به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، علی صفا امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سازمان غذا و دارو برگزار شد، اظهار کرد: در سال 1403، تعداد 1500 پروانه تولید جدید برای فرآوردههای مکمل صادر شد و 150 میلیون دلار ارز توافقی به این حوزه تخصیص یافت.
وی درباره کیفیت مکملهای ایرانی افزود: از نظر کیفی، تمام الزامات موردنیاز برای یک کارخانه تولیدی، مشابه نمونههای خارجی رعایت میشود؛ اما نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که کیفیت، سقف مشخصی ندارد، در حالیکه «استاندارد» حداقل شرایط لازم را شامل میشود. رعایت استاندارد در تولید مکملها همواره مدنظر بوده و تخطی از آن وجود نداشته است؛ بهگونهای که هیچ کارخانهای یا ماده اولیهای خارج از الزامات استاندارد، وارد چرخه تولید نشده است. با این حال، وقتی قیمت یک فرآورده سرکوب میشود، شرکت تولیدکننده تلاش میکند هزینه نهایی را بهگونهای تنظیم کند که مصرفکننده توان خرید آن را داشته باشد و ممکن است در چنین شرایطی، تمایل چندانی برای ارتقای کیفیت فراتر از استاندارد وجود نداشته باشد. تصور اینکه کالای خارجی الزاماً کیفیتی بالاتر از محصول داخلی دارد، تصوری اشتباه است.
صفا با اشاره به اینکه میزان صادرات مکملها در سال گذشته دو میلیون دلار بوده است، ادامه داد: این عدد نشان میدهد که کیفیت و رعایت استانداردها در سطح مطلوبی قرار دارد. همچنین در حوزه ماده اولیه مکملهای غذایی، به اروپا نیز صادرات داریم؛ اگرچه عمده صادرات ما به کشورهای آسیایی و منطقه صورت میگیرد. بیشترین مکملهای صادراتی، ویتامینها یا مواد اولیه آنها هستند.
سرپرست اداره کل فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرآنی مبنی بر اینکه آیا فروش اینترنتی مکملها نیز مانند داروها محدود شده است، تصریح کرد: فروش اینترنتی مکملها صرفاً از طریق داروخانهها مجاز است و سایر شرکتها و پلتفرمها اجازه فروش مستقل آنها را ندارند.
این خبر تکمیل میشود...