آخرین اقدامات رگولاتوری برای کاهش قطعی اینترنت در تابستان

سید محمد امامی، معاون امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات در گفتگو با خبرنگار خبرآنی در خصوص احتمال قطعی زیاد اینترنت با خاموشی برق گفت: با توجه به خبر منتشر شده در رسانه‌ها مبنی بر احتمال قطعی گسترده خطوط مخابراتی و اینترنتی در تابستان، نظر به اینکه تجهیزات بخش پاور دارای اهمیت اساسی و زیرساختی بوده و کیفیت عملکرد آن تأثیر مستقیم در پایداری خدمات و شبکه مخابراتی دارد، قطعی‌های مکرر شبکه برق سراسری به عنوان گلوگاه اصلی آسیب به شبکه ارتباطی کشور محسوب شده و قطعی‌های مکرر برق در کشور باعث بروز مشکلات و آسیب‌های فراوانی می‌شود.

وی ادامه داد: این مشکلات و آسیب‌های فراوان شامل آسیب جدی به تجهیزات ارتباطی و مخابراتی مراکز و سایت‌های اپراتورها، آسیب جدی به تجهیزات تغذیه مراکز و سایت‌های اپراتورها، کاهش عمر و فرسوده شدن زودهنگام باتری‌های پشتیبان به علت عدم امکان شارژ کامل و تخلیه کامل (دشارژ) مستمر باتری‌ها ناشی از قطعی‌های مکرر و طولانی مدت برق سراسری، عدم امکان ارائه خدمات بی وقفه (٧ روز*24 ساعت) و عدم توانایی در ارائه سرویس مطلوب و پایدار به مشترکین از جمله صنایع، کسب و کارها و … و به تبع آن افزایش نارضایتی عمومی جامعه، عدم حصول درآمد اپراتورها در زمان قطعی شبکه برق که منجر به کاهش سهم دولت و به تبع آن کاهش بودجه دولت در حوزه‌های مختلف از جمله توسعه حوزه‌های ارتباطات و نیرو خواهد شد.

امامی افزود: ذکر این موضوع مهم است که فلسفه وجودی باتری‌های پشتیبان صرفاً مدیریت انرژی در قطعی‌های لحظه‌ای و کوتاه مدت برای جلوگیری از آسیب دیدن تجهیزات و استمرار خدمات رسانی است.

وی تصریح کرد: عدم وجود ظرفیت کافی تولیدکنندگان داخلی، عدم امکان واردات باتری استاندارد خارجی، کیفیت پایین برخی از انواع باطری‌ها و اثر منفی قطعی مکرر بر کیفیت باطری‌های موجود، عدم توجیه اقتصادی اپراتورها برای تأمین باطری‌ها به صورت مداوم در پی قطعی‌های مکرر و سرقت‌های مکرر تجهیزات و منصوبات مخابراتی از جمله باطری و… باعث شده است تا اقدامات اپراتورها به تنهایی ثمربخش نبوده و رفع این مشکل نیازمند پیگیری توسعه زیرساخت‌های لازم از جمله شبکه توزیع برق سراسری، مشارکت و پشتیبانی نهادهای امنیتی، قضائی و شورای تأمین جهت جلوگیری از سرقت‌ها، وزارت صمت جهت مساعدت در ترخیص باتری خارجی به موازات بهره‌مندی از تولید داخلی و سازمان ملی استاندارد در راستای ارتقا کیفیت محصولات داخلی می‌باشد.

امامی همچنین گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع تاب‌آوری باتری‌های پشتیبان اپراتورها، به منظور بررسی و آسیب شناسی موضوع، اتخاذ تدابیر و تمهیدات لازم، تدوین راهکارهای عملیاتی، بسیج منابع و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در راستای افزایش پایداری شبکه‌های ارتباطی کشور جلسات متعدد با حضور نمایندگان توانیر، اپراتورهای تلفن همراه وشرکت مخابرات ایران برگزار شده است. در همین راستا لیست مراکز و سایت‌های دارای اولویت اپراتورها دریافت و به منظور جلوگیری از قطع شبکه برق به معاونت هماهنگی توزیع و دفتر مدیریت بحران، پدافند غیرعامل و HSE توانیر ارسال شده است.

وی در پایان گفت: این موضوع طی جلسات مستمر با نهادهای مرتبط در حال پیگیری است.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.