بازآفرینی سفال‌های جیرفت و ارتباط آن با خیام فیلم

به گزارش سرویس‌خبری مهر، «این کوزه» عنوان نمایشگاهی است که هنرمندان سفال گر را در گالری «آبانه» گردهم آورده تا در شهرستان رفسنجان حقیقت جیرفت را به نمایش بگذارند. این هنرمندان در بیانیه خود پیرو این نمایشگاه نوشتند: خاک زمان و خاطره بازآفرینی جیرفت به افتخار عمر خیام عنوان نمایشگاه است در روزی که به پاس حکیم عمر خیام شاعر ستارگان و جوینده حقیقت ادای احترام می‌کنیم نگاهمان را به دوردست می‌دوزیم به گهواره کهن تمدن ایرانی جیرفت. در این نمایشگاه خاطره باستان و تاملات فلسفی در قالب خاک بافت و فرم به یکدیگر می رسند.

بازآفرینی سفال‌های جیرفت و ارتباط آن با خیام  فیلم

آثار سفالی الهام گرفته از هنر، نمادها و میراث معنوی تمدن جیرفت هستند یکی از نخستین و پیچیده‌ترین جوامع بشری جیرفت است پژواک این تمدن در ظرف‌های منقوش خطوط راز آلود و زیبایی خاموشی که از مرزهای زمان عبور می‌کند همچنان جاری است.

در روح خیام که گذر عمر و راز هستی را به تماشای اندیشه می‌نشست این آثار پلی می‌زند میان گذشته و اکنون در هر انحنا و سطح، شوق انسانی برای باقی ماندن برای گفتگو با آینده از طریق خاک و آتش آشکار است این نمایشگاه نه تنها ادای دینی است به نبوغ خیام که احیای صدایی خاموش نیز هست تمدنی که همچون رباعیاتش هنوز در جان آدمی زمزمه می‌کند.

در این نمایشگاه آثار سفال و سرامیک ۲۸ هنرمند به نمایش گذاشته شد همه این آثار بازآفرینی کشفیات تمدن جیرفت است. این آثار تک نسخه‌ای که از اسطوره‌های جیرفت الگو برداشته شده، قابل فروش هم بودند. در کنار نمایش این آثار عصرها نشست‌های تخصصی با حضور خیام پژوهان برگزار شد.

سامان ابریشمی، دبیر جشنواره با بیان اینکه خیام در شعرهایش به کوزه و سفال اشاره‌های زیادی داشته گفت: بازخوانی معنا در سنت سفالگری و احیای روایت‌های فراموش‌شده تمدن‌های کهن هدف این نمایشگاه و جشنواره است. وقتی صحبت از تمدن جیرفت می‌شود، فقط درباره سرقت آثارش حرف می‌زنیم درحالی که می‌شد روی گردشگری داخلی و خارجی آن کار کرد. ما سعی کردیم اطلاعات کارها به زبان انگلیسی باشد که اگر سرچ شد؛ توسط منابع خارجی هم دیده شود. متأسفانه قدمت جیرفت در میان گردشگران خارجی با ۳۵۰۰ سال شناخته شده در حالی که می‌دانیم این تمدن بیش از ده هزار سال قدمت دارد.

وی گفت: چه بهتر بود اگر میراث فرهنگی این آثار را خریداری می‌کرد ولی این اتفاق نیفتاده است. این آثار تک هستند و هر کدامشان بازآفرینی از کشفیات جیرفت بوده‌اند.

نمایشگاه این کوزه به مناسبت هفته میراث فرهنگی و بزرگداشت خیام در شهرستان رفسنجان برپا شده بود.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.