سیاست سازمان شیلات ایران، بهره‌وری در مصرف آب است

خبرآنی/مرکزی رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه سیاست سازمان شیلات ایران مصرف آب بیشتر نیست گفت: در برنامه داریم که از طریق بهره‌وری، هر ساله شاهد کاهش مصرف آب در این حوزه باشیم.

حمزه رستم‌پور در همایش کشوری صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی که ۷ خرداد ۱۴۰۴ در شهرستان محلات برگزار شد، اظهار کرد: استان مرکزی در حوزه پرورش آبزیان پیشرو بوده و ضرورت دارد الگویی برای سایر استان‌ها باشد و مبحث بهره‌وری را در تمامی زیربخش‌های شیلات و آبزی پروری مدنظر قرار دهد.

وی به ایجاد قزل پارک در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: امیدواریم در استان‌های شمالی همچون گیلان و مازندران نیز شاهد ایجاد پارک های تولید آبزیان با نگاه آبزی مصرفی باشیم.

رستم پور امنیت غذایی را یکی از وظایف اصلی دولت ها برشمرد و با اشاره به صحبت های وزیر جهاد کشاورزی در خصوص مثبت شدن سه میلیارد دلاری تراز تجاری گفت: در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال ۱۴۰۲ تراز تجاری این بخش از منفی ۱۱ به منفی ۸ میلیارد دلار رسید که این مثبت شدن ۳ میلیارد دلاری در نتیجه برنامه‌ریزی‌های انجام شده و جلوگیری از واردات بی‌رویه برخی محصولات بوده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۳ ارزش محصولات شیلاتی بیش از ۷۰۰ میلیون دلار بود و شاهد صادرات بیش از ۳۰۰ هزار تنی محصول شیلاتی بودیم که این امر نتیجه زحمات بخش خصوصی بوده است.

رستم پور تصریح کرد: مطابق تاکیدات وزیر جهاد کشاورزی در سال سرمایه گذاری برای تولید، مخاطب اصلی سرمایه گذاری‌های بخش کشاورزی، شیلات بوده و ضرورت دارد اصلاح دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌هایی که نیاز به اصلاح دارد، انجام شود.

وی با تاکید بر همراهی بخش خصوصی با برنامه‌ریزان حوزه شیلات و آبزی‌پروری ادامه داد: کار آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که نیاز به بازنگری دارد، به انجام رسیده و در مواردی که قانون نیاز به اصلاح دارد بایستی راه و مسیر اصلی را پیدا کنیم.

رستم پور با اشاره به افزایش تولیدات شیلاتی از سال ۱۳۵۷ تاکنون تصریح کرد: در سال ۱۳۵۷ شاهد تولید ۳۲ هزار تنی محصولات شیلاتی بودیم اما در حال حاضر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول شیلاتی قابلیت تولید دارد و بیش از ۱۴ هزار شناور و ۳۰ مزرعه فعال شیلاتی در سطح کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه در جنوب کشور به ازای هر کیلومتر ۵ شناور وجود دارد ادامه داد: ۴۰ درصد مرزهای ایران، آبی بوده که این امر یک فرصت طلایی برای توسعه آبزی پروری در کشور است.

رستم پور افزود: تولیدات آبزیان در زمین‌هایی لم یزرع و در نقاط کم برخوردار، قابلیت تولید و صادرات داشته و این امر می‌تواند فرصتی طلایی برای بخش محسوب شود.

رئیس سازمان شیلات ایران سیاست این سازمان را جذب سرمایه گذار برشمرد و افزود: جذب سرمایه گذاران بزرگ و فراهم کردن شرایط برای ایجاد مشاغل خانگی یک فرصت بوده که ضرورت دارد در این بخش اقدامات لازم انجام شود.

وی به سرمایه گذاری انجام شده در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۲۹ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری انجام شد که ۹۷ درصد آن توسط بخش غیردولتی به انجام رسید.

رستم پور بر تشکیل کارگروهی جهت بررسی تمامی جوانب، از تولید بچه ماهی تا بازار و صادرات تاکید کرد و گفت: برای آنکه فعالیتی منجر به شکست نشود ضرورت دارد تمامی جوانب بررسی و مدنظر قرار گیرد.

وی بر اشاعه فرهنگ ماهیان زینتی و هر خانه یک آکواریوم تاکید کرد و گفت: نیاز است از اتاق‌های مسئولان اداری برای اشاعه این فرهنگ استفاده کنیم و از صدا و سیما و سایر ارگان ها کمک بگیریم تا بتوانیم این فرهنگ را در جامعه ترویج کنیم.

رئیس سازمان شیلات همچنین بر استفاده از پژوهش های انجام شده توسط شرکت های دانش بنیان تاکید کرد و افزود: از اقدامات انجام شده توسط بخش تحقیقات و شرکت‌های دانش بنیان بایستی در حوزه ماهیان زینتی بهره بگیریم و برای ترویج و آموزش تحقیقات انجام شده کوشا باشیم.

به گزارش خبرآنی، به نقل از جهاد کشاورزی استان مرکزی، وی با تاکید بر حرکت به سمت آبزی پروری صنعتی گفت: ضرورت دارد نگهداری از آبزیان زینتی به عنوان حیوان خانگی را در جامعه ترویج کنیم.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.