یکی از جلوه‌های تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران، حمله به ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما بود. در این حادثه مجری شبکه خبر که به صورت زنده در حال اجرای برنامه بود؛ نه تنها اجرای خود را متوقف نکرد بلکه با شجاعت اجرای خود را ادامه داد.

در رویداد غیرت زینبی، دانش آموزان دختر با تاسی به خانم سحر امامی و با اشاره غرورآفرین انگشتان دست، از عظمت و غیرت ملت ایران سخت گفته و تجاوز رژیم صهیونیستی را محکوم می‌کنند و ویدئوی ضبط شده این کنش خود را برای اپلیکیشن شاد ارسال می‌کنند

۲. پویش در کنار هم:

در روزهای جنگ، یادگیری آموزش‌هایی که منجر به پیشگیری از آسیب‌های احتمالی بشود، ضروری است. در این پویش دانش آموزان دعوت می‌شوند تا با عضویت در کانال هلال احمر، آموزش‌های ضروری را فرابگیرند.

۳. پویش بچه مرشد:

این رویداد که آثار ارسالی به آن از شبکه پویا به نمایش گذاشته می‌شود، با محوریت ارسال شعر و سرود با موضوع اتحاد، وطن دوستی و دفاع از کشور در برابر بیگانگان طراحی شده است.

۴. پویش نوجهادانه:

در این رویداد، دانش آموزان می‌توانند بیانیه‌های رهبر انقلاب و سپاه پاسداران را با صلابت مقابل دوربین بخوانند و خوانش خود را ارسال کنند. همچنین می‌توانند عکس نوشته و یا آثار خلاقانه خود با موضوع پایان اسرائیل را برای پویش ارسال کنند.

۵. پویش نمی‌دانم:

در این پویش از دانش آموزان درخواست می‌شوند تا از انتشار اطلاعات محرمانه در فضای مجازی خودداری کرده و هیچ‌گونه اطلاعات مهمی مانند محل شلیک موشک‌ها، پهباد ها را منتشر نکنند.

کنشگری نوجوانان در راه ایران؛ هنوز در جنگ رسانه‌ای آتش بسی نداریم

۶. پویش بنام شهدا

در این رویداد، دانش آموزان موج‌های مختلف حملات موشکی ایران به اسرائیل را به نام دانش آموزان شهید در هشت سال دفاع مقدس نامگذاری می‌کنند.

۷. پویش تناقض

در این رویداد، دانش آموزان با تولید استندآپ کمدی تناقض گویی های مقامات آمریکایی و اسرائیلی را به شکلی طنزآلود به تصویر می کشند.

فضای مجازی، فضایی برای جنگ رسانه‌ای با بدخواهان ایران عزیز

کنشگری نوجوانان محدود به فعالیت در فضای مجازی است؛ حضور نوجوانان در تشکل‌های دانش‌آموزی، هیئات مذهبی و یا گروه‌های علمی همگی می‌توانند موجب اعتلای ایران و تقویت هویت ملی باشند؛ با این حال آنچه بیشتر از گذشته در جامعه ما پررنگ شده است؛ اثرگذاری فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در روحیات جامعه است.

با وجود اتمام جنگ به صورت ظاهری و برقراری آتش بس، جنگ رسانه‌ای همچنان ادامه دارد.

رسانه‌های تجزیه‌طلبان و دشمنان ملت، با تهاجم ظاهری به نظام اسلامی، تخریب هویت ملی و تکه تکه شدن تمامیت ارضی وطن را به عنوان اهداف بعدی خود در نظر دارند؛ در چنین شرایطی طبیعی است که نوجوان دغدغه مند به خاک میهن، حتی اگر علاقه‌ای به سیاست هم نداشته باشد؛ برای حفظ ایران و عبور کشور از این بحران دست ساز بدخواهان ایران، به کنشگری روی می‌آورد. کنشگری مطلوب و ممکن هم برای نوجوان فضای مجازی است. جایی که دشمن برای ناامید کردن ایرانیان از وطنشان امید زیادی به آن دارد.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.