سندی برای7منطقه آمایشی وجود ندارد

به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گرامیداشت روز ملی نقشه‌برداری گفت: امسال هفتاد و دومین سال تاسیس سازمان نقشه‌برداری است. ضمن اینکه اولین سالی است که هفتم خرداد به عنوان روز نقشه‌برداری ثبت شده است. بروزآوری نقشه‌ها جوانی سازمان نقشه‌برداری را نشان می‌دهد و امیدوار هستیم که اقدامات این سازمان منشأ تحول برای کشور باشد.

انتقاد عضو مجمع تشخیص از تبدیل کاداستر به پروژه تاریخی

وی افزود: کار سازمان نقشه‌برداری یک کار پایه‌ای است که گاهی از آن غفلت می‌شود. گاها دستکاری هایی در طبیعت می‌کنیم بدون آنکه همه جوانب آن را دیده باشیم و بعدا آسیب‌های زیان بار آن را بیان می‌کنیم. وقتی فرونشست را در اصفهان، تهران، بناهای تاریخی بزرگ مطرح می‌کنیم، چه فاجعه‌ای است؟ اما آیا به سازمان براساس توانمندی خود ماموریت دریافت کرده است؟ پروژه ساده‌ای مانند کاداستر به یک پروژه تاریخی تبدیل شده و نمی‌دانیم کی تمام می‌شود. مانند کارت ملی که نمی‌دانیم کی همه می‌توانند کارت ملی داشته باشند. زمین‌خواری رخ می‌دهد چرا که تکلیف زمین‌های ملی مشخص نیست.

اگر روزی به نام نقشه‌برداری نام‌گذاری می‌شود باید نشان از توجه بیشتر باشد. بخش زیادی از کشور از جمعیت تخلیه شده است. آیا تفاوت نمی‌کند وقتی سکونت را از مناطقی از کشور تخلیه می‌کنیم؟ با چه چیزی می‌خواهیم این خلا را پر کنیم، دیوار مرزی؟ سازمان 450 پرسنل فعال دارد و حدود هزار بازنشسته دارد. همه این افراد می‌توانند در خدمت اقدامات سازمان قرار بگیرند.

آقامحمدی با اشاره به اینکه چنین اقدامی هزینه‌ای ندارد، اگر ارگان‌ها یک ساختمان کمتر بسازند برای این کار کافی است، گفت: به طور مثال وزارت نیرو نه تنها ساختمان‌های خود را کم نکرد بلکه یک ساختمان جدید نیز ساخته است. نتیجه آن ناترازی برق است. سازمان نقشه‌برداری همینجا بوده است اما کار آن و حجم اقدامات آن تفاوتی داشته است؟

هیچ سند آمایش استانی وجود ندارد

وی با تاکید براینکه امروز در برنامه هفتم 7 منطقه آمایشی طراحی شده است، گفت: هیچ نقشه آمایشی در این زمینه نداریم. نمی‌دانیم مزیت هر استان چیست و چه ارتباطی با استان‌های اطراف یا کشورهای همسایه باید داشته باشد. فرونشست در کشور در حدی است که در کنار جاده‌ها و جنگل‌ها قابل مشاهده است. امروز با هوش مصنوعی رصد می‌کنند و کار انجام می‌دهند. همین امروز کاربردی است و نیازی به سازمان ملی هوش مصنوعی ندارد. امیدوار هستیم سازمان نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا کند.

مسکن‌سازی در اطراف تهران با وجود خالی بودن منطقه 13 و 14

وی اظهار کرد: سازمان برنامه و بودجه باید توجه ویژه‌ای به سازمان نقشه‌برداری داشته باشد. اگر نیاز است حتی از نظر دانشی بورسیه برقرار کند. برای فعالان اقتصادی باید از جهت نقشه‌برداری راهنمای بزرگی باشیم. در مناطق کمتر برخوردار کشور نقشه‌ها بسیار لازم است. در حوزه مسکن گفته می‌شود نیازمند زمین هستیم و خانه‌ها را به هشتگرد و پرند می‌بریم در حالی که منطقه 12 و 14 خالی است. به آنها بافت فرسوده گفته می‌شود. توسعه شهر تهران و از بین بردن زمین‌های کشاورزی منجر به خطر افتادن امنیت غذایی می‌شود.

تنها 13 هزار و 542 روستای کمتر برخوردار در کشور داریم. این تعداد را به 4 هزار منظومه تقسیم کردیم. خواهش ما این است که سازمان نقشه‌برداری بیاید کمک کند و بگوید کدام راه ها پر هزینه است. بیاید بگوید نباید جمعیت از فلان منطقه تخلیه شود. امروز قبول کردند که نقشه‌برداری یک روز به خصوص داشته باشد و نقشه‌برداران می‌توانند راهنمای درستی برای تصمیم‌گیری ها باشند.

رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اینکه امروز بحث‌های برنامه چشم انداز 1430 در حال تنظیم است، گفت: در بازه این چشم انداز چند فرصت خوب داریم که یکی از آنها جمعیت جوان است. این گران ترین فرصتی است که وجود دارد. تمام ساختارهایی که باید ایجاد شود تا انسان به عنوان سرمایه قلمداد شود باید مورد توجه قرار بگیرد. اگر از چشم انداز صحبت می‌کنیم باید تغییرات بنیادین ایجاد کنیم.

مسئله دوم نفت و گاز است که در آینده دیگر امکان استفاده از آن را نداریم. دو میلیون میلیارد ارزش سهام عدالت است که برای 60 میلیون نفر است. این سهام در اختیار دولت است. سه صندلی در هر حوزه پیدا می‌کنند و روی صنایعی مانند مس می‌نشینند. در حالی که امکان ایجاد توسعه در این طریق وجود دارد. سهمی که ارزش بازاری 15 میلیون تومانی دارد می‌تواند با دیگر سهم ها جمع شود و کارهای بزرگی انجام دهد. از زمانی که صندوق ETF ایجاد شده تا امروز یک و نیم برابر شده است. آیا سایر هزینه‌ها نیز به همین میزان رشد کرده است؟

وی ادامه داد: در حال حاضر صندوق بازنشستگی کشور و لشگری حدود 500 هزار میلیارد تومان کسری دارند. باید شرکت‌های زیان ده این شرکت‌ها حذف شوند. وقت نداریم که هر کسی بیاید و بخواهد فکر کند. بحث‌ها در گذشته انجام شده است اما به طور مثال خبری از اجرایی شدن اصل 44 می‌شنویم؟

8 درصد باید جی دی پی ما رشد کند یعنی حجم اقتصاد ایران 48 میلیارد دلار رشد کند. حدود 4 برابر این رقم نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم. راه حل وجود دارد اما نقشه راه مشخصی وجود ندارد. اگر تا 1430 سالی 8 درصد رشد کنیم حجم اقتصاد کشور به 4200 میلیارد دلار خواهد رسید. با توجه به حجم رشد کشورهای اطراف ما آیا چیزی از اقتصاد کشور با این رقم باقی خواهد ماند؟

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.