خبرآنی/گیلان رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان، از انجام نشاء برنج در ۹۰ درصد شالیزارهای استان خبر داد و گفت: رعایت تقویم زراعی از سوی شالیکاران استان مورد تاکید است.
صالح محمدی در گفت وگو با خبرآنی، با اشاره به پیشرفت فیزیکی برنجکاری در استان گیلان، اظهار کرد: از ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری در استان، خزانه گیری برای ۱۰۰ درصد شالیزارها انجام شده است.
وی از انجام نشاء برنج در سطح ۲۱۴ هزار هکتار از شالیزارهای استان خبر داد و افزود: عملیات وجین نیز در سطح ۴۷ هزار هکتار معادل ۲۰ درصد اراضی انجام شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان یکی از روش های مرسوم در کنترل بیولوژیک در زراعت برنج را استفاده از توانایی انگلی کردن تخم آفات مختلف برنج به ویژه ساقه خوار توسط زنبور تریکوگراما دانست و تصریح کرد: کنترل بیولوژیک (استفاده از تریکوکارت حاوی زنبور تریکوگراما) به عنوان یک روش سالم و جایگزین سموم شیمیایی برای کنترل آفت ساقه خوار برنج توصیه می شود.
محمدی ادامه داد: برای اثربخشی اجرای این تاکتیک در شالیزار، آگاهی از زیست شناسی آفت و فنولوژی گیاه برنج حائز اهمیت است.
وی با اشاره به آغاز زمان تخم ریزی نسل اول آفت ساقه خوار برنج در مزارع، خاطرنشان کرد: کشاورزان می توانند از روش کنترل بیولوژیک علیه آفت ساقه خوار برنج با رهاسازی زنبور به تعداد ۱۰۰ عدد تریکوکارت برای هر هکتار با فاصله ۱۰ متر از هم اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بر استفاده از تریکوکارت در دو مرحله برای مبارزه اثربخش تر با آفت ساقه خوار تاکید و اظهار کرد: برای کاربرد زنبور تریکوگراما رعایت نکات مهم برای جلوگیری از کاهش کارایی زنبور شامل عدم رهاسازی در شرایط آب و هوایی نامساعد محیطی مانند بارندگی، دماهای بالا، هنگام سمپاشی و بادبردگی سم از مزارع مجاور ضروری است.
وی از کشاورزان برنجکار خواست در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی با کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی یا کارشناس توزیع تریکوکارت در شهرستان مشورت کنند و گفت: امکان تهیه تریکوکارت از دفاتر خدمات حمایتی کشاورزی غیر دولتی وجود دارد.
انتهای پیام