به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، حجتالاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور در چهل و سومین سالگرد دانشگاه آزاد با اشاره به تحولات رخ داده در این دانشگاه بر استمرار حرکتهای صورت گرفته تاکید کرد.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه دانشگاه نزد حکمرانان به برخورد دولت آمریکا با دانشگاههای بزرگی مانند هاروارد در حوادث اخیر اشاره کرد و گفت: در هیچ دورهای مثل یک سال اخیر شاهد نگاه بدون رتوش غرب به دانشگاه و هدف آنها از توجه به این نهاد نبودیم. در نظامهای سیاسی جهان دانشگاهها بهعنوان مراکز مهم راهبردی مورد توجه و حتی کنترل شدید قرار دارند. دانشگاه هاروارد نه تنها در دولت ترامپ در دولت دموکرات بایدن نیر شاهد تهدید و فشار بود به دلیل اعتراض دانشجویان به نسل کشی در غزه بودجه این دانشگاه قطع میشود و مسئولانشان به کنگره می روند و توبیخ میشوند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: این موضوع نشان میدهد که دانشگاه، صرفاً یک نهاد آموزشی نیست، بلکه قلب تپنده نظام حکمرانی و سیاستگذاری کشورهاست.
رستمی با تأکید بر نقش تمدنساز دانشگاه، ادامه داد: امروز این نقش را دانشگاهها ایفا میکنند. در نظام استکباری دانشگاه به مثابه ابزاری برای جذب نخبگان دنیا و تولید فناوری و حتی تسلیحات به کار گرفته میشود اما در نگاه اسلامی دانشگاه دنبال تحقق تمدن نوین اسلامی است.
وی با اشاره به ظرفیت گسترده دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل وسعت و ساختار متمرکزش، فرصت بینظیری برای همگرایی، تحول و اثرگذاری در زیستبوم فرهنگی و علمی کشور دارد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: این دانشگاه، از نظر تعداد دانشجو، اعضای هیئت علمی و مراکز آموزشی در حد یک وزارتخانه آموزش عالی است و میتواند با طراحی دقیق و نگاه تمدنساز، نقش محوری در تحقق اهداف انقلاب اسلامی ایفا کند.
رستمی یادآور شد: دانشگاه آزاد بهدلیل ساختار متمرکز، این امکان را دارد که با هدایت واحد و تمرکز مدیریتی، مأموریت تمدنسازی را با انسجام بیشتری دنبال کند.
وی در ادامه به لزوم طراحی سازوکارهای دقیق نظارتی، ارزیابی، و پایش تحولات در دانشگاه اشاره کرد و یاداور شد: تحول نباید صرفاً در ساختار ظاهری مانند معاونتها یا شکل کلاسها باشد، بلکه باید در سطح ماموریتهای معرفتی، علمی، تربیتی و فرهنگی نیز بهصورت بنیادین رخ دهد.
رستمی دانشگاه را موتور تولید محتوای تمدنساز کشور خواند و گفت: هیچ تمدنی بدون دانشگاه و تولید علم شکل نمیگیرد. تمدن مجموعهای از پاسخهای کامل به نیازهای انسان در عصر خود است و دانشگاه نقطه آغاز و محور تولید این پاسخهاست. به این دلیل دانشگاه باید نقش خود را در تحقق تمدن نوین اسلامی بهدرستی بشناسد و به درستی حرکت کند.
استمرار نگاه دولتی در بدنه وزارت علوم
محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد نیز در سخنانی اظهار داشت: دانشگاه آزاد امروز با دارا بودن بیش از 20 هزار عضو هیئت علمی در حوزه پزشکی و 23 هزار عضو هیئت علمی در دیگر حوزهها، نمونهای موفق از دانشگاه غیردولتی و غیروابسته است.
وی با اشاره به ادامه یافتن نگاه دولتی در بدنه وزارت علوم پس از انقلاب گفت: با وجود تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی، همچنان نگاه دولتی در سیاستگذاریهای کلان وزارت علوم حاکم باقی ماند. بهخاطر دارم که در دورانهای مختلف، حتی برخی وزرای علوم نیز با توسعه دانشگاه آزاد مخالفت میکردند. در حالیکه در دنیا، سیاستگذاری و تنظیمگری آموزش عالی به عهده دولت است اما اجرای امور آموزشی و توسعهای بر دوش دانشگاههای هیئتامنایی و غیردولتی قرار دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به آغاز "گام دوم" این دانشگاه گفت: در مسیر جدید، تمرکز ما بر کیفیت، کارآمدی و جامعهپردازی است. روسای واحدهای دانشگاه آزاد که امروز در این جلسه حضور دارند، از جمله افرادی هستند که در میدان عمل با تلاش فراوان این رویکرد را پیادهسازی کردند.
طهرانچی با تأکید بر استقلال مالی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه از بودجه عمومی بهرهمند نیست و بر پایه اقتصاد واقعی اداره میشود. از همین رو، کیفیت خدمات آموزشی و کارآمدی، شرط بقا و جذب اعتماد مردم است. اگر نتوانیم خدمات مؤثر ارائه دهیم، مردم شهریه نمیپردازند و دانشگاه را انتخاب نمیکنند.
وی به نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه، روندهای کیفی و دستاوردهای دانشگاه بهطور دقیق به مسئولان، از جمله ریاستجمهوری، ارائه شد.
رئیس دانشگاه آزاد خاطر نشان کرد: گام دوم دانشگاه حرکتی به سوی دانشگاهی کیفی، کارآمد و همراستا با اهداف انقلاب اسلامی است.
انتهای پیام/