به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، عبدالرضا پازوکی، دبیر پنجمین کنگره سلامت در اربعین، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: حدود 4 درصد جمعیت کشور در رویداد بزرگ مذهبی اربعین شرکت میکنند. تجمعات انبوه یکی از مهمترین موضوعاتی است که در حوزه علوم پزشکی مورد بحث و تبادل تجربه قرار میگیرد. با توجه به اینکه تجمع انبوه اربعین با ویژگیهای منحصربهفردی برگزار میشود، از اهمیت بسیاری برخوردار است. ویژگی منحصربهفرد پیادهروی اربعین در این است که افراد از همه گروههای سنی، با شرایط فیزیولوژیک مختلف، و حتی برخی بیماران صعبالعلاج نیز در آن حضور دارند.
وی افزود: شرایط بهداشتی و سلامت در تجمع بزرگ اربعین متفاوت است و افراد با ملیتهای گوناگون در این پیادهروی شرکت میکنند.
پازوکی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگیهای این تجمع، سیال بودن جمعیت است؛ افرادی که در حال حرکتاند و لازم است زیرساختهای بهداشتی و درمانی در طول مسیر برای آنها پیشبینی شود. این ویژگی، تجمع اربعین را از سایر تجمعات انبوه متمایز میسازد. به همین دلیل، چنین رویدادی نیازمند پشتوانه علمی قوی است. طی سالهای گذشته، با برگزاری کنگره سلامت در اربعین، به این پشتوانه علمی توجه ویژهای شده است.
وی گفت: با برنامهریزیهای انجامشده و تبادل تجربیات علمی در کنگرههای گذشته، سال گذشته شاهد کاهش میزان بیماریهای تنفسی و ویروسی بودیم؛ مسئلهای که به کاهش قابل توجه هزینههای حوزه سلامت نیز منجر شد.
دبیر پنجمین کنگره سلامت در اربعین، در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرآنی مبنی بر اینکه با توجه به دمای بالای هوا در کشور عراق، چه تدابیر ویژهای برای پیشگیری از گرمازدگی اندیشیده شده است، تصریح کرد: امسال، اربعین دقیقاً در نیمه مرداد برگزار میشود که گرمترین زمان سال است. خوشبختانه با تجاربی که طی دو سال گذشته در مقابله با گرمازدگی به دست آمده، پروتکلهای علمی استاندارد برای تمامی مراکز، چه در داخل کشور و چه در عراق، ابلاغ شده است. همچنین برای پیشگیری از گرمازدگی، تونلهای سرمایشی در مبادی مرزی مستقر خواهند شد.
وی بیان کرد: دستورالعملهایی از جمله عدم حرکت زائران در ساعات گرم روز، و انتقال عمده فعالیتهای پیادهروی به ساعات خنک مانند غروب تا صبح زود، آمادگی مناسبی برای مواجهه با گرمای شدید ایجاد کرده است.
این خبر تکمیل میشود...