خبرآنی/خوزستان مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به ظرفیتهای منحصربهفرد سرمایهگذاری استان در حوزه شیلات گفت: براساس سند آمایش سرزمین، زمینههای سرمایهگذاری شهرستانهای مختلف در حوزه شیلات مشخص و زیرساختها جهت ارائه تسهیلات با توجیه فنی و اقتصادی بالا فراهم شده است.
مرتضی سوری سهشنبه ۶ خرداد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان خوزستان به دلیل تنوع اقلیمی، دارا بودن بیش از ۲۲۰ کیلومتر نوار ساحلی، پنج رودخانه دائمی و سهم ۳۰ درصدی از آبهای سطحی شیرین کشور شرایط بینظیری برای تکثیر و پرورش انواع آبزیان را دارد.
وی افزود: در سال گذشته مجموع تولیدات آبزیان در استان در زمینه صید از دریا و آبزیپروری به ۱۴۹ هزار تن رسید که این رقم معادل حدود ۱۱.۵ درصد کل تولیدات آبزیان در کشور است. از این میزان ۹۶ هزار تن مربوط به آبزیپروری و عمده تولیدات مربوط به پرورش ماهیان گرمآبی و با تولیداتی برابر ۷۴ هزار تن بوده است.
مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به ظرفیتهای بالقوه توسعه شیلات در خط ساحلی استان گفت: ۳۱ هزار هکتار از اراضی استان برای پرورش ماهیان دریایی و میگو شناسایی، مطالعه و مجوزهای لازم اخذ شده که بخشی از آن فعال و بخش عمدهای از آن در انتظار ورود سرمایهگذاران است.
سوری یکی از مهمترین فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه شهرستانهای آبادان و خرمشهر را بهرهگیری از ظرفیتهای منطقه آزاد اروند بهویژه در زمینه توسعه صنایع شیلاتی و صادرات آبزیان جهت تحقق رشد اقتصادی پایدار دانست و افزود: امید میرود با برنامهریزیهای هدفمند و حمایتهای لازم شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این بخش و تقویت جایگاه آن در اقتصاد استان باشیم.
وی ادامه داد: در چارچوب سیاستهای توسعه اقتصاد دریا محور، پرورش ماهی در قفس یکی از ظرفیتهای مهم و قابل توجه است که سواحل بحرکان از استعداد بالقوهای در این زمینه برخوردار است؛ وجود خوریات متعدد نیز بستری مناسب برای ایجاد و گسترش مزارع پرورش ماهی فراهم کرده است.
مدیرکل شیلات خوزستان یادآور شد: علاوه بر آن سدهای احداثشده در مسیر رودخانهها نیز ظرفیتهای جدیدی برای توسعه پرورش آبزیان را ایجاد کردهاند. این منابع آبی کنترلشده میتوانند با برنامهریزی اصولی و بهرهگیری از دانش فنی به یکی از ارکان تولید پایدار آبزیان در استان تبدیل شوند و ترکیب این ظرفیتهای طبیعی و زیرساختی فرصت بینظیری برای اشتغالزایی، امنیت غذایی و توسعه پایدار در استان فراهم میکند.
وی همچنین به استفاده از منابع آبی کشاورزی برای توسعه آبزیپروری اشاره و خاطرنشان کرد: با استفاده از آب تخصیص یافته به بخش کشاورزی و بهرهگیری از استخرهای ذخیره کشاورزی و بدون نیاز به تخصیص آب جدید میتوان به آبزیپروری پرداخت و بهصورت بهینه و پایدار در حوزه شیلات فعالیت کرد.
سوری از استقبال سرمایهگذاران و رشد قابل توجه پرورش ماهیان خاویاری در استان خبر داد و گفت: با وجود اینکه ماهیان خاویاری بومی شمال کشور هستند اما در استان خوزستان با سرعت رشد بیش از دو برابر نسبت به نیمه شمالی کشور به بلوغ میرسند و زودتر به مرحله خاویاردهی میرسند؛ این امر فرصتی استثنایی برای سرمایهگذاری در این حوزه فراهم کرده است.
مدیرکل شیلات خوزستان بیان کرد: یکی از مهمترین اقدامات انجام شده براساس سند آمایش سرزمینی تدوین ظرفیتهای شیلاتی استان جهت سرمایهگذاری است و با توجه به استعدادهای موجود زمینههای سرمایهگذاری شهرستانهای مختلف مشخص شده و زیرساختها جهت ارائه تسهیلات با توجیه فنی و اقتصادی بالا فراهم است.
وی ادامه داد: تیم کارشناسی شیلات در ستاد اداره کل و شهرستانها آمادگی خدمترسانی و ارائه راهنماییهای فنی لازم به سرمایهگذاران جهت سرمایهگذاری مطمئن و اقتصادی را دارند.
وی در پایان تاکید کرد: با توجه به ظرفیتهای ساحلی، رودخانهای، منابع آبی مورد استفاده در کشاورزی اعم از زراعت و باغات و همچنین شرایط آبوهوایی مطلوب، استان خوزستان یکی از مستعدترین مناطق کشور برای سرمایهگذاری در بخش شیلات است و از سرمایهگذاران علاقهمند برای ورود به این حوزه دعوت به عمل میکنیم.
انتهای پیام