به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، در جریان جنگ 12 روزه تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران، یکی از نقاط قوت مدیریت بحران، تداوم بیوقفه فرآیندهای گمرکی و افزایش چشمگیر ترخیص کالاها در مبادی ورودی کشور بود؛ موضوعی که نقش تعیینکنندهای در کنترل بازار و تأمین مایحتاج عمومی ایفا کرد.
در پی دستور مدنیزاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، مبنی بر تداوم خدمات گمرکی در شرایط اضطراری، گمرک جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ سیاستهای تسهیلگرایانه و فعالسازی کامل ظرفیتهای اجرایی خود، موفق به ترخیص یکمیلیون و 300 هزار تُن کالا در مدت تنها 12 روز شد.
بر اساس آمار رسمی منتشر شده، در این بازه زمانی حساس، ترخیص کالاهای اساسی از گمرکات کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد قابل توجه 87 درصدی داشته است. این رشد چشمگیر، عمدتاً در حوزه کالاهای استراتژیک، مواد اولیه تولید، اقلام دارویی و نیازهای فوری مردم بوده و از بروز اختلال در زنجیره تأمین کالا جلوگیری کرده است.
خدماترسانی شبانهروزی و بدون وقفه نیروهای گمرک در بنادر اصلی کشور از جمله بندر شهید رجایی، بندر امام خمینی، بندر چابهار و گمرکات زمینی مرزی باعث شد تا کالاهای وارداتی در کمترین زمان ممکن از حالت رسوب خارج شده و وارد چرخه توزیع داخلی شوند.
در حوزه اقلام دارویی نیز با وجود توقف پروازهای خارجی به کشورمان بلافاصله مرز زمینی بازرگانی به عنوان گمرک مجاز واردات دارو تعریف شد و از این مسیر حجم قابل توجهی از مواد اولیه دارو و تجهیزات در اوج درگیری نظامی وارد کشور شد.
کارشناسان، این اقدام را یکی از موفقترین تجربههای لجستیکی در شرایط بحرانی میدانند که همزمان دو هدف مهم را محقق کرده است:
تأمین بهموقع کالاهای حیاتی برای مردم؛
حفظ آرامش روانی بازار در برابر التهاب احتمالی ناشی از جنگ.
اکنون، با عبور کشور از مقطع بحرانی جنگ، نهادهای اقتصادی به دنبال مستندسازی این تجربه موفق و نهادینهسازی سازوکارهای تسهیلشده برای شرایط اضطراری آینده هستند. در همین راستا معاون اول رئیسجمهور خواستار تدوین برنامه اداره کشور در شرایط پس از جنگ 12روزه شد.
انتهای پیام/