نقش جامعه ایثارگری در جنگ شناختی/ نظم جهانی در حال تغییر است

به گزارش گروه سیاسی ‌پایگاه خبری خبرآنی، آیت‌الله محمدمهدی میرباقری در پیام ویدئویی به چهارمین کنگره سراسری جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی، ضمن قدردانی از جانبازانی که در دوران جوانی، جان خود را برای دفاع از اسلام در برابر نظام کفر در معرض خطر قرار دادند، گفت: شما دشواری‌های بسیاری را در طول این سال‌ها تحمل کرده‌اید و در برابر این عزم، خدا استواری، استقامت، بصیرت و ایمان روز افزون و نیز مقبولیت اجتماعی به شما عطا کرده که بر تکلیف امروز شما بیفزاید.

وی با بیان اینکه ما در معرض یک درگیری همه جانبه  با دشمن هستیم که بخشی از این درگیری از جنس نرم و در میدان جنگ شناختی است، گفت: جامعه جانبازان و ایثارگران می‌تواند به نسل جوان برای عبور به سلامت از این درگیری کمک کند.

میرباقری با بیان اینکه ما در معرض یک واقعه ی مهم در جامعه جهانی هستیم و آن تغییر نظم گذشته و شکل گیری یک نظم جدید است، افزود: در پی حوادثی که در صحنه جهان می‌بینید، تعاملاتی که بین قدرت‌ها اتفاق می‌افتد، اتفاق دیگری در حال شکل‌گیری است؛ تغییر نظم جهانی و ایجاد مقدمات یک نظم جدید. دشمن نیز تلاش می‌کند در این میدان با جنگ شناختی با مسلمانان، با جبهه مقاومت و با هسته سخت انقلاب اسلامی، از حضور موثر ما در نظم آینده جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه رهبری دو سال قبل در روز دانش‌آموز اشاره کردند که نظم کنونی جهان در حال تغییر است و نظم آینده مختصات متفاوتی دارد، گفت: افول قدرت امریکا، انتقال قدرت به آسیا و گسترش ادبیات مقاومت، سه ویژگی مختصات نظم جهانی آتی از منظر مقام معظم رهبری است. اما دشمن تلاش می کند باز هم با غفلت مسلمانان، نظم جدید را با غیبت آنها شکل دهد. بنابراین مسلمانان باید مراقب باشند که بتوانند فعالانه در نظم جدید حضور موثر داشته باشند و از ناحیه غفلتی که یکبار در اواخر قرن 18 میلادی و یکبار بعد از جنگ جهانی دوم دچار آن شدند، دوباره آسیب نبینند.

میرباقری با بیان اینکه تغییر نظم جهانی به شدت تحت تاثیر انقلاب اسلامی ایران است، گفت: انقلاب اسلامی بعد از فروپاشی شوروی بر افول امریکا و غرب لیبرال اثر گذاشته و طبعا پایه های نظم  قدیم متزلزل شده و برای دنیای امروز و آینده کارامد نیست. دشمن هم متوجه این موضوع شده و به دنبال تغییر نظم است اما با ما جنگ شناختی می‌کند،  به شکلی که تلاش می کند قدرت و نفوذ خود را بیش از آنچه که واقعا هست جلوه دهد و موقعیت و قدرت ما را نیز در نظر خودمان ضعیف و متزلزل بنمایاند که موجب یاس می‌شود. در حالی که توازن قدرت به نفع اسلام در حال تغییر است و ناموازنه قدیم در حال اصلاح است و ظرفیت قدرت ما برای اثرگذاری بر نظم آینده، قابل توجه است.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه از آغاز قرن بیست و یکم که امریکایی ها برای تغییر نظم منطقه و حتی تغییر نقشه کشورها در منطقه حضور پیدا کرده‌اند، دو بار از همه امکانات خود برای جنگ نرم و ترکیبی استفاده کردند برای تحقق اهدافشان؛ یکبار در 2001 و یکبار در یکی دو سال اخیر تلاش کردند با جنگ ترکیبی کار را پیش ببرند. به خصوص در یکسال اخیر که جمهوری خواهان سر کار آمدند.

وی ادامه داد: قدرت غرب و هژمونی ایدئولوژیک آنها در ابتدای قرن 21 قطعا بیشتر از امروز بود؛ به طوری که 60 نفر از متفکران امریکا در حمایت از بوش، نامه‌ای نوشتند و در آن، تاکید کردند که این جنگ برای گسترش ایدئولوژی امریکایی است و یک جنگ اخلاقی در حال وقوع است؛ حتی اگر از سلاح‌های غیرمتعارف استفاده شود. اما اکنون دیگر نه غرب قدرت ایجاد اجماع جهانی علیه دنیای اسلام و جبهه مقاومت را دارد و نه توان نظامی گذشته را دارد. رویای هژمونی غرب نیز در حال فروپاشی و افول است و در مقابل، توجه به ادیان الهی در جهان در حال رشد است. بنابراین ظرفیت امروز ما از ظرفیت سال 2001 بیشتر است.

میرباقری با بیان اینکه غرب اکنون می‌خواهد از طریق اسرائیل، نظم جدیدی را به دنیا تحمیل کند و حضور اخیر رییس‌جمهور امریکا نیز برای تغییر نظم منطقه‌ای در مسیر تغییر نظم جهانی است، افزود: آنها به دنبال ایجاد امپراطوری بنی‌امیه هستند تا مسوولیت‌های دنیای اسلام و ایفای نقش را بر عهده این امپراطوری بگذارند.

وی یادآور شد: وقتی تمدن جدیدی در جهان در حال شکل‌گیری است، طبعا تلاش‌هایی برای اینکه پایه‌های تمدن رقیب متزلزل شود بوجود می‌آید و در این درگیری بزرگ، قبض و بسط‌های بزرگی رخ می‌دهد. بنابراین انسان‌هایی که بزرگ نیستند، با توجه به امور خرد، از صحنه‌ی کلان غافل می‌شوند. اکنون جنگ شناختی دشمن بیشتر متمرکز بر مشغول کردن هسته سخت انقلاب به امور خرد است؛ به این ترتیب که برخی اقدامات غلط را تفسیر به شکست کند و ما را از استقامت و ادامه راه مقاومت به این ترتیب مایوس کند.

آیت الله میرباقری میرباقری خطاب به شرکت کنندگان در کنگره سراسری جمعیت جانبازان خاطرنشان کرد: باید مراقب باشیم توجه به امور جزئی ما را از طرح کلان گسترش انقلاب اسلامی و پیشروی در مرزهای دشمن غافل نکند و آن هدف را دنبال کنیم و ان شا الله بی‌تردید به موفقیت خواهیم رسید.

این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ما در صحنه عینی که در دنیای اسلام و ایران در جریان است، با دو قرائت از اسلام مواجهیم، گفت: این دو قرائت متفاوت را می‌توان اسلام امریکایی و اسلام ناب محمدی (ص) نامید.

به اعتقاد وی، امام راحل (ره) در ماه‌های پایانی عمر خود که به نوعی سرآغاز دوره سازندگی در کشور است، در بیانیه‌های متعدد نسبت به حاکمیت اسلام امریکایی به جای اسلام ناب هشدار دادند و نگران بودند که اسلام امریکایی به گفتمان عمومی جامعه تبدیل شود.

وی سپس به تبیین مختصات اسلام ناب و اسلام امریکایی از منظر امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: ایشان در بیانیه های پاییز 67 بیشتر بر دو نکته تاکید داشتند؛ یکی اینکه اسلام ناب قدرت شرق و غرب را به خاک مذلت خواهد کشاند و دوم اینکه طرفداران اسلام ناب، مستضعفان و محرومان از قدرت و ثروت هستند.

میرباقری ادامه داد: اسلام ناب از منظر امام راحل، قله‌های کلیدی جهان را فتح و ابرقدرت‌ها را از صحنه محو خواهد کرد؛ در حالی که اسلام امریکایی ابرقدرت‌ها را به رسمیت می‌شناسد و می‌خواهد با آنها تعامل کرده و به تدریج نظمی که آنها در جهان ایجاد کرده‌اند را به رسمیت خواهد شناخت.

وی به ذکر بخشی از پیام بنیانگذار انقلاب اسلامی به مسوولان برگزاری سمینار جهاد سازندگی در سال 67 اشاره کرد و گفت: امام در این متن پس از تشکر از زحمات جهادگران فرمودند: «فرزندان عزیز جهادی‌ام به تنها چیزی که باید فکر کنید، به استواری پایه‌های اسلام ناب محمدی - صلی الله علیه و آله و سلم - است. اسلامی که غرب، و در رأس آن امریکای جهانخوار، و شرق و در رأس آن شوروی جنایتکار را به خاک مذلت خواهد نشاند. اسلامی که پرچمداران آن پابرهنگان و مظلومین و فقرای جهانند و دشمنان آن ملحدان و کافران و سرمایه داران و پول پرستانند. اسلامی که طرفداران واقعی آن همیشه از مال و قدرت بی‌بهره بوده‌اند؛ و دشمنان حقیقی آن زراندوزان حیله‌گر و قدرت مداران بازیگر و مقدس نمایان بی‌هنرند». ایشان سپس توصیه می‌کنند که جوانان باید از سد نه شرقی و نه غربی عبور کنند و کشور را بر اساس استقلال بسازند؛ فرمایشاتی که هنوز هم زنده است و به کار امروز ما می‌آید؛ کمااینکه مقام معظم رهبری نیز تلاش کرده‌اند در طول چند دهه اخیر، این خط فکری را حفظ کنند.

میرباقری ادامه داد:امام (ره) در پیامی که در پاییز 67 خطاب به هنرمندان صادر کرده‌اند، تاکید می‌کنند «تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقل دهنده اسلام ناب محمدی- صلی اللَّه علیه و آله و سلم- اسلام ائمه هدی- علیهم السلام- اسلام فقرای دردمند، اسلام پابرهنگان، اسلام تازیانه خوردگانِ تاریخِ تلخ و شرم‌آور محرومیتها باشد. هنری زیبا و پاک است که کوبنده سرمایه داری مدرن و کمونیسم خون‌آشام و نابودکننده اسلام رفاه و تجمل، اسلام التقاط، اسلام سازش و فرومایگی، اسلام مرفهین بی‌درد، و در یک کلمه «اسلام امریکایی» باشد.»

به گفته میرباقری، ایشان همچنین ذیل ابلاغ سیاست‌های کلی در امور راه‌سازی، در خلال پیام کوتاه خود با این موضوع فرمودند: «بر هیچ یک از مردم و مسئولین پوشیده نیست که دوام و قوام جمهوری اسلامی ایران بر پایه سیاست نه شرقی و نه غربی استوار است و عدول از این سیاست، خیانت به اسلام و مسلمین و باعث زوال عزت و اعتبار و استقلال کشور و ملت قهرمان ایران خواهد بود. جمهوری اسلامی ایران نباید تحت هیچ شرایطی از اصول و آرمانهای مقدس و الهی خود دست بردارد. ان شاء الله مردم سلحشور ایران کینه و خشم انقلابی و مقدس خویش را در سینه‌ها نگه داشته و شعله‌های ستم سوز آن را علیه شوروی جنایتکار و امریکای جهانخوار و اذناب آنان به کار خواهند گرفت تا به لطف خداوند بزرگ پرچم اسلام ناب محمدی - صلی الله علیه و آله و سلم - بر بام همه عالم قد برافرازد و مستضعفان و پابرهنگان و صالحان، وارثان زمین گردند.»

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم  با بیان اینکه خشم انقلابی باید محفوظ بماند، گفت: این همان چیزی است که در دوره سازندگی تلاش شد از بین برود. اکنون نیز رهبر انقلاب همین موضع را دنبال می‌کنند و تلاش دارند قرائت اسلام ناب در میان جامعه محفوظ بماند. در مقابل دشمن هم در جنگ شناختی تلاش می‌کند با ایجاد بسترهای اجتماعی، ایمان ما و قرائت ما از اسلام را تغییر دهد.

آیت الله میرباقری از نتیجه تلاش دشمن در دو دهه گذشته پرده برداشت و گفت : شکل‌گیری دو قرائت از اسلام در دنیا، یکی اسلام سلفی و داعشی و دیگری اسلام اعتدال است که مقصود از اعتدال در آن، سازش با غرب و پذیرش الگوهای توسعه غربی است.

وی با بیان اینکه اکنون نیز تلاش می‌کنند همین قرائت‌ها از اسلام در جهان به رسمیت شناخته شود، افزود: دشمن به‌دنبال احیای امپراطوری اموی است و آنها را واقع گرا توصیف و ادعا می‌کند که امویان واقعیت را فدای آرمان و ایدئولوژی نمی‌کردند؛ در حالی که دشمنان امویان آرمان‌گرا بوده‌اند. می‌خواهند اکنون این تحلیل غلط دوگانه از واقعیت‌گرایی و آرمان‌گرایی از صدر اسلام را جاری کنند و این طور جلوه دهند که هر کس واقع‌گرا باشد، اقتضائات توسعه را می‌پذیرد؛ اندیشه‌ای درست بر خلاف جریان مقاومت که به دنبال تغییر نظم جهان به نفع اسلام است.

وی در عین حال به عمق این توطئه اشاره کرد که آنچه در جهان اسلام و از جمله در کشور ما در حال وقوع است، تلاش برای حاکمیت قرائت اسلام امریکایی است و ادامه داد: یکی از خلاء هایی که در جامعه ما وجود دارد و با وجود تلاش‌هایی که از آغاز انقلاب تاکنون صورت گرفته، هنوز پر نشده و جای پیگیری دارد، این است که ما برای مقاومت، به یک نظام فکری که رابطه بین اعتقادات و موضع‌گیری اجتماعی ما را در تراز موقعیت تمدنی‌مان تعیین کند، نیاز داریم؛ به این معنا که یک انسان موحد و مومن از نظام و اندیشه‌ای برخوردار باشد که برایش معین کند که چگونه باید در موضوعات حاکمیتی، اجتماعی و ... موضع‌گیری کند. اصلا چرا باید از نظام اسلامی باید دفاع کند؟ چرا نظام جمهوری اسلامی حق است؟ اگر چنین امری شکل نگیرد و این نسبت تعریف نشود، موضع‌گیری افراد در دفاع از انقلاب اسلامی و نظام اسلامی، صرفا در نسبت با عقاید سیاسی تعریف خواهد شد که در این صورت، استدلال‌ها چندان پایدار نخواهد بود. در حالی که ما می توانیم نظام فکری ویژه‌ای را برای نخبگان و عموم جامعه طراحی کنیم که رابطه بین نظام اجتماعی و اعتقادی ما در آن برقرار شود.

این فقیه و استاد برجسته حوزه علمیه خاطرنشان کرد: نباید فقط در حوزه فقه، مشروعیت نظام را اثبات کنیم؛ بلکه پیش از آن در علم کلام و اندیشه‌های عقلی خودمان باید بتوانیم مشروعیت این نظام را اثبات کنیم. این نظام فکری هنوز به شکل کامل وجود ندارد و پایگاه اثبات حقانیت نظام اسلامی بیشتر فقهی است، تا کلامی.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم با بیان اینکه جامعه ما و نسل جوان که در معرض جنگ شناختی دشمن هستند، از این نظام فکری برخوردار نیستند، خطاب به جامعه جانبازان گفت: شما می‌توانید برای شکل‌گیری این نظام فکری تلاش و از ظرفیت خود برای ایجاد و بسط گفتمان حول این محور در جامعه استفاده کنید.

وی به پدیده عجیبی اشاره کرد: این نظام فکری نباید فقط با غرب سیاسی تعیین تکلیف کند، بلکه باید خلاء اجتماعی ما مبنی بر موضع‌گیری در برابر غرب فرهنگی را نیز پر کند. ما در مواجهه با غرب فرهنگی در پاشنه‌ی در ایستاده‌ایم؛ نه داخل می‌رویم و نه بیرون می‌آییم. البته قرار بر  موضع‌گیری کور نیست؛ نه انفعال، نه انزوا، نه پذیرش؛ بلکه موضعی نیاز داریم که غرب فرهنگی را در جهاز هاضمه اسلام هضم کنیم.

آیت الله میرباقری در خاتمه خطاب به اعضای جمعیت جانبازان حاضر در کنگره یادآور شد که این جامعه، از ظرفیت قابل توجهی برای کمک به تبیین گفتمان انقلاب اسلامی برخوردار است و ابراز امیدواری کرد همه بتوانیم در مسیر انقلاب اسلامی بایستیم و استقامت کنیم.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.