حل و فصل ۱۶ پرونده قتل در شورای حل اختلاف دزفول طی سال ۱۴۰۴

مصطفی آباد در گفتگو با سرویس‌خبری مهر اظهار کرد: با تلاش اعضای شورای حل اختلاف و با همراهی اولیای دم مقتولان، این تعداد پرونده قتل به سازش منتهی و از مجازات قصاص به پرداخت دیه تبدیل شدند، همچنین بر این اساس رضایت بی قید و شرط منجر و از جنبه خصوصی رهایی و از جنبه عمومی آن برابر مقررات قانونی بررسی و رسیدگی می‌شود.

وی با اشاره به نقش مناسبت‌های مذهبی در گسترش فرهنگ صلح و گذشت، تصریح کرد: تنها در دهه کرامت، چهار پرونده قتل با رضایت اولیای دم به صلح انجامید که این امر به برکت میلاد با سعادت حضرت فاطمه معصومه (س) و امام رضا (ع) رقم خورد.

آباد عنوان کرد: یکی از این پرونده‌ها مربوط به قتلی بود که بیش از ۱۸ سال قبل رخ داده بود و در آن، قاتل پنج نفر از اعضای یک خانواده را به قتل رسانده بود. با این حال پس از سال‌ها پیگیری، گفتگو و تلاش‌های مداوم شورای حل اختلاف، این پرونده نیز به مصالحه ختم شد.

وی ادامه داد: صلح در پرونده‌های قتل از مصادیق بارز احقاق حقوق عامه و ارتقای امنیت اجتماعی است و ما در دستگاه قضائی دزفول بر آنیم تا با توسعه فرهنگ صلح از آسیب‌های ناشی از نزاع‌ها و جرایم خشن بکاهیم.

رئیس دادگستری دزفول بیان کرد: این موفقیت‌ها مرهون همراهی خانواده‌های داغدار، تلاش خالصانه اعضای شوراهای حل اختلاف و اعتماد مردم به دستگاه قضائی است.

آباد تاکید کرد: پیشگیری از وقوع جرم به معنای اتخاذ تدابیر و برنامه‌هایی برای کاهش وقوع جرایم و آسیب‌های ناشی از آن است و صلح و سازش به عنوان یک رویکرد پیشگیرانه، می‌تواند در کاهش اختلافات و در نتیجه پیشگیری از وقوع جرایم تأثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه شورای حل اختلاف، به عنوان یک نهاد زیر نظر قوه قضائیه، نقش مهمی در ارتقای صلح و سازش و پیشگیری از جرم ایفا می‌کند گفت: اعضای شورای حل اختلاف با تلاش برای ایجاد صلح و سازش بین طرفین، می‌توانند به کاهش اختلافات و پیشگیری از وقوع جرایم کمک کنند.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.