تیمره زیر آوار بی‌توجهی؛ میراث فرهنگی گلپایگان رها شده است

رسول مجیدی در گفتگو با سرویس‌خبری مهر با انتقاد از اینکه رسیدگی به مسائل اصفهان محدود به شهر اصفهان شده و شهرستان‌های این استان با چالش‌های مختلف رها شده‌اند، درباره وضعیت میراث فرهنگی گلپایگان، اظهار کرد: حدود دو ماه است که اداره میراث فرهنگی گلپایگان رئیس ندارد، فردی که پیش‌تر مدیر میراث این شهرستان بود رئیس میراث فرهنگی خوانسار شده اما با حفظ سمت، مدیریت میراث فرهنگی گلپایگان را هم بر عهده دارد.‌

وی ادامه داد: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان طی یک سال و نیم گذشته در این استان هیچ بودجه‌ای به شهرستان‌ها تزریق نکرده و می‌گویند میراث فرهنگی این استان بودجه ندارد.

مجیدی که با خانواده خود در روستای غرقاب شهرستان گلپایگان و با هزینه شخصی اقامتگاه بوم‌گردی راه اندازی کرده است، افزود: این روستا تا چهار سال پیش خالی از سکنه بود اما کار کردیم و با هزینه‌های شخصی چند میلیاردی یک خانه قدیمی را بازسازی کردیم و اقامتگاه بوم‌گردی راه انداختیم. به امید تسهیلات حمایتی بودیم اما تاکنون میراث فرهنگی اصفهان یک ریال کمک نکرده است و حتی تابلوهای راهنمایی که خودمان درست کردیم، شکستند.

قلعه‌های باستانی و تاریخی گلپایگان فرو ریختند

مدیرعامل انجمن دوستداران تیمره با بیان اینکه ۳۶۰ اثر تاریخی در گلپایگان داریم که یکی‌یکی در حال نابود شدن است، ابراز کرد: کبوترخانه‌ها و پنج قلعه قدیمی در این شهرستان اخیراً فروریختند.

مجیدی ادامه داد: از ۱۲ قلعه در گلپایگان که قدمتشان از ساسانی تا زندیه و قاجار بوده است، فقط ۲ قلعه باقی مانده که یکی ۷۰ درصد و یکی ۵۰ درصد تخریب شده است.

این فعال حوزه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه معادن تهدیدی جدی برای سنگ‌نگاره‌های تیمره هستند، افزود: سنگ‌نگاره‌های تیمره صد هزار گونه سنگی دارد که نظیرش در جهان نیست؛ ۱۶ سال است خودم یکی یکی آنها را ثبت می‌کنم؛ بیشترین مجموعه سنگ‌نگاره‌های تیمره در گلپایگان است، در این منطقه وقتی از ماشین که پیاده می‌شوید، سنگ‌نگاره است اما هیچ توجهی از سوی مسئولان میراث فرهنگی استان اصفهان به این خطه بی نظیر نمی‌شود.

استان اصفهان، فقط شهر اصفهان شده و شهرستان‌ها رها شده‌اند

وی خاطرنشان کرد: سال پیش با هزینه شخصی نقشه‌برداری کردم و از پژوهشکده پیگیری کردیم تا آثار سنگ‌نگاره‌های تیمره را ثبت کنیم ولی از میراث فرهنگی اصفهان هیچ کاری حرکتی ندیدیم. فقط می‌گویند بودجه نداریم.

مجیدی ادامه داد: ۲ سال است که با مدیرکل و معاون سرمایه‌گذاری اداره کل‌میراث فرهنگی اصفهان نامه‌نگاری کردیم و درخواست پایگاه ملی برای تیمره دادیم. گفتند زمین نداریم؛ خودم ۴۰۰ متر زمین از بنیاد مسکن گرفتم که پایگاه بزنند بعد گفتند بودجه ساخت نداریم. گفتیم از خیران کمک می‌گیریم، شما فقط مجوز بدهید و جالب این است زمانی که به وزارتخانه میراث فرهنگی برای پیگیری رفتیم از اصفهان هیچ حرکتی برای پایگاه ملی تیمره نشده بود؛ اصفهان فقط به شهر خودش اهمیت می‌دهد، شهرستان‌ها رها شده‌اند.

این فعال حوزه میراث فرهنگی و گردشگری ابراز کرد: بیشترین دغدغه ما تیمره است، منطقه باستانی که نظیرش در دنیا نیست، ولی رها شده و هیچ کمکی نمی‌رسد.

مجیدی اضافه کرد: تاکنون در این منطقه دو اقامتگاه راه انداختیم. جمعیت روستای غرقاب در سال ۱۴۰۰ هفت نفر بود اما حالا با گردشگری به ۷۰-۷۴ نفر رسیده است زیرا اهالی را ترغیب کردیم برگردند و خانه‌هاشان را مرمت کنند اما آب لوله‌کشی از چاهی می‌آید که بالادستش زباله‌های پتروشیمی است. سختی آب روی ۲۰۰۰ است، تصفیه گذاشتیم، ولی اهالی می‌گویند آب شرب به ما برسانید.

وی با انتقاد شدید از مدیران میراث فرهنگی اصفهان، تصریح کرد: هیچ حمایتی از سوی ایشان نسبت به فعالان حوزه گردشگری در شهرستان‌های استان اصفهان نمی‌شود.

گلپایگان شهر ملی منبت اما بدون حمایت

مدیرعامل انجمن دوستداران تیمره با بیان اینکه گلپایگان شهر ملی منبت‌کاری است، اظهار کرد: به دلیل نبود حمایت از سوی میراث فرهنگی استان اصفهان حتی جشنواره ساده‌ای برای منبت یا سنگ‌نگاره‌ها نمی‌توانیم در این شهرستان برگزار کنیم.

مجیدی با گلایه از روند موجود میراث فرهنگی استان اصفهان و تخریب آثار تاریخی، خاطرنشان کرد: سال‌ها پیش مسجد حاجی و تپه هفت هزار ساله در گلپایگان تخریب شدند. اگر این روند ادامه یابد چیزی از ۳۶۰ اثر تاریخی ما باقی نمی‌ماند. بی‌توجهی به سنگ‌نگاره‌های تیمره و آثار تاریخی گلپایگان، این گنجینه‌ها را نابود خواهد کرد و ما از رسانه‌ها انتظار داریم صدای مردم را به مسئولان برسانند.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.