رسانه اسرائیلی نوشته رئیسجمهور آمریکا اقدام به استفاده از شرکای منطقهای برای تضمین روند صلح داخلی در سوریه کرده و هرگز وعدهای نداده که به نفع رژیم صهیونیستی، با ایران بجنگند.
به گزارش خبرآنی، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا با تلاش برای دور کردن آمریکا از درگیریهای پرهزینه در غرب آسیا، از شرکای منطقهای برای تحمیل و تضمین صلح در سوریه استفاده میکند، در حالی که لبنان با مشکل یافتن حامیانی برای تضمین اجرای شروط آمریکا و اصلاحات اقتصادی مواجه است و ۲ کشور برای بازسازی در دوران پساجنگ بلاتکلیف ماندهاند.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در مراسم فارغالتحصیلی آکادمی نظامی این کشور در وست پوینت که در آن به انتقاد از اهداف ماموریتهای خارجی ارتش پرداخت، با اعلام آتشبس با یمن نیز همین دکترین را اجرایی کرده و جنگ در دریای سرخ را جنگی تعریف کرد که دیگر تاثیری بر آمریکا ندارد و اگر رژیم صهیونیستی یا هر بازیگر دیگری مجبور به ادامه دادن این جنگ شود، میتوانند به طور مستقل عمل کنند.
ترامپ در این سخنرانی گفت: سربازان آمریکایی دههها به کارزارهای نظامی ملتسازی در کشورهایی اعزام شدهاند که هیچ ارتباطی به ما ندارند، از سوی رهبرانی اداره میشوند که درکی از کشورهای دور ندارند.
او همچنین با انتقاد از سیاستگذاری رهبران آمریکایی درباره عملکرد ارتش این کشور گفت: آنها نیروهای مسلح را درگیر هر نوع پروژه اجتماعی و اهداف سیاسی کرده و در عین حال، مرزهایمان با بیدفاع گذاشته و زرادخانههایمان را برای جنگیدن در نبرد دیگر کشورها، خالی کردند. ما برای مرزهای دیگر کشورها جنگیدیم اما برای مرزهای خودمان نجنگیدیم.

محول کردن مسئولیت اجرای «مدل سوریه» به بازیگران منطقهای
در گزارش روزنامه هاآرتص، چاپ فلسطین اشغالی با این مقدمه مطرح شد: ترامپ مدت کوتاهی بعد، همین جهانبینی را با تصمیم خود برای دیدار با «احمد الشرع» رئیس هیات حاکمه سوریه و لغو تمامی تحریمهای سوریه حتی بر سران گروه تروریستی «تحریرالشام» به سرکردگی الشرع به نمایش گذاشت. تحریرالشام هنوز یک سازمان تروریستی محسوب میشود.
دولت آمریکا در ماه مارس به منظور لغو تحریمهای سوریه از الشرع درخواستهایی از جمله مبارزه با تروریسم، بیرون راندن جنگجویان خارجی از سوریه، انهدام تسلیحات شیمیایی این کشور و عهدهدار شدن مسئولیت اداره اردوگاههایی را داشت که محل نگهداری اعضای گروه تروریستی داعش و خانوادههای آنهاست. اما در میان این درخواستها، امور مرتبط با «ملتسازی» از جمله ایجاد یک نظامی حکمرانی دموکراتیک، اجرای حقوق بشر و حقوق مدنی، برابری زنان یا دیگر مواردی نبود که ترامپ آنها را «آزمایشهای اجتماعی» مینامد.
الشرع هم در اظهارات علنی و هم غیرعلنی خود وعده داده تمامی این شروط، از جمله ملحق شدن به توافق «ابراهیم» (توافق عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی) را «در شرایط درست» اجرایی کند. اما هیچ یک از آنها تاکنون عملی نشدهاند.
در ادامه این مطلب با اشاره به گشایشی که لغو تحریمهای آمریکا و اروپا در اقتصاد سوریه با سرمایهگذاری خارجی فراهم خواهد کرد، مطرح شد: نکته جالب توجه و مبتکرانه درباره «مدل سوریه» ترامپ که او با لغو تحریمهای این کشور تنها بر اساس وعدههای الشرع ایجاد کرده، این است که به طور موثری مسئولیت رفتار خوب رئیس دولت حاکم بر سوریه را به دیگر کشورهای منطقه، یعنی عربستان سعودی، قطر و ترکیه منتقل کرد. رئیسجمهور آمریکا به این ترتیب، حداقل به طور نظری خود را از مشغلههای بیشتر برای رسیدگی به امور کشور دوری خلاص کرد که تهدیدی برای مرزهای آمریکا ایجاد نمیکند.
اما این فقط جنبه نظری موضوع است، چراکه سوریه هنوز کشوری «مظنون» و محل بروز اختلافی خطرناک با رژیم صهیونیستی است. از همین رو، ممکن است درگیری خشونتباری رخ دهد که آمریکا را باز هم به این صحنه بازگرداند.

داستان متفاوت ایران
این رسانه با پرداختن به سیاست دولت ترامپ در قبال ایران نوشت: سیاستی که رئیسجمهور آمریکا در قبال سوریه در پیش گرفته و عملکرد او در مورد لبنان ممکن است نشاندهنده راهبرد او علیه ایران نیز باشد. آیا ترامپ جنگ با ایران را در فهرست جنگهایی قرار خواهد داد که برای حفاظت از آمریکا باید به آنها پرداخته شود یا آن را صرفا به عنوان جنگی دیگر از سوی «کشورهای دیگر» خواهد دانست که حتی اگر اسرائیل تصمیم به شروع آن بگیرد، تاثیری بر آمریکا ندارد.
ترامپ تاکنون گفته است خط قرمز او توانمندی ایران برای دستیابی به سلاح اتمی است و تهدید کرده اگر تهران از توافق با آمریکا در این زمینه رویگردان شود و پایبندی نکند، دست به حمله نظامی علیه ایران خواهد زد. اما او هرگز وعدهای نداده که در نبرد رژیم صهیونیستی بجنگند.
انتهای پیام