جراح انگلیسی در غزه: هرگز چنین تعداد جراحات ناشی از انفجار ندیده بودم

جراح انگلیسی که در بیمارستان ناصر شهر خان‌یونس مشغول کار است، با اشاره به تعداد بسیار بالای زخمی‌های ناشی از انفجار و سوختگی‌های شدید تاکید کرد که بیشتر این جراحات به دلیل شدت بالا و نبود تجهیزات پزشکی به مرگ افراد ختم می‌شود.

به گزارش خبرآنی، «ویکتوریا رز»، جراح انگلیسی که در یک ماموریت پزشکی به بیمارستانی در نوار غزه اعزام شده، گفت: هرگز چنین تعداد جراحات ناشی از انفجار مشابه آنچه در انفجارهای منطقه ویران شده نوار غزه که اسرائیل عملیات نظامی خود را در آن تشدید کرده، ندیده بودم.

این جراح انگلیسی که در بیمارستان ناصر شهر خان‌یونس واقع در جنوب نوار غزه مستقر است، تاکید کرد: در طول زندگی‌ام شاهد این تعداد جراحات ناشی از انفجارها نبودم و هرگز در عمرم این تعداد زخمی که در غزه شاهد بودم، ندیدم.

رز که پیش از این نیز برای کار به غزه سفر کرده بود، تاکید کرد: موارد زیادی سوختگی شدید را شاهد بودم، این جراحات در میان افرادی که در معرض انفجار قرار می‌گیرند، شایع است.

او که در بخش اطفال بیمارستان ناصر مستقر است، گفت: این جراحات را در میان کودکان بسیار کوچک هم شاهد هستیم.

این جراح انگلیسی تاکید کرد: نجات از سوختگی‌های شدیدی که در این سفر شاهد بودم حتی در کشورهای غربی که جنگ وجود ندارد و بیمارستان‌های فعال داریم و تمامی تجهیزات پزشکی در دسترس ما قرار دارند هم دشوار است بر همین اساس بیشتر این سوختگی‌ها به مرگ ختم خواهد شد.

او در ادامه شرح داد: نوع دیگری از آسیب‌های ناشی از انفجارها زمانی اتفاق می‌افتد که همه چیز در اطراف شما با قدرت بالایی بر اثر موج انفجار پرتاب می‌شود و این به غیرنظامیان آسیب می‌زند و جراحات عمیقی را ایجاد می‌کند.

به گزارش وب‌سایت «العربی الجدید»، دکتر رز ادامه داد: در اکثر موارد در بمباران‌ها قربانی‌ها دچار نقص عضو جزئی یا کامل می‌شوند و از آنجایی که در چادرها زندگی می‌کنند، زمانی که به بیمارستان می‌رسند، مقدار زیادی خاک روی زخم‌هایشان جمع شده است. به همین دلیل اولین کاری که ما باید انجام دهیم، تمیز کردن زخم بوده و در ادامه آن را پانسمان کرده و تلاش می‌کنیم تا جایی که ممکن است بخش‌های بدن فرد را حفظ کنیم.

او در ادامه گفت: این چالش‌ها به دلیل کمبود تعداد مراکز درمانی فعال در غزه از جمله بیمارستان ناصر رو به وخامت است، یکی از بخش‌های طبقه دوم این بیمارستان در بمباران‌ها ویران شده و در طبقه چهارم نیز بخش سوختگی تخریب شده است.

دفتر  هماهنگی امور انسانی سازمان ملل هفته گذشته گزارش داد که ۹۴ درصد از بیمارستان‌های غزه آسیب دیده یا ویران شده‌اند و نیمی از این بیمارستان‌ها دیگر فعال نیستند.

سازمان جهانی بهداشت دوشنبه تاکید کرد که بیشتر انبارهای تجهیزات پزشکی در نوار غزه به همراه ۴۲ درصد از داروهای اصلی از جمله مسکن‌ها تمام شدند.

«حنان بلخی» مدیر منطقه غرب آسیای سازمان جهانی بهداشت در گفتگویی مطبوعاتی در ژنو اظهار کرد: در مورد حدود ۶۴ درصد از تجهیزات پزشکی، ۴۳ درصد از داروهای اصلی و ۴۲ درصد از واکسن‌ها به صفر رسیدیم و این در حالی است که ۵۱ درصد از کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه سازمان در مرزهای غزه منتظر دریافت مجوز ورود هستند.

بلخی افزود: آیا می‌توان تصور کرد جراحی شکستگی را بدون بیهوشی درمان کند؟ سرم‌ها، سرنگ‌ها و پانسمان‌ها به اندازه کافی در دسترس نیست، داروهای اصلی همانند آنتی‌بیوتیک‌ها، آرام‌بخش‌ها و داروهای بیماران مزمن بسیار نادر است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.