افشین: کارخانه‌های نوآوری اطراف شرکت‌های صنعتی ایجاد می‌شوند

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، تفاهم‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در محل معاونت علمی امضا شد.

حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، در جریان امضای این تفام‌نامه طی سخنانی گفت: هدف ما از این تفاهم‌نامه ایجاد و گسترش کارخانه نوآوری حول شرکت‌های صنعتی برای تکمیل زنجیره ارزش‌شان است، پیشتر ناحیه نوآوری حول دانشگاه‌ها ایجاد شد و البته همچنان در حال توسعه است از این رو، برآن شدیم تا از رهگذر انعقاد این تفاهم‌نامه این ایده را در شهرک‌های صنعتی هم عملیاتی کنیم.

او ادامه داد: همه استان‌ها به دلیل محدود بودن منابع و البته سیاست معاونت علمی در انجام پروژه‌های جدید، موضوع ما در این تفاهم‌نامه نیستند و می‌کوشیم نخست با سه الی چهار استان با توانمندی دانش‌بنیان این ایده را کلید زده و در ادامه با رسیدن به یک الگوی موفق آن را به دیگر استان‌ها هم تسری داده و تکثیر کنیم.

معاون علمی با بیان اینکه شهرک‌ها باید از تنوع زیست‌محیطی برخوردار باشند، تصریح کرد: می‌کوشیم تا مزیت هر استان را حول آن شهرک گسترش داده و چیزی حدود پنج هکتار فضا در هر شهرک را به کارخانه نوآوری اختصاص دهیم.

این مقام مسئول ضمن اشاره به نوپا بودن شرکت‌های دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان برای تبدیل کردن ایده‌های خود به محصول به امکانات و حمایت‌های لازم نیاز دارند و از این رو، درصدد هستیم در قالب بسته‌هایی حمایت‌های لازم را از آنها به عمل آوریم.

او همچنین بر دو کارکرد کارخانه نوآوری متمرکز شد و گفت: با ایجاد این نواحی از یک‌طرف، سرریز ثروت را از شرکت‌های بزرگ به شرکت‌های دانش‌بنیان و از طرف دیگر سرریز فناوری را از شرکت‌های دانش‌بنیان به شرکت‌های بزرگ شاهد هستیم.

افشین در پایان خاطرنشان کرد: این تفاهم‌نامه یک شروع جدید برای زیست‌بوم فناوری است.

حرکت شهرک‌های صنعتی به سمت انقلاب صنعتی چهارم

محمد جواد صدری‌مهر نیز طی سخنانی گفت: تفاهم‌نامه امروز کاملا رویکردی «اقتصادی» دارد و از این رو، می‌تواند تاثیر مستقیمی بر افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان در GDP کشور داشته باشد.

او ادامه داد: دغدغه ما در سال گذشته حمایت از دانش‌بنیان‌ها برای استقرار در شهرک‌های صنعتی بود اما امروز با شبکه‌ای از دانش‌بنیان‌های توانمند مواجهیم و می‌کوشیم تا ضمن ایجاد یک زیست‌بوم تولید فناورانه، آنها را به سمت انقلاب صنعتی چهارم حرکت دهیم. در این مسیر ابزارهایی همچون اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه می‌تواند نقش مهمی در پیشبرد این ایده‌ها ایفا کند.

تکمیل زنجیره ارزش صنایع متناسب با توانمندی هر استان

رضا انصاری مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران هم در این مراسم بر ضرورت افزایش سهم اقتصاد دانش‌بنیان در GDP کشور تاکید کرد و گفت: با همکاری و هم‌افزایی می‌توانیم شاهد خروجی اثرگذار و ماندگار باشیم. تشکیل کارگروه مشترک و ارائه گزارشات مستمر دوره‌ای در این مسیر راهگشا است.

او ادامه داد: در شهرک صنعتی از این ظرفیت برخوردار هستیم و در همه شهرستان‌ها میزبان بنگاه‌های صنعتی خرد، متوسط و بزرگ هستیم و می‌کوشیم تا زنجیره ارزش را متناسب با توانمندی هر استان تکمیل کنیم.

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم از رهگذر این تفاهم‌نامه ضمن درک نیازهای صنعت کشور به راهکارهایی فناورانه در این مسیر برسیم.

منبع : مهر

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.