به گزارش خبرنگار دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در حاشیه مراسم گرامیداشت شهید محمدمهدی طهرانچی با اشاره به ابعاد ترور دانشمندان هستهای توسط رژیم صهیونیستی، گفت: کارآزموده را آزمودن خطاست. دشمن ما بیش از چهار دهه است که گمان میبرد با ابزار ترور میتواند رشد علمی جمهوری اسلامی ایران را متوقف سازد اما بارها در این مسیر ناکام مانده است. متاسفیم که از گذشتههای پر اشتباه خود درس نمیگیرند.
وی با تاکید بر اینکه علم و دانش در ایران بومی و نهادینه شده است، افزود: ایران امروز مرکز تولید علم است و همین دانشمندانی که مظلومانه در این جنایت به شهادت رسیدند، از چهرههای شاخص علمی کشور بودند که در معتبرترین نشریات بینالمللی مقالات فراوانی منتشر کردهاند. علیرغم همه تحریمها علیه حوزههای علمی، پژوهشگران ایرانی با بالاترین استانداردها و شاخصها فعالیت میکنند.
سیمایی صراف ادامه داد: وظیفه ماست که از جان و سلامت دانشمندان خود حفاظت کنیم و مراجع امنیتی، حفاظتی و اطلاعاتی کشور نیز تمام تلاش خود را در این جهت به کار گرفتهاند.
وزیر علوم درباره اقدامات بینالمللی ایران برای پیگیری ترور دانشمندان اظهار داشت: تا کنون 7 یا 8 مورد اقدام بینالمللی داشتهایم. از جمله یک نامه رسمی به مدیرکل یونسکو ارسال کردیم و مشخصات اعضای هیأت علمی شهید را اعلام و نقض صریح توصیهنامهها و اسناد یونسکو درباره سلامت، امنیت و آزادی آکادمیک اساتید را مستند کردیم. همچنین از یونسکو خواستیم واکنش مناسب نشان دهد. کمیسیون ملی یونسکو ایران نیز از طریق شهرداران شهرهای خلاق و یادگیرنده، بیانیههای لازم را ارسال کرده است.
وی افزود: دانشمندان یک درصد و دو درصد برتر کشور نیز با همکاری IC جمهوری اسلامی ایران و ثبت شکایت رسمی، بیانیهای در محکومیت این ترورها صادر کردند.
سیمایی صراف با اشاره به محکومیت حقوقی این اقدامات خاطرنشان کرد: دانشمندان حقوق بینالملل و نهادهای حقوقی با ادبیات حقوقی، ترور را محکوم و اثبات کردهاند که رژیم صهیونیستی به هیچ یک از قواعد حقوق بینالملل، حقوق بشر دوستانه، آزادیهای آکادمیک و اصول اخلاقی و انسانی پایبند نیست. این رژیم مفتضح و آبرورفته است، اما وظیفه ماست که تلاش خود را برای حمایت از دانشمندانمان ادامه دهیم.
وزیر علوم در پایان تاکید کرد: دشمن حساسیت ویژهای بر روی این حوزه دارد و میخواهد ما را تحریم کند، اما ما دقیقاً همین رشتهها را تقویت میکنیم و بنا داریم در همین رشتهها به دانشجویان بورسیه دهیم. اقتداری که امروز در حوزه دفاع، موشک و ارتش شاهد آن هستیم، مرهون همکاری بخشهای نظامی و دانشگاهی کشور است و دانشمندان ما در پشت این اقتدار حضور داشته و فرماندهان و نظامیان نیز این بار را با افتخار به سرانجام رساندند.
انتهای پیام/