به گزارش خبرنگار پارلمانی پایگاه خبری خبرآنی، کمیسیونهای تخصصی مجلس هر هفته تشکیل جلسه داده و مواردی که در دستورکار هفتگی قرار دارد را بررسی میکنند.
در این هفته نیز طبق روال نشست این کمیسیونها با برخی از مسئولان دولتی برای بررسی طرحها و لوایح و مسائل روز برگزار شد که در این گزارش مصوبات و موضوعات ارزیابی شده در کمیسیونهای تخصصی را میخوانیم:
* تفحص از وزارت آموزش و پرورش
علی بابایی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره جلسه این هفته کمسیون متبوعش گفت که تحقیق و تفحص از آزمونهای استخدامی و استخدامهای سه سال اخیر وزارت آموزش و پرورش، بهویژه در بحث آزمونهای کیفیتبخشی را یکی از محورهای نشست این هفته کمیسیون با وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد و گفت: وزیر اصل موضوع را پذیرفت و از کمیسیون مهلت خواست؛ در نتیجه طبق آئیننامه ظرف 10الی 15 روز آینده این تحقیق و تفحص تعیین تکلیف خواهد شد.
همچنین ادامه بررسی جزئیات لایحه بدهیهای عمومی دولت در دستورکار کمیسیون اقتصادی قرار داشت که زارعی عضو هیات رئیسه این کمیسیون بیان کرد که برخی از مواد این لایحه به تصویب اعضا رسید.
*بررسی چالشهای پالایشگاهها
اعضای کمیسیون انرژی مجلس هم این هفته جلسه داشتند که بررسی چالشهای مهم پالایشگاههای کشور با حضور معاونین وزیر نفت و انجمن صنفی صنعت پالایش در دستورکار بود. مختار سخنگوی کمیسیون درباره این جلسه گفت که در نشست این هفته ، موضوع مسائل و چالشهای صنعت پالایش و تأمین فرآوردههای نفتی مایع مورد نیاز کشور بررسی شد.
به گفته وی صنعت پالایشگاهها تقریبا با 3 چالش روبرو است؛ نخستین چالش، کاهش سوددهی و سود سهام است، دومین چالش مطالبات پالایشگاهها از دولت است و کاهش نقدینگی پالایشگاهها نیز دیگر چالش مهم پالایشگاه ها است.
ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز گفت که لایحه مقابله با تحریمها در دستورکار اعضا بود که پس از انجام بررسیها و استماع نظرات اعضا مقرر شد که لایحه مذکور برای بررسی بیشتر به کمیته روابط خارجی بازگردانده شود.
* مصوبهای برای خودکفایی مساجد در بحث درآمدها
بنابراین گزارش، احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی هم درباره نشست این هفته کمیسیون متبوعش اظهار کرد که برای اولین بار، قرارگاه ملی مسجد در کمیسیون فرهنگی در خصوص تحقق احکام برنامه هفتم و بودجه 1404 تشکیل شد.
همچنین سخنگوی کمیسیون فرهنگی بیان کرد که طبق برنامه هفتم پیشرفت در صورت داشتن زمین میشود 500 متر واحد تجاری برای هر مسجد پیشبینی و هزینههای صدور پروانه برای آن رایگان شود. لذا مقرر شد قرارگاه ملی مسجد، مساجد دارای چنین ظرفیتی را شناسایی و نیازمندی خود برای پیگیری از طریق مراجع ذیربط به سازمان برنامه و بودجه اعلام کند، تا بتوانیم مساجد را در بحث درآمدها خودکفا کنیم.
علاوه بر این، محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون شوراهای مجلس در تشریح نشست این هفته کمیسیون متبوعش، گفت: در این جلسه به ادامه بررسی طرح تشکلهای مردم نهاد در دستور کار کمیسیون پرداخته شد.
وی ادامه داد: در مواد تصویبی مقرر شد که تشکل ها مکلف اند تمامی مبادلات داخلی یا بین المللی را مطابق قانون مبارزه با پولشویی و قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم صورت دهند. همچنین تمامی نقل او انتقال های مالی بین المللی تنها از طریق مسیرهای مورد تایید شورای ارزیابی ملی مجاز خواهد بود.
همچنین سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در تشریح جلسه کمیسیون متبوعش از حضور رئیس سازمان بهزیستی در نشست این هفته این کمیسیون خبر داد که این کمیسیون در تلاش برای ارائه خدمات توانبخشی هدفمند، عادلانه و اثربخش به کودکان دارای معلولیت است و حسینی رئیس سازمان بهزیستی هم در این نشست از تلاش سازمان برای «عدالت در خدمات توانبخشی» خبر داد.
علاوه بر این زهرا سعیدی سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از بررسی جزئیات طرح ملی هوش مصنوعی در این کمیسیون خبر داد و گفت که دراین جلسه ماده یک این طرح به تصویب رسید و ماده 2 آن نیز با توجه به اینکه به وظایف شورای عالی فضای مجازی در این زمینه اشاره داشت جهت بررسی بیشتر به کمیته ICT ارجاع شد.
همچنین ادامه رسیدگی به سایر مواد این طرح به جلسات آتی کمیسیون موکول شد و بعد از جمع بندی در کمیسیون نمایندگان فرصت دارند تا طی 10 روز پیشنهادات خود را به این کمیسیون ارائه دهند، همچنین از نخبگان دعوت می کنیم تا پیشنهادات خود را به این کمیسیون ارائه دهند.
*پیگیری مشکلات سوخت کامیونداران در کمیسیون عمران
اعضای کمیسیون عمران مجلس هم این هفته موضوع سوخت کامیونداران را بررسی کنردن که عبدالجلال ایری سخنگوی این کمیسیون در این باره گفت با حضور مسئولان مربوطه موضوعات و مسائل مختلف این حوزه بررسی شد.
وی افزود: با توجه به مشکلات کامیونداران و چالشهای پیش روی آنان، مقرر شد موضوع تکمیل سامانه جامع پیمایش و توجه به مسافت پیمودهشده برای تخصیص سوخت، با دقت و حساسیت مورد بررسی قرار گیرد؛ همچنین مقرر شد کمیته حملونقل جادهای مجلس با حضور مسئولان ذیربط، این موضوع را پیگیری کند.
بنابراین گزارش حسین حقوردی رئیس کمیته آموزش و پرورش در مجلس شورای اسلامی، از ادامه بررسی طرح تقویت نظام آموزش و پرورش در کمیسیون متبوعش خبر داد و گفت: براساس جزئیات ماده (4) طرح تقویت نظام آموزش و پرورش، وزارتخانه آموزش و پرورش از چهار درگاه یا بخش نیرویهای مورد نیاز خود را در حوزههای اداری ، آموزشی، کیفیت بخشی و خدماتی تامین کند.
*بررسی تنش آبی در کشور
کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات هم این هفته جلسه داشت که بررسی وضعیت مدیریت تنش آبی مورد بررسی قرار گرفت که اعضا نسبت به عملکرد دولت در تخصیص بودجه برای رفع تنشهای آبی انتقاد داشتند.
زنگنه عضو کمیسیون برنامهوبودجه درباره این جلسه گفت که جلسه امروز کمیسیون به بررسی مسئله مدیریت تنش آبی در کشور اختصاص داشت. گزارش آبفا نشان داد که بهرغم تمهیدات و پیشبینیهای مجلس برای رفع تنش آبی از محل بودجه بحران، اهتمام لازم از سوی دستگاههای اجرایی، اعم از سازمان مدیریت بحران کشور، آبفا و سازمان برنامه و بودجه، صورت نگرفته است.
انتهایپیام/