ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری میزبان هیاتی از کشور آلمان شد تا توسعه همکاریها در حوزه انرژی و محیط زیست بین دو کشور شکل گیرد و در این زمینه کارگروهی برای مدیریت پروژههای مشترک بهزودی تشکیل میشود.
ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری میزبان هیاتی از کشور آلمان شد تا توسعه همکاریها در حوزه انرژی و محیط زیست بین دو کشور شکل گیرد و در این زمینه کارگروهی برای مدیریت پروژههای مشترک بهزودی تشکیل میشود.
کامبیز مهدیزاده فرساد، دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی در جلسهای که با هیات آلمانی برگزار شد، ابراز امیدواری کرد خروجی این جلسه بتواند سرفصلی تازه برای توسعه همکاریهای مشترک بین ایران و آلمان باشد.
مهدیزاده فرساد با اشاره به نقش حمایتی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در توسعه همکاریهای بین المللی ادامه داد: ایران به تمام تعهدات خود در معاهده پاریس پایبند بوده است و ستاد نیز در نظر دارد کارگروهی با مشارکت نهادهای همکار برای تسهیل همکاریهای بینالمللی در این حوزه ایجاد کند تا به زودی شاهد تسریع فعالیتها در این زمینه باشیم. همچنین در دوره پسابرجام تمرکز بر ارتباط گسترده با دنیا برای حل مسائل جاری و توسعه کشور بوده است که در فعالیتهایمان این مورد مد نظر قرار گرفت.
این نشست مشترک بین اعضای ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و هیاتی آلمانی برگزار شد تا موضوعاتی همچون اجراییسازی پروژههای محیط زیست در چارچوب معاهده پاریس و پروژههای حوزه کم کربن (Low carbon) بررسی شود. طراحی سازوکار بازار انرژی ایران، اجراییسازی طرحهای زیستمحیطی در بحث حذف گاز فلر و راهاندازی "جزیره سبز" به عنوان پایلوت برای همکاریهای شرکتهای آلمانی و ایرانی موضوعاتی بود که از سوی ستاد برای همکاری مطرح شد.
همچنین از سوی هیات آلمانی شرکتی به عنوان متصدی پیگیری و اجراییسازی پروژهها در ایران معرفی شد که نماینده این شرکت وجود ساختاری منسجم و درست را برای مدیریت پروژهها و اجراییسازی آنها ضروری دانست که از سوی ستاد نیز در زمینه طراحی سازوکارهای لازمه در این خصوص درخواست همکاری شد.
بر اساس این گزارش، در این جلسه سه بسته پیشنهادی در حوزه طراحی و توسعه طرحهای انرژی مناطق دورافتاده، بهرهگیری از توان ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری حوزه انرژیهای نو به ستاد ارائه شده است. در انتهای جلسه نیز مقرر شد تا کارگروهی برای مدیریت پروژههای مشترک به مدیریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد توسعه انرژی در چارچوب گروه کاری مشترک و با درگیرسازی همه ذینفعان کلیدی و تصمیم گیران اساسی تشکیل و راهبری شود.
بر اساس اعلام معاونت علمی، کامبیز مهدیزاده فرساد، دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی، نماینده وزارت اقتصاد آلمان، رییس بخش ایران دفتر همکاریهای خاورمیانه آلمان، مسئول امور اقتصادی سفارت آلمان و شرکت وابسته به مرکز تحقیقات اقتصادی آلمان برخی از حاضران در این جلسه هستند.
منبع: خبرآنی