رژیم صهیونیستی ۷۵ درصد از چاه‌های آب غزه را تخریب کرده است

شهرداری غزه با اشاره به کمبود شدید آب و بحران قریب‌الوقوع بی‌آبی، در پیش گرفتن اقدامات لازم برای حل سریع این بحران را خواستار شد.

به گزارش خبرآنی، شهرداری غزه در بیانیه‌ای اعلام کرد: با افزایش دمای هوا و افزایش نیاز شهروندان و آوارگان به آب و با توجه به اینکه ارتش اشغالگر از اکتبر ۲۰۲۳ حدود ۷۵ درصد از چاه‌های آب را تخریب کرده و سوخت لازم برای راه‌اندازی چاه‌های باقی مانده نیز وجود ندارد، شهر غزه با شرایط فاجعه‌باری روبه‌رو است.

شهرداری غزه در ادامه تاکید کرد: در صورتی که مسوولان و نهادهای بین‌المللی فورا برای تامین تجهیزات و امکانات لازم از جمله سوخت و راه‌اندازی دوباره زیرساخت‌های ویران شده وارد عمل نشوند، تشنگی و بی‌آبی می‌تواند به بحران‌های بهداشتی و زیست محیطی جدی منجر شود.

در ادامه این بیانیه آماده است: مقدار آبی که در حال حاضر وجود دارد، کمتر از ۳۵ هزار مترمکعب در روز است در حالی که پیش از جنگ این مقدار ۱۲۰هزار مترمکعب بود و این مقدار در مقایسه با نیازهای فعلی شهر غزه، به شدت اندک است.

شهرداری غزه تاکید کرد: همین  مقدار اندک نیز به دلیل تداوم حملات که مانع دسترسی نیروهای فنی به محل توزیع و تعمیر آنها می‌شود، به تمامی نقاط شهر نمی‌رسد، علاوه بر این در بخش‌های وسیعی از شهر هیچ منبع آبی وجود ندارد چراکه آنها را رژیم صهیونیستی منهدم کرده و شبکه آب‌رسانی به شدت آسیب دیده است.

به گزارش این نهاد فلسطینی، در حال حاضر بزرگترین چالشی که نوار غزه با آن روبه‌رو است، تخریب حدود ۶۳ چاه، ۱۱۵ هزار متر از لوله‌های شبکه‌ آب، چهار مخزن اصلی و نیز کارخانه آب‌شیرین‌کن مرکزی در شمال غرب غزه است که پیش از جنگ روزانه ۱۰ هزار مترمکعب آب تولید می‌کرد. علاوه بر اینها نبود سوخت و برق لازم برای راه‌اندازی زیرساخت‌های آب چالش بزرگی در تامین آب برای ساکنان است.

به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، شهرداری غزه همچنین تاکید کرد: تصفیه‌خانه شمال غزه به طور کامل تعطیل شده و بیشتر ساکنان مجبور هستند از منابع آب نامطمئن استفاده کنند. کوچ صدها هزار تن از استان شمال غزه و شرق شهر غزه به مناطق مرکزی و غربی آن نیازها را افزایش داده و فشار زیادی را به شبکه آب وارد کرده و این موجب تشدید بحران آب شده است.

این نهاد فلسطینی تاکید کرد: بحران آب دیگر فقط چالش خدماتی نبوده بلکه بحرانی وجودی است چراکه سهمیه آب روزانه هر فرد در طول جنگ به سه تا ۱۲ لیتر کاهش پیدا کرده در حالی که حداقل تعریف شده بین‌المللی آن ۱۰۰ لیتر روزانه است. در برخی مناطق که آوارگان حضور دارند، افراد تنها ۱.۵ لیتر دریافت می‌کنند که این مقدار برای آشامیدن نیز کافی نیست. در این شرایط نهادهای بین‌المللی حداقل مصرف آب در نوار غزه را روزانه ۱۵ لیتر برای هر شخص تعیین کردند.

شهرداری غزه در پایان نیز از جامعه جهانی و نهادهای انسانی خواست به سرعت وارد عمل شده و نیازهای فوری شهروندان فلسطینی را تامین کنند تا از حجم فاجعه انسانی موجود در غزه کاسته شده و به شهرداری آن در تامین حداقل آب مورد نیاز ساکنان کمک شود.

شهرداری غزه تاکید کرد: رفع فوری نیازها و کاهش شدت بحران بی‌آبی نیازمند تامین لوله، قطعات یدکی برای تعمیر و نگهداری چاه‌ها، تجهیزات راه‌اندازی، سوخت، مخزن‌های بزرگ آب و نیز راه‌اندازی تصفیه‌خانه‌های آسیب‌دیده است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا
برچسب ها :

صهیونیستی تخریب

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.